Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Месец и половина след подписка до ЕВН

Село Маринка вече се захранва с ток от "Меден рудник"

Село Маринка вече има резервно ел. захранване. Това става месец и половина след входиране на подписка срещу честото спиране на тока в населеното място. 

В края на март над 400 жители на село Маринка внесоха протестна подписка в ЕВН заради честото спиране на тока. В средата на април идва добрата новина. Кметът Любомир Узунов уточнява

„Вече сме захранвани от „Меден рудник“, което означава, че досегашното Босна остава резервно. Тоест дори да ни спре тока ние имаме втори план, което звучи доста добре. Като стане лошо времето ще стане ясно дали има осезаема разлика“

Монтирани са и измервателни уреди на отделни адреси да се провери постоянно ли е електроподаването и губи ли то мощност.

Тези измервателни уреди подават данните колко точно мощност влиза в дадения дом, тоет трябва да е между 210 и 240, както е по българска държавен стандарт“  

Тези уреди ще покажат дали има спад на напрежението в момента. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Бургас

Във връзка с разработването на План за интегрирано развитие на община Бургас  (ПИРО) за периода 2021-2027 г. на 21 май, петък, от 10.00 часа ще се проведе обществено обсъждане за представяне пред широката общественост на предложенията за визия, цели и приоритети в развитие на община Бургас до 2027 г. Целта на обсъждането е да бъде чуто мнението на..

публикувано на 17.05.21 в 14:09

Общината и хората решават заедно обхвата на бъдещите улици в "Острица"

Община Бургас изготви проект за Подробен устройствен план - План за улична регулация на селищните образувания "Острица 1" и "Острица 2". Предложеното градоустройствено решение дава старт на процес, който да доведе до изграждането на съвременна инфраструктура в двете селищни образувания, разположени близо до кв. "Банево". Още преди обнародването на..

публикувано на 17.05.21 в 14:03

Напредва обновяването на междублоковите пространства в к-с „Изгрев“

През уикенда бе положен нов асфалт върху още един участък от „Петко Задгорски“ в к-с „Изгрев“ – край бл.67. Улицата се работи на етапи, като първо ВиК разкопава и полага нови тръби, после Общината обновява улицата и тротоарите отгоре. В района са изградени два паркинга, по-големият е между бл.67 и бл.9. Сега се работи по алейната мрежа пред бл.9,..

публикувано на 17.05.21 в 13:42
Снимката е илюстративна.

Във вторник Бургас остава без вода за 24 часа

В Бургас и населените места, водоснабдени от система „Камчия” ще бъде спряно водоподаването за повече от 24 часа, съобщават от ВиК. Това се налага заради пролетната профилактика на съоръженията в населените места. Питейната вода ще бъде спряно   след 22.00 часа на 18.05.2021г. /вторник/ . Като водоснабдяването ще се нормализира след 23.00 часа..

обновено на 17.05.21 в 08:56

145 години се навършват днес от бунта в ямболското село Бояджик

Днес се навършват 145 години от бунта в ямболското село Бояджик. Пред паметника на загиналите ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност. Пред паметника на загиналите, издигнат в края на селото, ще бъде отслужена заупокойна молитва.  На 17 май 1876 година в Бояджик са избити над двеста души, припомня историкът Христина Дженкова: "Започва..

публикувано на 17.05.21 в 07:15

"Благотворителност и милосърдие" ще реализира 5 проекта в Бургас

Графичната база "Тодор Атанасов" в Морската градина ще стане "Младежки център на изкуствата". Сградата ще бъде реновирана и оборудвана с необходимата техника, за да се ползва от студенти. Проектът е на филиала на Националната художествена академия в Бургас и ще бъде подкрепен финансово от фондацията на Обединената велика ложа на България. Аз се надявам..

обновено на 16.05.21 в 13:53

Акция по залесяване организират в парк "Минерални бани"

Акция по залесяване ще се проведе днес в парк "Минерални бани". Тя е под надслов  „Посади дръвче - дари живот”. Организатори са сдружение „Младежки глас“, с партньорството на Тракийско дружество „Странджа” -, Гората.БГ, Българска федерация по УШУ и Спортен клуб “Бей Син” - Бургас.  Събитието се осъществява със съдействието на Община Бургас. Мероприятието..

публикувано на 16.05.21 в 08:00