Басейнова дирекция не издаде разрешително за изграждането на ферма за миди в Поморие

Снимка: БГНЕС

Директорът на Басейнова дирекция „Черноморски район“ – Варна отказа издаване на разрешително за изграждането на ферма за миди в акваторията на гр. Поморие. Според него, има липса на съвместимост на инвестиционното намерение с обществените интереси. Така ще се създаде опасност от ограничаване на общото ползване в акваторията на Черно море, в района на гр. Поморие.

Припомняме, че обявеното инвестиционно намерение на „Ем Джи Солюшън“ ЕООД – гр. София за изграждане на ферма в Поморие предизвика общественото недоволство в града. Рибарите изразиха опасенията си, че реализирането на намерението ще застраши поминъка на над 300 семейства. 

Кметът Иван Алексиев също подкрепи исканията на рибарите и сезира всички компетентни институции в страната, включително Народното събрание и Министерски съвет. Възражение, подкрепено с над 520 подписа, бе изпратено и от Рибарско сдружение „Нептун – Поморие“.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Съветниците в Поморие против изграждането на ферма за миди

Общинският съвет в Поморие единодушно прие Декларация против издаването на разрешително за ферма за култивирана черна мида в акваторията на Черно море – гр. Поморие, община Поморие. Предложението за декларацията е на председателя на Общинския съвет Адам..

публикувано на 28.01.21 в 12:03

Протестна декларация срещу мидена ферма в Поморие

Общинският съвет в Поморие ще гласува протестна декларация срещу изграждането на мидена ферма на 900 метра от централния плаж в града. Съоръженията на Мидената ферма ще бъдат разположени от началото на Източния до края на Централния плаж...

публикувано на 28.01.21 в 08:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наемателят на плажа на устието на Велека с петиция срещу отдаването му на концесия в "12 без 5"

Министерството на туризма излезе със становище във връзка с петицията за спиране на откритата процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Устие на река Велека“.  „ Досегашният наемател на морския плаж може да изложи всички свои виждания и..

публикувано на 09.05.21 в 17:28

Дизайнерските албуми на Луиза Златанова се радват на интерес от ценителите

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“,  която показва  ръчно направени сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията. В..

публикувано на 09.05.21 в 13:15

Руската диаспора се поклони пред паметника на "Альоша" (ГАЛЕРИЯ)

Руската диаспора в Бургас се поклони пред паметника на "Альоша" и така отбеляза 76 години от края на Втората световна война. Почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев заяви: "Тази дата не може да бъде забравена! Тя означава..

публикувано на 09.05.21 в 11:39

862 души от Ямболска област са загинали във Втората световна война

По жертви във Втората световна война област Ямбол е на трето място в България след областите София и Пловдив. В тази война от областта участват 8 860 души, от които 862-ма са загинали. Те са воювали в редиците на 29-ти пехотен полк, в 4-ти конен..

публикувано на 09.05.21 в 09:51

В Бургас отбелязват Деня на Европа и края на Втората световна война

Откриване на арт инсталация, свързана с интеграцията и миграцията, литературно четене и приключенско състезание са сред събитията днес в Бургас за Деня на Европа. Те се организират от общината и Областния информационен център.  Програмата започва..

публикувано на 09.05.21 в 07:33

Удължиха работното време на гишето за стикери за платено паркиране

От 10.05.2021 до 14.05.2021 касата на ОП" Транспорт" на ул."Александровска" №106 ще е с удължено работно време от 08:00 до 19:00 часа, съобщават от Транспортната къща. Огромни опашки се извиха през работните дни. Хората чакат поне час, за да си платят..

публикувано на 08.05.21 в 14:44

Цветя в знак на признателност към доброволците на БЧК

Цветя в знак на почит към  дейците на БЧК  ще бъдат положени днес в Бургас. Пред паметната плоча от 11 часа в Морската градина червенокръстци, доброволци и симпатизанти на организацията ще покажат своята признателност по повод Международния ден на..

публикувано на 08.05.21 в 09:55