Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 7 и 8 март край Компаса

Ротаракт клуб – Бургас с инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“

Със събраните средства ще бъде подпомогната нуждаеща се двойка

| обновено на 07.03.21 в 09:45



За първа година Ротаракт клуб – Бургас Пиргос организира благотворителна кампания под надслов “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“, Община Бургас и известна бургаска фирма за цветя. Тя ще се проведе едновременно в 11 града на България и общо 20 Ротаракт клуба.

Идеята за тази кампания е дошла от клуба във Велико Търново, който от няколко години успешно я осъществява. Всички клубове в страната са гласували за нея и е взето решение тя да стане национална. По повод 8 март всеки който желае да получи цвете при минимално парично дарение, разказа Валентин Чапразлиев от бургаската организация.

Можете да ни откриете на 7 март - в часовете между 11.00 и 17.00, и на 8 март - в часовете между 11.00 и 13.00, на ул. “Александровска”, край Компаса. На посоченото място ще получите цвете при минимално дарение от 5 лв. Със събраните средства ще подпомогнем двойка с репродуктивни проблеми, за да сбъдне мечтата си за дете. “

По официални данни проблемът с репродукцията засяга повече от 145 000 двойки в България. Ротаракт клубовете и фондация "Искам бебе" призовават за гласност пред обществото по тази тема. Необходимата сума за ин витро процедура в зависимост от проблема на двойката може да струва от 4 до 10 хиляди лева, коментира Ваня Христова представител на фондацията за Бургас:

„За съжаление броят на двойките с подобни проблеми се увеличава. Опитваме се да им помогнем, защото много от тях са минали вече през подпомагане през Държавен фонд, на ниво Община и всички банки са им отказали заеми. Правим такива инициативи, за да ги подпомогнем! Ще припомня, че аз станах майка на близнаци на 46 години благодарение на такава кампания!“

Средствата ще бъдат събирани в специално запечатани за целта урни и предоставени на Фондация “Искам бебе”, която ще подпомогне двойка, бореща се за своето щастие. Изборът ще бъде осъществен чрез жребий в присъствието на представители на участващите организации.

повече може да чуете  в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско

Няколко ключови пътни отсечки в област Бургас ще бъдат ремонтирани преди началото на активния туристически сезон. Дейностите ще стартират след настояване от страна на народните представители от ГЕРБ, съобщиха оттам. „На територията на област Бургас преминава голяма част от туристопотока през летния сезон. Основни пътища, които са връзка към курортните..

публикувано на 26.04.24 в 17:40

Няма регистрирани случаи на птичи грип на територията на област Бургас

Няма регистрирани случаи на инфлуенца по птиците на територията на Бургаска област. Това съобщи на заседание на Областната епизоотична комисия директорът на Областната дирекция по безопасност на храните  д-р Димитър Германов. Заболяването, известно още и като птичи грип, е констатирано в страната. Изпълнителният директор на БАБХ е дал указание да..

публикувано на 26.04.24 в 17:23

Около 130 ракети са изстреляни от полигона за борба с градушките в Сливен

На всяка минута полигонът за борба с градушките в Сливенска област край село Коньово е изстрелвал по две ракети, но въпреки това градоносният облак удари селата Караново, Брястово, Баня, Червенаково и град Шивачево. Това съобщи началникът на ракетната площадка Даниела Мушкова. Днес в пострадалите села правят оглед на щетите, като на повечето места..

публикувано на 26.04.24 в 16:56

Автомобилни състезатели и любители на бързите скорости се събират с обща кауза в Бургас

Събитие, посветено на пътната безопасност, ще се проведе тази неделя в двора на бургаската професионална гимназия по транспорт.  Професионални автомобилни състезатели и притежатели на едни от най-мощните автомобили в България се обединяват за една обща кауза, а именно безопасността на пътя. Гостите на събитието, състезатели и..

публикувано на 26.04.24 в 14:51

Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в с. Русокастро, Ливада, Желязово

Със символична първа копка днес официално бе даден старт на проекта за реконструкцията на водопроводната мрежа в с. Русокастро, Ливада, Желязово, общ. Камено. Дейностите се реализират по проект по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Общата стойност на проекта е почти почти 3 млн лв.  Очаква се дейностите да приключат..

публикувано на 26.04.24 в 14:17
Емил Кундев

Главният счетоводител на Сливенска митрополия трябва да бъде освободен

Нередности в ревизията в поморийския манастир „Свети Георги“ откриват миряни от Сливенска епархия. Това се случва след като Светия синод представи листа с шест епископи, сред които да бъде избран нов Сливенски митрополит. Името на епископ Йеротей, игумен на поморийския манастир, не присъстваше в списъка, въпреки, че беше избран през февруари...

обновено на 26.04.24 в 14:09

Започва изграждането на светофар на ул. „Мусала“ в Поморие

Изграждането на светофар на ул. „Мусала“ в квартал „Свети Георги“ започва от днес, съобщават от Община Поморие. Дейностите налагат временна организация на движението по улицата.  Целта е чрез светофара, улицата да бъде разтоварена от тежкия трафик на автобуси, за да се възстанови нормалното двупосочно движение по нея.  Всички междуградски автобуси,..

публикувано на 26.04.24 в 13:18