Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Шофьори на линейка от Приморско останаха без парите за първа линия

снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Шестима шофьори на линейка в Приморско останаха без допълнителните възнаграждения за борба в коронавирус и работата на първа линия. Причината е, че те не са служители на Спешна помощ, а на общината.

12 000 лв. са средствата за два месеца, които чакат шофьорите от Приморско. Още в началото на февруари те са писали и на Министерския съвет, и на Министерството на здравеопазването. За случая алармира и на последната сесия на общинския съвет Атанас Атанасов от Приморско:

Докъде стигнаха преговорите с компетентните органи за изплащане на възнагражденията на служителите от Бърза помощ – Приморско и евентуално кога очакват да ги получат“, попита Атанасов.

Информирал съм РЗИ за проблема, посочи кметът Димитър Германов:

Там съществува един голям проблем, понеже средствата, които се получават са през европрограма, а за да получат тези средства, те трябва да получат тези средства, те трябва да бъдат служители на Спешна помощ. Фактът, че те се водят наши служители, ние ги назначаваме на работа, изпадат от тази възможност   и Георги Паздеров е провел разговори с Министерството на здравеопазването под някаква друга форма да се получат тези средства“, поясни Германов.  

Нормативната база е строга в това отношение и се заплаща на хора, които са на щат към ЦСМП, коментира началникът на здравната инспекция Георги Паздеров. Все още няма отговор от Министерството на здравеопазването кога ще бъдат изплатени и под каква форма допълнителните възнаграждения на шофьорите от Приморско, но Паздеров изрази увереност, че развитието ще е положително.

БНР-Бургас ще потърси отговори и от Министерството на здравеопазването. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 22-ри април

В Денят на Земята благодарности, че е все така гостоприемна към нас и ни оставя да си вършим глупостите на нейна територията. Днес обаче в Парламента не засадиха дърво, нито осиновиха мечка, а се караха пак и отново. Съвсем разбирам защо все повече новинарски платформи предават на живо пленарните заседания. Този път, малко неочаквано Корнелия Нинова..

публикувано на 22.04.21 в 14:40

50 лв. за всички пенсионери за празниците

Всички пенсионери ще получат по 50 лв. към пенсиите си за месец май, независимо от размера на пенсиите си. Това заяви заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, което се проведе днес чрез видеоконферентна връзка.  Допълнителната сума ще бъде изплатена на близо 2 100 000 пенсионери, уточняват от МС. 

публикувано на 22.04.21 в 14:28
язовир

Сливенските язовири не създават опасност

Няма опасност при приливане на двата най-големи  язовира  в област Сливен - „Жребчево“ и „Асеновец“ да бъдат засегнати земеделски площи или населени места. Това увериха управителите на „Напоителни системи“ Сливен клон „Средна Тунджа“ инж. Пламен Иванов и ВиК Сливен – инж. Севдалин Рашев. Язовир „Жребчево“  се изпуска контролирано, а язовир..

публикувано на 22.04.21 в 13:17

Пристигна плаващият кран за разширението на о. Света Анастасия

Пристигна плаващият кран, който ще работи по разширяването на пристана на остров Света Анастасия, информират от Община Бургас. Той ще остане тук цяло лято, но бургаският остров няма да бъде затворен за туристи. Кранът ще работи периферно в акваторията и няма да пречи на посещаемостта. Проектът, чието изпълнение вече стартира, има за цел..

публикувано на 22.04.21 в 12:05
Община Сливен

Промениха бюджета на Сливен

С 28 гласа „за“ на общинските съветници на Сливен, бюджетът на общината беше изменен. Една от причините, според кмета Стефан Радев,  са получените 2 млн. лв. в приходната част от РИОСВ във връзка с оползотворяването на отпадъците през предходните години. Радев посочи, че тези средства ще бъдат разпределени, като по-голямата част от тях ще се..

публикувано на 22.04.21 в 11:55
WWF България

В Деня на Земята WWF призовава да бъдем отговорни към планетата

В днешния Международен ден на Земята природозащитната организация WWF призовава да опазваме планетата, както и пъстрия растителен и животински свят, който тя поддържа. Денят на Земята е кулминацията в кампанията на WWF България “Месец на Земята”, която природозащитната организация посвети на грижата за мечките у нас. „Природата ни осигурява..

публикувано на 22.04.21 в 08:52

Полагат втория пласт асфалт върху част от булевард „Демокрация“ от днес

Започва полагането на втория износващ пласт асфалт върху голяма част от реконструирания бургаски булевард „Демокрация“ от днес , съобщават от Община Бургас. До събота ще се работи в източното платно, от страната на к-с „Лазур“, в участъка от ул. „Св. св. Кирил и Методий“ до ул. „Копривщица“. За целта движението ще бъде временно променено, като ще се..

обновено на 22.04.21 в 07:41