Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Цвете за бебе и в Бургас на "Александровска", до компаса

За първа година Ротаракт клуб – Бургас Пиргос организира благотворителна кампания под надслов “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“, Община Бургас и известна бургаска фирма за цветя,  едновременно в 11 града на България и общо 20 Ротаракт клуба.

Идеята за тази кампания е дошла от клуба във Велико Търново, който от няколко години успешно я осъществява. Всички клубове в страната са гласували за нея и е взето решение тя да стане национална. По повод 8 март всеки който желае да получи цвете при минимално парично дарение, разказа Валентин Чапразлиев от бургаската организация.

„Можете да ни откриете на 8 март - в часовете между 11.00 и 13.00, на ул. “Александровска”, край Компаса. 
На посоченото място ще получите цвете при минимално дарение от 5 лв. Със събраните средства ще подпомогнем двойка с репродуктивни проблеми, за да сбъдне мечтата си за дете. “

По официални данни проблемът с репродукцията засяга повече от 145 000 двойки в България. Ротаракт клубовете и фондация "Искам бебе" призовават за гласност пред обществото по тази тема. Необходимата сума за ин витро процедура в зависимост от проблема на двойката може да струва от 4 до 10 хиляди лева, коментира Ваня Христова представител на фондацията за Бургас:

„За съжаление броят на двойките с подобни проблеми се увеличава. Опитваме се да им помогнем, защото много от тях са минали вече през подпомагане през Държавен фонд, на ниво Община и всички банки са им отказали заеми. Правим такива инициативи, за да ги подпомогнем! Ще припомня, че аз станах майка на близнаци на 46 години благодарение на такава кампания!“

Средствата ще бъдат събирани в специално запечатани за целта урни и предоставени на Фондация “Искам бебе”, която ще подпомогне двойка, бореща се за своето щастие. Изборът ще бъде осъществен чрез жребий в присъствието на представители на участващите организации.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В неделя затварят за асфалтиране кръстовище на бул "Демокрация"

Дейностите за полагане на втория износващ пласт асфалт по реконструирания бул. „Демокрация“ продължават в неделя, 25 април, съобщават от община Бургас. Тогава, от 8 до 19  ч., ще се работи на кръстовището „Демокрация“ – ул. „Дунав“ – ул. „Копривщица“. За целта булевардът ще бъде затворен напълно за движение в двете посоки в участъка от кръстовище бул...

публикувано на 23.04.21 в 11:31

Отличиха видни граждани на тържествена сесия на община Тунджа

Тончо Тонев – общественик, дарител и земеделски производител от с. Овчи кладенец е новият почетен гражданин на Община Тунджа . Званието му бе връчено на тържествена сесия по повод Деня на Община „Тунджа”.  Наградата „За граждански принос” за личен пример и родолюбиви начинания получиха Валентин Маринов - общественик от с. Завой и Гроздьо..

публикувано на 23.04.21 в 11:14

Обновената гара в Карнобат отговаря изцяло на европейските стандарти

До скоро в много лошо състояние, днес жп гарата  в Карнобат отговаря изцяло на европейските стандарти с обновената си материална база. Реконструкцията е съфинансирана по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Благодарение на европейското финансиране са подменени изцяло настилките и облицовките, поставени са лед..

публикувано на 23.04.21 в 09:38
Снимката е илюстративна

Отбелязваме Световния ден на книгата

Световния ден на книгата и авторското право отбелязваме днес. По този повод бургаския кмет Димитър Николов поздрави всички четящи бургазлии и тези, които създават книги. Ето какво още  написа  във фейсбук страницата си: „Днес е удачен момент да поздравя Керана Ангелова , която е сред шестимата номинирани за Националната награда..

публикувано на 23.04.21 в 09:17
Снимката е илюстративна

Възстановено е движението по пътя Елхово-Средец

Възстановено е движението по пътя Елхово - Средец при разклона за Маловирово , съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Рано тази сутрин то се осъществяваше само в едната лента поради катастрофа . Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ –..

публикувано на 23.04.21 в 09:03

Занаятчии и творци от цялата страна участват в пролетния базар в Бургас

Първият Handmade базар за тази година се провежда в Морската градина на Бургас. В него участват над 50 производители от цялата страна. Те представят ръчно изработени бижута, играчки, сувенири, дървени и керамични изделия, био козметика, храни и напитки и др. „Въпреки обстановката,  въпреки тежката ситуация, искаме да покажем и..

публикувано на 23.04.21 в 08:30

Доброволци от БМЧК - Бургас посадиха дръвчета по повод Деня на Земята

По повод Деня на Земята и 100 годишнината на младежкия Червен кръст доброволците на БМЧК-Бургас засадиха 7 липи в градинката пред офиса на организацията. Те посетиха и и второкласниците от Националното училище за сценично и музикално изкуство в Бургас, където заедно засадиха дръвче в двора на училището.  Акцията е част и то кампанията „100 ДРЪВЧЕТАЗА..

публикувано на 22.04.21 в 19:43