Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна обновяването на площадките в 10 детски заведения

Снимка: Община Бургас

Започнаха строителните дейности в първите 10 бургаски детски заведения, одобрени по общинска програма за цялостно обновяване на дворните пространства. Кметът Димитър Николов проследи началото на строителните работи в ДГ „Звездица“. Дворът й ще бъде цялостно реновиран с нова градинка, нови плочки и бордюри около нея, паркова мебел и ново осветление. Площадките за игра и занимания на открито също ще имат чисто нови детски съоръжения, на които децата да играят.

Останалите 9 детски градини, чийто дворове ще се ремонтират са:  ДГ „Моряче“, ДГ „Веселушко“, ДГ „Радост“, ДГ „Пламъче“, ДГ „Калина Малина“ – Ветрен, ДГ „Калинка“ – Рудник, ДГ „Пролетна дъга“ – Маринка, ДГ „Теменуга“ – Равнец и детска ясла № 5 „Щурче“. Във всички тях ще има нови елементи като сметало, морски шах, мост за баланс, пързалки, комбинирани съоръжения и ударопоглъщащи настилки. Строителните дейности се извършват сега, за да могат малчуганите още през лятото да играят на новите детски площадки.

Това са първите детски заведения, които успяха да подготвят навреме своите проекти и да стартират ремонтните дейности. Още 6 детски градини са одобрени за проектиране на дворните пространства в тях. Това са ДГ „Звънче“, „Райна Княгиня“, „Детелина“, „Звездица Зорница“, „Слънце“ и „Изгрев“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Преобразуват училището в кв. „Рудник“ от обединено в средно

Общинският съвет в Бургас одобри преобразуването на училище „Св. Климент Охридски” в кв. Рудник от Обединено в Средно. Промяната ще бъде в сила от следващата учебна година. Към момента в учебното заведение има 179 ученици в 10 паралелки от 1 до 10 клас от различни социални и етнически групи. Учебното заведение е единственото училище в кв...

публикувано на 25.04.24 в 12:00

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ в събота

Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура. Във времето от 11:00 до 14:00 часа екипът преподаватели в бакалавърската и магистърските програми от специалността ще е на разположение за консултации. На място ще може да бъде..

публикувано на 25.04.24 в 11:27

Общинските съветници приеха важно решение за новото училище в „Крайморие“

Общинските съветници подкрепиха следващата стъпка за изграждане на ново училище в кв. „Крайморие“. То  ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ и ще се намира на метри от морето. Това е възможно след като съветниците одобриха споразумението с ПК “Наркооп” да освободят част от съседния терен.  "Очаква се през лятото да се ползва от..

публикувано на 23.04.24 в 15:50

В Световния ден на книгата завършва "Маратонът на четенето" с БНР-Бургас (ВИДЕО)

На Световния ден на книгата и авторското право приключва „Маратонът на четенето“ на БНР-Бургас. В продължение на месец в училища и детски градини в Бургас представихме конкурса „Приказни истории с БНР-Бургас“, чието 8-о издание е в ход. Стотици истории, написани от деца за деца, събират седемте издания на сборника "Приказни истории с..

публикувано на 23.04.24 в 08:01

Бургаски ученици представиха в София проект за фотоволтаична централа

Деветокласниците Стилян Памуков и Владимир Иванов представиха свой проект на първия професионален форум за кариерно развитие в бранша, който се състоя в София.  Учениците представиха два инженерни макета, с помощта на които се илюстрира окачествяването на фотоволтаични панели и се изгражда, настройва, и оптимизира фотоволтаична електроцентрала...

публикувано на 22.04.24 в 16:00

Обновиха по проект дворовете на две детски градини в Бургас и М. Търново

Обновяване на дворните пространства и площадките на ДГ „Делфин“ в Бургас и на ДГ „Юрий Гагарин“ в Малко Търново, създаване на стационарен и мобилни хъбове, закупуване на два нови микробуса, обучения на здравни и образователни медиатори, са част от извършените дейности по проект „Заедно днес, заедно утре – местните общности в подкрепа на подобрено..

публикувано на 22.04.24 в 15:53

"Кариерно изложение 8.0 - с поглед в бъдещето"

Ученици от 11 клас на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ) представиха свои проекти, в областта на високите технологии, по време на кариерен форум в Бургас. Той се проведе за втора поредна година по инициатива на Стопанския факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и неговия филиал в морския..

обновено на 22.04.24 в 10:42