Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ВМРО заяви два мандата в Бургас

Ангел Джамбазки води листата, Георги Манев от СЕК е втори

Ангел Джамбазки е водач на листата на ПП "ВМРО - Българско национално движение" в Бургаска област. Той е номинация на местните структури. ВМРО и СЕК регистрираха листа от 20 души днес в РИК за участие на парламентарния вот на 4 април. Втори в нея е лидерът на СЕК Георги Манев.

С общи усилия смятаме, че можем да се борим за два мандата, заяви областният председател на ВМРО Георги Дракалиев, който заема третото място в листата:

„Кое ни дава тази увереност-резултатът, който има ВМРО през 2019 година на евроизборите отново с водач Ангел Джамбазки и гласовете, които СЕК изкара през същата година на местните избори. Ако успеем да го постигнем това ще ни даде възможност да реализираме два мандата.“

С ВМРО имаме общо минало, бяхме част и от „Обединени патриоти“, в листата участваме 50 на 50, което показва, че разчитат на нас като на пълноправни партньори, заяви Георги Манев:

„Ние с Дракалиев отговаряхме, да речем, за спирането на автобусите в Малко Търново. Константин Бачийски заедно с десетина души от ВМРО беше в Турция, заедно спряхме ДОСТ. СЕК през квотата на ВМРО ще се бори за създаването на устойчива средна класа в България и европейски стандарти за живот.“

На въпрос дали Бачийски намира място в листите, Манев коментира, че все още не му е дошло времето да се кандидатира за такъв сериозен политически пост.

Половината кандидати в листата са от гражданската квота, сред тях има лекари, инженери, помощник-капитан далечно плаване, специалисти от частния бизнес. Има и македонски българин, роден в Кавадарци, който работи като специалист образна диагностика в УМБАЛ. Тъй като здравеопазването в момента е приоритет в страната, най-много представители в листата има от тази сфера. Сред тях са собственик на очна болница, онкохирург, невролог, както и началникът на Спешна помощ в община Средец. 

Eто и листата:

1. Евродепутатът Ангел Джамбазки

2. Георги Манев - председател на ПП „Средна европейска класа“

3. Местният лидер на „войводите“ Георги Дракалиев, с докторска степен по история и общински съветник.

4. Доцент д-р Стоян Транев – преподавател в университет „Проф. Д-р Асен Златаров“, представител на Съюза на патриотичните сили „Защита“

5. Очният хирург д-р Николай Иванов, управител на Очна болница „Бургас“

6. Общинският съветник от ПП СЕК Христина Секлемова

7. Д-р Продан Проданов, онко хирург в КОЦ - Бургас 

8. Инж. Михаил Домусчиев, ръководител проекти в ПМУ Бургас 

9. Илия Илчевски, специалист по образна диагностика в УМБАЛ Бургас, българин от Р. Северна Македония

10.  Димитър Костов, дългогодишен директор на Спортното училище в Бургас

11. Доник Кеседжян, предприемач, производител на сладкарски изделия

12. Неврохирургът д-р Лидия Дренчева  

13. Д-р Светла Джермова, ръководител “Спешна помощ“ , общински съветник от ПП СЕК в Средец.

14. Николай Костуров, общински съветник от ПП СЕК в Малко Търново, финансист

15. Земеделският производител от Карнобат и пчелар Димитър Вангелов

16. Експертът в сферата на недвижимите имоти Анджелина Георгиева

17. Пом. капитан далечно плаване Владимир Георгиев 

18. Златина Бойчева - експерт по „Стопанско управление“ 

19. Цвета Боева 

20. Въльо Вълев, земеделски производител от СунгурлареНовините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК обяви имената на всички депутати

Централната избирателна комисия  обнародваи имената на всички депутати за 45-ото Народно събрание след като  кандидатите, избрани от повече от един район,  обявиха  окончателно  от кой предпочетен район ще влязат. 2-и МИР - Бургас (14 мандата) ГЕРБ-СДС Любен  Дилов, Ивелина  Василева, Деница Николова, Димитър Бойчев Има такъв народ Ивайло Вълчев,..

публикувано на 11.04.21 в 12:06
адвокат Михаил Хаджиянев

Адвокат Михаил Хаджиянев: Допълнително обучение на членовете на СИК или опростяване на протоколите

Основният проблем при гласуването в чужбина е, че в две от страните, където сънародниците ни имат най-голямо желание да гласуват – Великобритания и Турция, има ограничение на броя на секциите. Това каза в ефира на БНР Бургас адвокат Михаил Хаджиянев, експерт в изборното законодателство . Той припомня, че страните извън ЕС имат право..

публикувано на 10.04.21 в 10:46

Табаков: Има хоризонт за бъдещо правителство

Много важно е да се намери диалог във всички формации, коментира в студиото на БНР – Бургас Живко Табаков. Той и Драгомир Ошавков бяха избрани от листата на  „Изправи се! Мутри вън“ от бургаския избирателен район. Има хоризонт за бъдещо правителство, добави Табаков. Като едно от важните неща по които трябва да се работи в новия парламент, той..

публикувано на 09.04.21 в 16:44

Митко Иванов: Това бяха изборите с най-много изненади

Това бяха изборите, които донесоха най-много изненади. Това коментира пред БНР – Бургас общественикът Митко Иванов. Много неща на тях се случиха за първи път, каза той и добави: „ Партия, на която 1% не ѝ достигна да влезе в парламента, има лидер, който е следствен и не се намира в България. Това, само по себе си, е феномен. Мисля, че..

публикувано на 09.04.21 в 13:40

ЦИК обяви разпределението на мандатите в новия парламент

Централната избирателна комисия обяви разпределението на мандатите между шестте политически формации, които влизат в следващото 45-то  Народно събрание. ГЕРБ-СДС получава 75 мандата, "Има такъв народ" - 51, БСП - 43, ДПС - 30, "Демократична България" - 27, "Изправи се! Мутри вън!" - 14. Гласувалите на парламентарния вот за ГЕРБ-СДС са 26,18%...

публикувано на 09.04.21 в 08:23
Драгомир Ошавков

Почти сигурно: Табаков взима мандат от БСП, вкарва още един депутат

Почти сигурно е, че коалицията „Изправи се! Мутри вън“ ще има двама народни представители от Бургас. Днес се очаква ЦИК да публикува официалните данни, но, досегашните, сочат именно това. Това е една аномалия, която се случва при регионалното разпределение на мандатите, поясни за БНР-Бургас социологът и бивш член на ЦИК Цветозар Томов...

публикувано на 08.04.21 в 14:28

ЦИК ще обяви разпределението на депутатските мандати

Централната избирателна комисия днес ще обяви разпределението на 240-те депутатски мандата между 6 те политически формации, които сформират състава на следващото Народно събрание. Освен на национално ниво ще бъде направено разпределение и по всички 31 многомандатни избирателни райони. ЦИК ще се произнесе и за преференциите, така ще стане ясно в кои от..

публикувано на 08.04.21 в 08:10