Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БЧК - Бургас организира курс за водни спасители

| обновено на 19.04.21 в 14:28
Снимка: БЧК - Бургас

37 младежи са се записали до момента в курса за водни спасители организиран от БЧК – Бургас. Заради коронавируса и ограничителните мерки провеждането му ще е с близо 2 месеца и половина забавяне.

Приемът на желаещи за курсовете за „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове“ и „ Воден спасител на открити водни площи“ продължава като изпитът за кандидатите предстои на 20 април, съобщи директорът на БЧК – Бургас Виолета Радева:

През годините бройката на желаещите да преминат това обучение намалява. Има различни причини за това, като основна е физическата подготовка на младите хора. Те трябва да притежават добра плувна култура. Нашите кандидати се занимават професионално с плуване, а има и такива, които обичат да плуват и искат да бъдат спасители и полагат усилия да покрият нормативните изисквания."

Курсът ще приключи до 15 юни и новите спасители ще се присъединят към останалите си колеги. Миналата година БЧК – Бургас са заверили близо 300 талона на спасители, които са упражнявали тази професия.

Изпитни нормативи: За воден спасител на плувни басейни и водни паркове – 50 метра изплуване за 55 секунди и 25м. брус за стил, без време. За воден спасител на открити водни площи и море – 100 метра изплуване за 1 минута и 50 секунди; 25 метра брус за стил ,без време.

Желаещите кандидати следва да се явят за приемния изпит на 20 април 2021г. в 11,50ч. на входа на басейн Младежки дом гр. Бургас.Да носят бански, хавлия, чехли и застраховка злополука за спортисти за срок от 2 месеца, считано от 20 април 2021г.

За повече информация на телефон 056/814905


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Във вторник Бургас остава без вода за 24 часа

В Бургас и населените места, водоснабдени от система „Камчия” ще бъде спряно водоподаването за повече от 24 часа, съобщават от ВиК. Това се налага заради пролетната профилактика на съоръженията в населените места. Питейната вода ще бъде спряно   след 22.00 часа на 18.05.2021г. /вторник/ . Като водоснабдяването ще се нормализира след 23.00 часа..

обновено на 17.05.21 в 08:56

145 години се навършват днес от бунта в ямболското село Бояджик

Днес се навършват 145 години от бунта в ямболското село Бояджик. Пред паметника на загиналите ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. Пред паметника на загиналите, издигнат в края на селото, ще бъде отслужена заупокойна молитва.  На 17 май 1876 година в Бояджик са избити над двеста души, припомня историкът Христина Дженкова: "Започва..

публикувано на 17.05.21 в 07:15

"Благотворителност и милосърдие" ще реализира 5 проекта в Бургас

Графичната база "Тодор Атанасов" в Морската градина ще стане "Младежки център на изкуствата". Сградата ще бъде реновирана и оборудвана с необходимата техника, за да се ползва от студенти. Проектът е на филиала на Националната художествена академия в Бургас и ще бъде подкрепен финансово от фондацията на Обединената велика ложа на България. Аз се надявам..

обновено на 16.05.21 в 13:53

Акция по залесяване организират в парк "Минерални бани"

Акция по залесяване ще се проведе днес в парк "Минерални бани". Тя е под надслов  „Посади дръвче - дари живот”. Организатори са сдружение „Младежки глас“, с партньорството на Тракийско дружество „Странджа” -, Гората.БГ, Българска федерация по УШУ и Спортен клуб “Бей Син” - Бургас.  Събитието се осъществява със съдействието на Община Бургас. Мероприятието..

публикувано на 16.05.21 в 08:00

Напрежение на Прайда и контрашествието в Бургас

Започна подготовката за провеждането на първият Бургас прайд. Около 30 души в момента са се събрали зад паметника на площад „Тройката “. На място има сериозно полицейско присъствие. Над 100 служители на реда охраняват периметъра на целия площад и страничните улици около него. На мястото са поставени огради, които да ограничават достъпа на..

публикувано на 15.05.21 в 15:47

Водно оръдие за двете шествия в Бургас

Над сто полицаи вече са в района на площад "Тройката", заради двете събития, които ще се проведат по едно и също време тук - Бургас прайд и шествие на бургазлии за запазване на традиционните ценности .  Има паркиран камион на жандармерията, с водни оръдия, както и полицейски кучета.   Очаквайте подробности!

публикувано на 15.05.21 в 15:07

Автошествие в подкрепа на традиционното семейство се проведе в Бургас (СНИМКИ)

Близо 10 коли с около 20 души се включиха в автошествие в Бургас. То е под надслов „Да съхраним традиционното българско семейство“.  По този начин искаме да отбележим Международния ден на семейството, посочи Боян Дяков, един от организаторите на събитието. „В същия момент искаме да припомним на хората какви са ценностите на традиционното..

публикувано на 15.05.21 в 12:20