Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природоматематическата гимназия организира литературен конкурс

С литературен конкурс продължава разнообразната програма за отбелязване на 50-годишнината от създаването на ППМГ “Акад. Никола Обрешков“. Темата, по която ще творят младежите е „Моето училище“. В литературното предизвикателство могат да се включат ученици от 5 до 7 клас. Те могат да участват със стихотворение или импресия. Крайният срок за изпращане на творбите е до 20.04. 2021 г. - включително.

Творбите трябва да са напечатани и придружени със следната информация - трите имена на автора, възраст, клас и да се изпратят на имейл адрес: ppmgbel@abv.bg

Класираните на първо, второ и трето място ученици в двете категории ще получат специални награди.

Награждаването на победителите ще се състои на 25.05.2021 г. в зала НХК.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици от Сунгурларе ще участват в националния кръг на викторина за безопасност на движението

Първо място на областния кръг от националната викторина за безопасност на движението завоюва отборът на СУ „Христо Ботев" - Сунгурларе. С приз за второ място е отбора на ОУ „Любен Каравелов“ - Бургас. На трето място се класира отборът на ОУ "Антон Страшимиров“ - с. Дебелт, на четвърто място е за отбора на ОУ „Христо Ботев" - Поморие, а на пето място -..

публикувано на 26.04.24 в 16:17

Професионална гимназия по транспорт в Бургас с дебют на световно за водородни автомобили

Професионална гимназия по транспорт в Бургас направи своя дебют в световното състезание за водородни автомобили Hydrogen Grand Prix 2024. Учениците от 8 Б клас са специалност "Електрически превозни средства". В отбора се включват: Борислав Върбанов ,Теодор Пирьов-пилоти, Николай Павлов, Анастас Чакалов-механици и инж. Красимир Кънчев, който е..

публикувано на 26.04.24 в 14:31

Канят на празнична творилница в СУ "Христо Ботев" в Айтос

Пролетен празник „Шарен свят“ ще се проведе тази събота  в средно училище „Христо Ботев“ в Айтос .  Това е второто издание на инициативата.   Предвидено е в двора на училището да има творчески работилници по рисуване с пясък, изработване на великденски сувенири, оцветяване по шаблон и др. , съобщи организаторът му Лазарина..

публикувано на 26.04.24 в 09:00

Над 200 ученици се включват в олимпиадата по информационни технологии

Над 200 ученици и 100 преподаватели от 32 града в страната пристигат в Бургас днес за финалния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии – НОИТ` 2024. Той ще се проведе от днес до 28 април в сградата на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Официалното откриване ще се състои на 26 април от 18.00 часа в зала..

публикувано на 26.04.24 в 08:57
Снимката е илюстративна.

Преобразуват училището в кв. „Рудник“ от обединено в средно

Общинският съвет в Бургас одобри преобразуването на училище „Св. Климент Охридски” в кв. Рудник от Обединено в Средно. Промяната ще бъде в сила от следващата учебна година. Към момента в учебното заведение има 179 ученици в 10 паралелки от 1 до 10 клас от различни социални и етнически групи. Учебното заведение е единственото училище в кв...

публикувано на 25.04.24 в 12:00

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ в събота

Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура. Във времето от 11:00 до 14:00 часа екипът преподаватели в бакалавърската и магистърските програми от специалността ще е на разположение за консултации. На място ще може да бъде..

публикувано на 25.04.24 в 11:27

Общинските съветници приеха важно решение за новото училище в „Крайморие“

Общинските съветници подкрепиха следващата стъпка за изграждане на ново училище в кв. „Крайморие“. То  ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ и ще се намира на метри от морето. Това е възможно след като съветниците одобриха споразумението с ПК “Наркооп” да освободят част от съседния терен.  "Очаква се през лятото да се ползва от..

публикувано на 23.04.24 в 15:50