Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 4 март

Снимка: БТА

Докато чакаме договорените ваксини да пристигнат някой ден и да достигнем прословутия процент от 70 на сто имунизирани, пък дано това се случи преди новата ваксинация, май ще дочакаме руската инжекция.

Комисията по хуманна медицина към Европейската агенция по лекарствата започна цялостен преглед на руската ваксина "Спутник V".  Това е стъпка преди производителят да подаде искане за достъп до пазара. Молбата е подадена от германска компания“, пише БНР.

„Спутник“ вече се ползва в две европейски държави – Унгария и Словакия, като във втората това беше съпроводено със солиден политически скандал. Руският препарат се чака и в Чехия. Нейната ефективност е малко над 91%, пише „Дойче Веле“, такъв е процентът и за възрастните.

Сега очаквам някой от здравните власти да излезе и да каже, че само у нас, никъде другаде в Европа, не се дискутира дали да се ползва руската ваксина.

Докато го очаквам, дойде времето за предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Ваня Желева и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – предизборни анонси или какво обещават партиите за своите избиратели?

-  В коментарната ни рубрика – за познати лица от непознати политически формации

-  Във времето за спорт – Цанко Цанков – за призивите за оставки в плувната федерация и бъдещите върхове, които ще покорява

-  След 17 ч. – част от несебърските села не признават резултата от референдума и не желаят да влизат в нова община, с център Обзор

-  И още – как в Бургас ще се опитат да управляват правилно морските ресурси

-  И днес – време за култура, за вълненията на хората от социалните мрежи и за свободни работни места

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско

Няколко ключови пътни отсечки в област Бургас ще бъдат ремонтирани преди началото на активния туристически сезон. Дейностите ще стартират след настояване от страна на народните представители от ГЕРБ, съобщиха оттам. „На територията на област Бургас преминава голяма част от туристопотока през летния сезон. Основни пътища, които са връзка към курортните..

публикувано на 26.04.24 в 17:40

Няма регистрирани случаи на птичи грип на територията на област Бургас

Няма регистрирани случаи на инфлуенца по птиците на територията на Бургаска област. Това съобщи на заседание на Областната епизоотична комисия директорът на Областната дирекция по безопасност на храните  д-р Димитър Германов. Заболяването, известно още и като птичи грип, е констатирано в страната. Изпълнителният директор на БАБХ е дал указание да..

публикувано на 26.04.24 в 17:23

Около 130 ракети са изстреляни от полигона за борба с градушките в Сливен

На всяка минута полигонът за борба с градушките в Сливенска област край село Коньово е изстрелвал по две ракети, но въпреки това градоносният облак удари селата Караново, Брястово, Баня, Червенаково и град Шивачево. Това съобщи началникът на ракетната площадка Даниела Мушкова. Днес в пострадалите села правят оглед на щетите, като на повечето места..

публикувано на 26.04.24 в 16:56

Автомобилни състезатели и любители на бързите скорости се събират с обща кауза в Бургас

Събитие, посветено на пътната безопасност, ще се проведе тази неделя в двора на бургаската професионална гимназия по транспорт.  Професионални автомобилни състезатели и притежатели на едни от най-мощните автомобили в България се обединяват за една обща кауза, а именно безопасността на пътя. Гостите на събитието, състезатели и..

публикувано на 26.04.24 в 14:51

Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в с. Русокастро, Ливада, Желязово

Със символична първа копка днес официално бе даден старт на проекта за реконструкцията на водопроводната мрежа в с. Русокастро, Ливада, Желязово, общ. Камено. Дейностите се реализират по проект по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Общата стойност на проекта е почти почти 3 млн лв.  Очаква се дейностите да приключат..

публикувано на 26.04.24 в 14:17
Емил Кундев

Главният счетоводител на Сливенска митрополия трябва да бъде освободен

Нередности в ревизията в поморийския манастир „Свети Георги“ откриват миряни от Сливенска епархия. Това се случва след като Светия синод представи листа с шест епископи, сред които да бъде избран нов Сливенски митрополит. Името на епископ Йеротей, игумен на поморийския манастир, не присъстваше в списъка, въпреки, че беше избран през февруари...

обновено на 26.04.24 в 14:09

Започва изграждането на светофар на ул. „Мусала“ в Поморие

Изграждането на светофар на ул. „Мусала“ в квартал „Свети Георги“ започва от днес, съобщават от Община Поморие. Дейностите налагат временна организация на движението по улицата.  Целта е чрез светофара, улицата да бъде разтоварена от тежкия трафик на автобуси, за да се възстанови нормалното двупосочно движение по нея.  Всички междуградски автобуси,..

публикувано на 26.04.24 в 13:18