Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Созопол тъгува за отец Иван

Снимка: Фейсбук, Храм Св. Иван Рилски с.Брястово

На 77-годишна възраст след кратко боледуване е починал отец Иван от храм „Св. Георги Победоносец“ в Созопол. Новината съобщиха негови близки в социалните мрежи. Ето с какво ще го запомнят:

„Отиде си от този свят един истински и всеотдаен на Бога, Отец дал всичко от себе си, за да просъществува Православната ни Вяра!

Така ще запомним Отец Иван винаги благ, кротък и усмихнат но строг и безкомпромисен в храма!

През годините той ежедневно се трудеше и с Божията помощ не остави нито един  Созополски храм  не отворен!

Възстанови и обнови изцяло Храм Св. Св. Кирил и Методи, който по времето на социализма се ползваше за концертна зала!

Град Созопол загуби един от най добрите свещеници отдал живота си за Православната ни Вяра!

Дай Боже Бог да му отреди най доброто място в Царството Небесно!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Внедрена е авангардна цифрова инфраструктура за наблюдение и управление на корабния трафик

Важна крачка напред към реализиране на концепцията за интелигентни пристанища прави Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) с реализацията на проект „Териториално разширяване на обхвата и допълване на функциите на Информационната система за управление на трафика на плавателните съдове (VTMIS) – Фаза 4“. Изпълнението на четвъртата..

публикувано на 18.05.21 в 17:35

РИОСВ-Бургас с инициатива за Деня на околната среда – 5 юни

Мод мотото „Нарисувай или снимай защитен вид“, РИОСВ-Бургас приканва всички желаещи да се включат в поредното предизвикателство за опазване на природата по повод 5 юни – Денят на околната среда. Снимка или рисунка по желание на защитен вид растение или животно с кратко описание на вида, се приемат до 4 юни на електронната поща..

публикувано на 18.05.21 в 17:28
Стойчо Кацаров

В края на месеца всички ученици се връщат в клас

От 31 май се разрешава присъственото обучение за всички ученици, гласи нова заповед на служебния министър Стойчо Кацаров. От същата дата се допуска и присъственото провеждане на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси и занимални. Съгласно същата заповед, от утре спортните състезания вече ще се провеждат при 50% заетост на..

публикувано на 18.05.21 в 16:50

Предстоят две информационни срещи за подмяна на старите печки с ново екологично отопление

Две информационни срещи по проекта за подмяна на старите печки и котли на дърва и въглища с нови екологични отоплителни устройства в квартал „Долно Езерово“ и зоните А, Б, В и „Районен център“ в комплекс „Меден рудник“ организира Община Бургас. Първата среща е насрочена е утре от 16:30 часа пред библиотеката на читалище „Просвета - 1927“ в..

публикувано на 18.05.21 в 16:34

Новият център за подкрепа лица с увреждания започва прием на документи

Новият Център за комплексна подкрепа на лица с увреждания, който се помещава в партера на блок 42 в ж.к. „Братя Миладинови“, започва прием на документи за потребители на социалната услуга. Центърът вече е напълно завършен и оборудван с всички необходими уреди за рехабилитация и терапия като масажна кушетка, велоергометър, стълба за..

публикувано на 18.05.21 в 16:29

Разрешават събирането на блатно кокиче само от едно място в Бургаско

Само в местността „Калината“ в землището на с. Кошарица е разрешено събирането на листна маса от блатно кокиче. Регионалната екоинспекция информира, че е допустимо събирането на до 1800кг. Същевременно в 15 находища, 7 от които в Бургаско, Ямболско и Сливенско е забранено събирането на блатно кокиче. 

публикувано на 18.05.21 в 15:01

"Булевард Демокрация " на 18-ти май

Темите в "Булевард Демокрация": Как най-големият курорт на българското Черноморие Слънчев бряг се подготвя за сезона? Репортаж на Даниела Костадинова. Ще могат ли хора, които имат имоти в Бургас, но не живеят тук, да имат право на стикери за платено паркиране, отговор от Свобода Атанасова. Нова интересна и ценна находка е намерена на..

публикувано на 18.05.21 в 14:17