Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Жена се контузи в градски автобус

Снимката е илюстративна

33 -годишна жена е получила контузия в главата, съобщават от бургаската полиция. Тя е пътувала в автобус на градския транспорт, управляван от 38- годишен бургазлия. Той е спрял рязко на  кръстовището на бургаските улици «Сан Стефано» и «Стара планина», заради което пътничката си е ударила главата  в предното обзорно стъкло но автобуса. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Военноморските сили честват 142 години от своето създаване

С различни прояви от днес до 8 -ми август Военноморските сили ще отбележат 142 години от своето създаване. По традиция, от 1956 г. насам, празникът се отбелязва през втория неделен ден на месеца. Днес от  10.00 часа ще има    Военен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред „Паметника на моряка“ в Морската градина. Вечерта от   19.00..

публикувано на 04.08.21 в 08:32

Селското стопанство е диамантът в короната на износа в ЕС

Общата селскостопанска политика (ОСП) формира около една трета от бюджета на ЕС. Тя има за цел са осигури безопасни храни на достъпни цени за гражданите на ЕС, както и справедлив жизнен стандарт за земеделските стопани. Стремежът е към съхраняване на природните ресурси и опазване на околната среда, като паралелно се увеличи износа на..

публикувано на 04.08.21 в 08:00

„Бургасбус“: Указваме на служителите да взимат и дребни монети

На служителите в „Бургасбус“ ще бъде проведен инструктаж, че трябва да приемат всякакви български пари, независимо от номинала им. Това коментира управителят на дружеството, след сигнал на наш слушател, че ѝ е отказано да ѝ бъде продаден билет. Кондукторката, превишила правата си, ще бъде санкционирана.  Случаят е от понеделник,..

публикувано на 03.08.21 в 15:28

"Булевард Демокрация" на 3-ти август

Темата днес ни отвежда в Царево, където ВиК - Бургас прекрати договора на единственото в региона рибнопреработвателно предприятие. С това решение реално предприятието е обречено на фалит. Страната на РИОСВ и ВиК ще чуем в първия час на предаването. Скандален случай от бургаско училище - дете със специални потребности е тормозено от учители, видеото се..

публикувано на 03.08.21 в 14:42

Тричат ли един успешен бизнес в Царево*

Рибопреработвателно предприятие в Царево е изправено пред фалит, след като от ВиК – Бургас едностранно прекратяват договора си с тях. От държавното дружество спират да приемат отпадъчните им води, след „сигнал до тях“. Георги Пейчев и неговата фирма „Лимнос“ са над 30 години в бранша. Предприятието се занимава с улов, преработка и..

публикувано на 03.08.21 в 14:05

Александър Кадиев и Катерина Евро участват във „Влез в мрежата“

Бургас се включва в кампанията „Влез в мрежата“ на Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027). Събитието ще се проведе от 18:00 часа на 7 август (събота) пред Експозиционен център „Флора“ в Морската градина. Партньори на програмата са Община Бургас, ОП „Летен театър, фестивали и концерти“, Експозиционен център „Флора“, Младежки културен..

публикувано на 03.08.21 в 12:10

Нов паркинг в к-с "Братя Миладинови" в Бургас

Жителите на блокове 7, 8 и 9 в к-с „Братя Миладинови“ бяха сред първите активни и обединени кандидати по програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“. Затова тази година Община Бургас извършва благоустроявания около сградите поетапно. Отделно от програмата, близо до бл.9 започна изграждането на малък паркинг с 27 места. Той също е поискан при..

публикувано на 03.08.21 в 11:59