Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмо място за бургаските скиори от ОДМВР

Седмо място в отборното класиране завоюва екипът на ОДМВР – Бургас, участвал за първи път в Републиканското първенство по ски алпийски дисциплини и биатлон в Добринище. Надпреварата, в която се включиха 92 състезатели от 14 спортни клуба, се проведе на пистите под връх Безбог. Отборът на крайморската дирекция бе класиран малко след призовата тройка, оглавена от екипа на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, с първи подгласник отбора на ОДМВР – Благоевград и втори подгласник – отбора от Академия на МВР.

Надпреварата се проведе в няколко дисциплини: слалом – жени и мъже, гигантски слалом – жени и мъже и биатлон. При жените в категория „45 +“, дисциплина „слалом“ първо място завоюва Катя Диянова от Първо Районно управление – Бургас. Диянова спечели и първо място при жените в категория „45 +“, дисциплина „ гигантски слалом“, а съотборничката й – Радина Костова от Четвърто Районно управление – Бургас отвоюва второто място при жените в категория „до 35 години“, дисциплина „ гигантски слалом“.

Мъжете в отбора на ОДМВР - Бургас – Ангел Недков, Панайот Иванов и Димитър Узунов срещнаха сериозна конкуренция в служителите от останалите структурни звена на МВР, включили се в Републиканското първенство по ски алпийски дисциплини и биатлон, но представянето им ги амбицира за още по-големи успехи в бъдеще по снежните писти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отборът на Механото спечели купата по мини футбол в Бургас

След оспорвана надпревара, отборът на “Механо ПГМЕЕ” завоюва първото място в младежкия турнир по мини футбол за купата на БМФ Порт Бургас 2024. Учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника спечелиха голямата награда – билети за мач от Лига Европа между „Лудогорец” и Атлетик (Билбао), който ще се играе на 7 ноември 2024..

публикувано на 12.10.24 в 16:12

Стотици деца от Ямбол играха гимнастика с Енчо Керязов

Стотици деца от най-голямото училище в Ямболска област- "Любен Каравелов",  играха сутрешна гимнастика със световноизвестния акробат Енчо Керязов, който пета година е заместник кмет на Ямбол.  Негова е инициативата "Играй гимнастика- Бъди здрав", която цели връщането на десетминутната физзарядка преди първия учебен час...

публикувано на 12.10.24 в 08:40

ФК „Черноморец“ ще играе срещу „Етър" в неделя

ФК „Черноморец“ посреща „Етър“ във втория предварителен кръг в турнира за Купата на България. Двубоят ще се играе на 13 октомври (неделя), от 15:00 ч., на стадион „Иван Притъргов“ в Долно Езерово. При отстраняване на „Етър“, следващият съперник на„Черноморец“ ще бъде „Локомотив“ (Пловдив).

публикувано на 11.10.24 в 08:00
архив

Волейболният „Нефтохимик 2010“ се изправя срещу гръцкия „Кифисия“

Волейболният клуб „Нефтохимик 2010“ ще открие официално сезон 2024/2025 на 09.10 от 19:00 часа в зала „Арена Бургас“ срещу гръцкия отбор „Кифисия“ в европейски турнир за „Чалъндж къп“.  Иван Станев застана отново на треньорския пост на ВК „Нефтохимик 2010“ броени дни преди началото на сезона. Той сподели, че целта на отбора е не само да спечели в..

публикувано на 08.10.24 в 10:27

Цанко Цанков: Атаките срещу мен идват от българи

Мениджърът на плувеца Николай Илиев подкрепи своите думи и тези на Цанко с твърденията на директора на Речно корабоплаване Боян Рашков, както и на съдията в лодката Стефан Георгиев, които се включиха в разговора дистанционно (във втория звуков файл).

публикувано на 07.10.24 в 15:10

Отличия за бургаски борци от Балканиада в Македония

С медали се завърнаха борците от СКБ "Черноморец Бургас" от Балканските игри в Скопие - Северна Македония. Те са ученици в СУ "Юрий Гагарин" в Бургас. Ердал Галип триумфира със златния медал в категория до 65 кг. при юношите до 20 години. Титлата от Балкански игри е четвърта за световния ученически шампион през 2021 година. Сребърно отличие в кат. до..

публикувано на 07.10.24 в 13:20
Д-р Спасимир Иванов

Президентът на "Черноморец" с жалба заради съдийството на мача с "Атлетик" - Куклен

Президентът на футболен клуб "Черноморец" д-р Спасимир Иванов изрази възмущението си от съдийството в двубоя с Атлетик (Куклен) от първенството на Трета лига - Югоизток и обяви, че пуска жалба до БФС.  Мачът завърши 0:0, като акулите изтърваха куп изгодни положения за гол. Д-р Иванов обаче има силни забележки по отношение на начина, по който главният..

публикувано на 07.10.24 в 09:43