Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни прожекции на филма „Петя на моята Петя“ на СФФ на брега

Кадър от филма "Петя на моята Петя"
Снимка: Община Бургас

Допълнителни прожекции се предвиждат на филма "Петя на моята Петя" на "София филм фест на брега". Именно с тази лента ще бъде закрито 19-то издание на фестивала.

Прожекциите ще са на 27 март, от 11.00 и 13.00 часа, и ще се състоят отново в Културен дом НХК.

Продуцент на филма е талантливият бургазлия Николай Урумов.

"Петя на моята Петя" е една моментна снимка на съвременния Бургас, включваща лято'2019, морето, Морската градина, Моста, плажа към солниците, фара и пристанището, църквата "Кирил и Методий". Много от сцените са заснети в СУ "Кирил и Методий" - най-старото градско училище, което неотдавна отпразнува 150-годишен юбилей.

Билети се продават на каса „Часовника“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Меги Димчева с премиера на "Чудесата в нас" в Бургас

Нов проект, който обединява български песни, йога и медитация представя днес в Бургас популярната телевизионна водеща от предаването „Търси се“ – Меги Димчева. Спектакълът е озаглавен „Чудесата в нас“ и ще бъде представен от 20:30 часа в Експозиционен център ФЛОРА Бургас. Подобно представление се реализира за първи път в България. Той е едно..

публикувано на 26.07.24 в 14:21

Гого Милтиядов и Плевенска филхармония ни канят на "Среща в Бургас"

На „Среща в Бургас“ ни кани  талантливият диригент и композитор Георги Милтиядов. Така е озаглавен концерт-спектакълът, посветен на 25-та годишнина на младия бургазлия. Публиката ще се потопи в море от музика с оркестъра на Плевенска филхармония, ще се докосне до стихове на бургаски поети и картини на бургаски художници. Изкуствата в спортната..

публикувано на 26.07.24 в 14:06

Песента "Булевардът", посветена на бургаския "Богориди"

Песента „Булевардът” в изпълнение на Симеон Славев е сред 10-те финалисти на конкурса „Бургас и морето”. Идеята идва на Румен Руменов, който прави аранжимента по нея, след като прочита стихотворение  на Румен Николов, посветено на един от знаковите бургаски булеварди – „Богориди“. "Когато прочетох това стихотворение ми направи силно..

публикувано на 26.07.24 в 13:56

Модерно звучене с песни на български и английски в "Бургас и морето" за млади изпълнители

Десет млади изпълнители ще влязат в надпреварата на най-новия формат за българска авторска музика "Бургас и морето". Те ще бъдат оценявани от международно жури, което включва някои от най-големите имена на Италия в музикалната индустрия. Целта ни е да открием поне един артист, който да се хареса на младите, коментира доцент Дарияна Куманова, която..

обновено на 26.07.24 в 13:37

Тридневен културен фестивал „Пальо Баня фест“ започва днес в село Баня

Тридневен летен културен фестивал „Пальо Баня фест“ започва днес в несебърското село Баня. В програмата са включени кинопрожекции на български филми, концерти, лекции, йога, творчески ателиета, арт базар. Фестивалът е организиран по инициатива на сдружение „Развитие на общността“, чиято  идея е да обедини различни хора, свързани с населеното място..

публикувано на 26.07.24 в 13:29

Археолози разкриват нови парчета от историческия пъзел на Созопол

Археологическите открития ни свързват с изгубените светове на нашите предци. За вълненията на един археолог в търсене на неизвестното, както и за находките и ценните артефакти при спасителните археологически разкопки на обект "Автогара", местност Провлака, Созопол – разговор с д-р Явор Иванов, научен ръководител на разкопките. Спасителните..

публикувано на 26.07.24 в 11:31

"Трепетлика“ с награда за най-автентичен народен хор от конкурс във Франция

Бургаският народен хор „Трепетлика“ се завърна от 3-ия Международен хоров конкурс и от 27-ото издание на Международния хоров фестивал в Прованс, Франция с високо отличие - специална награда на журито за най-автентично звучащ народен хор и награда за популяризиране на традиционния фолклор по света.  Участие във форума взеха 35 ансамбъла от Европа,..

публикувано на 26.07.24 в 11:19