Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Допълнително осветяват пешеходната пътека на улица "Ванче Михайлов" в Бургас

| обновено на 07.04.21 в 15:12
архив
Снимка: БГНЕС

Общински съветници от НФСБ поискаха в докладна записка безопасно преминаване на пешеходците на улица „Ванче Михайлов“ в бургаския комплекс "Братя Миладинови". Вече има и становище, каза зам-председателят ѝ Манол Тодоров, по време на заседанието на комисията по транспорт към Общинския съвет 

"Становището е от комисията, ръководена от Иван Гюлев. в него се посочва, че искането  за монтиране на допълнително осветление в района на пешеходната пътека, която е на кръстовището с улиците "Ванче Михайлов" и "Дрин", в ж.к."Братя Миладинови" се приема, т.е. предложанието на общинските съветници е одобрено.", поясни Манол Тодоров. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БЧК - Бургас организира курс за водни спасители

37 младежи са се записали до момента в курса за водни спасители организиран от БЧК – Бургас. Заради коронавируса и ограничителните мерки провеждането му ще е с близо 2 месеца и половина забавяне. Приемът на желаещи за курсовете за „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове“ и „ Воден спасител на открити водни площи“ продължава..

обновено на 19.04.21 в 14:28

Почина проф. д-р Мими Стойчева, която ръководи Медицинския колеж

Академичната общност в Бургас изгуби голямо име в сферата на медицината – проф. д-р Мими Стойчева. Тя беше ръководител на Медицинския колеж към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. По повод нейната кончина, кметът Димитър Николов изразява своите съболезнования към близките, колегите и приятелите на проф. Стойчева: „Трудно се приема загубата на такъв..

публикувано на 19.04.21 в 12:28

Благоустрояват пространството около бл.46 в к-с „Братя Миладинови“

Стартира изпълнението на проект за благоустрояване на пространството около бл.46 в к-с „Братя Миладинови“. Той е финансиран с общински средства по програмата "Моят град, моят квартал, моята улица". Зад бл.46 има хубави стари дървета, като ще бъдат запазени почти всичките. Между тях ще се изгради алейна мрежа с кът за отдих. Ще бъде поставена паркова..

публикувано на 19.04.21 в 10:47

Няма отчетено замърсяване на въздуха през изминалата седмица

По данни от РИОСВ и Община Бургас за периода от 12 до 18 април не са регистрирани превишения на средночасовите /СЧН/ и на средноденонощните норми /СДН/ на контролираните замърсители. На територията на община Бургас за периода са действали 2 автоматични станции, 1 ДОАС система OPSIS и 1 мобилна станция за контрол качеството на въздуха. Следят се..

публикувано на 19.04.21 в 10:41

Жители на "Горно Езерово" почистиха брега на езеро „Вая“

Жители на бургаския квартал "Горно Езерово" почистиха в неделя брега на езеро „Вая“. Инициативата е на Академия за бойни изкуства „Хикари“ и Сдружение на риболовците „Бургаски езера“, а резултатът е по-чист бряг и заредени с ентусиазъм за нови постижения участници. След първото почистване – на еко зоните от западната страна на Бургаското езеро на 10..

публикувано на 19.04.21 в 10:11

Синя зона влиза в сила от днес в част от ж.к."Братя Миладинови" в Бургас

Синя зона ще бъде въведена от днес в района между бургаските улици „Стефан Стамболов“ - „Дунав“ - „Демокрация“ - „Сан Стефано“. Това съобщиха от Община Бургас. Собствениците на автомобили, чиито постоянни адреси попадат в района могат да получат стикер за локално паркиране в офиса на Общинското предприятие „Транспорт“ на ул. „Александровска“ №106.

публикувано на 19.04.21 в 09:05
Христо Панайотов

Местен референдум за неприсъствен Никулден иска съветник

Местен референдум за обявяване на Никулден за неприсъствен ден ще инициира бургаски общински съветник. Предложението на Христо Панайотов от БСП за промяната не беше прието на отминалата сесия. Така повече хора ще могат да се включат в празника, посочи по време на дискусиите Панайотов: „ Този празник заслужава подобно решение. Няма да давам..

публикувано на 18.04.21 в 15:10