Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха под стража мъж намушкал друг

Снимка: БГНЕС

Задържаха под стража мъж намушкал друг

Окръжен съд Бургас постанови задържане под стража за мъж опитал се умишлено да умъртви друг. Задържаният е обвинен в опит за убийство, който останал недовършен по независещи от него причини. Случаят е от миналият петък, в района зад Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

По време на разследването е установено, че опитът е извършен с нож, с който е нанесен един удар в гърба на пострадалия. Ножът е попаднал в близост до гръбначният стълб, проникнал е и в гръдната кухина.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха двама мъже при опит за телефонна измама

Двама мъже са задържани при опит за телефонна измама, съобщават от полицията. Те имат и предишни криминални прояви. Единият от мъжете е на 25 години от котленското село Градец, а другият на 40 г. от село Орлинци. Схемата им е била “оказване на съдействие на полицията”. Те са измамили 69-годишна бургазлийка, която им предала сумата от 6000 лв. Жената..

публикувано на 08.08.24 в 08:57

Два случая на удавени хора в Бургас и Черноморец за ден

Два случая на удавени хора са регистрирани през вчерашния ден в района на Бургас и Черноморец. 56-годишна жена от София се удави на плажа “Черноморец-юг”, съобщават от полицията.   Другият случай е от Централния плаж в Бургас. 49-годишен мъж е скочил от Мостика в морето, след което започнал да вика за помощ, но впоследствие се е удавил.   Телата им са..

публикувано на 08.08.24 в 08:10

Иззеха 8 тротинетки и 14 велосипеда в Сливен

Осем електрически тротинетки и четиринадесет велосипеда са временно иззети от собствениците им, заради управлението им в забранената за движение пешеходна зона в Сливен от началото на месеца до сега,  съобщи старши инспектор Сава Петров от полицията в Сливен. С промените в Наредбата за обществения в общината ред полицията вече има право да задържа..

публикувано на 07.08.24 в 12:11

Съдебната сага с „Дупката“ е на финал

Бургаският районен съд излезе с решение по делото за делба на терена в центъра на Бургас, т.нар. „Дупка“. Повече от 30 години теренът е запустял и се водят дела. Община Бургас беше в съсобственост с четири дружества, чиито идеални част бяха съответно: „Мариета“ ООД с 263,50 кв. м., „Музеум“ ООД с 250 кв.м., „Трандекс България“ ЕООД с 63.49 кв...

публикувано на 07.08.24 в 11:54
архив

Делото за убийството на учителката Рада Гешева продължава през септември

За 19 септември е насрочено следващото заседание по делото за убийството на 64-годишната бургаска учителка Рада Гешева. Първоначално беше отложено за по-късно заседание в Окръжния съд на Бургас, в последствие беше прекъснато и в 14 часа. Въпреки това бяха разпитани свидетели и вещи лица, които са изготвили тройна експертиза за психическото състояние..

публикувано на 06.08.24 в 18:18
Снимката е илюстративна.

Отвориха входа на магистрала "Тракия" от Бургас към София и пътя от Веселиново към Александрово

Възстановено е движението  на  АМ "Тракия", при км 351, в посока София и  по пътя Шумен - Карнобат в участъка от Веселиново до разклона за Александрово, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". По-рано през деня  в двата участъка станаха катастрофи и се наложи трафикът да бъде пренасочен. Тежко ПТП с жертва затвори АМ "Тракия" край Бургас..

публикувано на 06.08.24 в 15:41

Тежко ПТП с жертва затвори АМ "Тракия" край Бургас /ОБНОВЕНА/

Тежка катастрофа с жертва затвори отново АМ "Тракия" край Бургас малко след 11 часа днес.  При пътния инцидент между лек автомобил и микробус загина жена. Магистралата в посока София остава затворена и към този час. Тежък пътен инцидент затвори АМ "Тракия" край Карнобат Причината за произшествието при км. 351 е застигане и блъскане на автомобил от..

обновено на 06.08.24 в 14:09