При приготвянето на агнешкото месо може да включим червен пипер, кимион и дори кардамон, който дава по-цитрусов аромат. Йоана Петрова поясни, че месото може да поеме много и различни подправки. „Лимонова кора също му подхожда, но нека не забравяме и зелените билки и подправки. Разбира се най-отива розмарин на агнешкото месо. Може да се включи мащерка, мента или риган в средиземноморски стил ако се приготвя“, обясни блогърът.
Времето за печене също е специфично при агнешкото месо. „Времето зависи от това каква част печем от месото. Ако са например котлетите, където месото е доста деликатно и крехко, тогава не ни трябва много време. Месото трябва да остане сочно. Ако печем бутче или плешка, тогава можем да го задушаваме по-дълго време във фурната – в началото покрито, а след това да се открие, за да може да се запече хубаво на повърхността и да стане коричка. Тогава времето може да варира от 2 дори до 4 часа. Зависи от това каква температура сме сложили на фурната. При 180 градуса около 3 часа ще имаме хубаво задушено месо“, обясни Петрова.
Доброто настроение е най-важно за приготвянето на козунаците. Има тънкости, които са важни да се спазват, за да се получат така желаните конци. „Важно е да използваме брашно с по-високо протеиново съдържание и разбира се дълго месене. Хубаво е в козунака да има два вида мазнина – едната да е животинска, а другата да е растителна. Животинската може да е с краве масло или свинска мас. При растителната може да използваме неутрално на вкус олио – слънчогледово или от гроздови семена“, обясни блогърът. Важно е захарта козунака да не е твърде много. Причината е, че ако прекалим ще попречим на образуването на конците. „Правилото е около 300 гр. захар за 1 кг. брашно. Козунакът хем е сладък, хем имаме добре развит глутен, съответно и хубави конци“, допълни Йоана Петрова. Относно ароматите може да се използват ванилия, лимонова кора, а пълнежът е въпрос на въображение и вкус.
Кемпер, произведен в Швейцария в една-единствена бройка през далечната 1969 година, ще бъде показан на фестивалното изложение в Бургас. Именно 70-те години на миналия век се смятат за началото на къмпингуването. Кемперът е с бензинов двигател, а осветлението му е с газени лампи. Оборудването му е изцяло запазено, включително с посудата в него, и ще може..
Влюбените в Бургас артисти Пол и Реми гостуват в Тексас, Порт Аранзас, САЩ, където са част от мащабния „Санд Фест” за пясъчни скулптури и артисти от цял свят. Само за няколко дни, с въображение и много труд, големите планини от пясък се превърнаха в произведения на изкуството, които радват стотиците посетители. Десетки деца творят..
Ученици от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ демонстрираха своите проекти, с които ще участват във фестивал за Лего роботика. Той ще се проведе днес в Бургаския свободен университет . Другият отбор ще бъде от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника. За събитието пристигат ученици от цялата страна с интерес в..
Краеведът Соня Кехлибарева представи лекция на тема „ Великденските празници и тяхното отбелязване в миналото в Бургас" в Етнографския музей. Тя се организира във връзка с реализацията на образователна програма и осъществяването на амбицията музеят да бъде място, където хора, разполагащи с интригуваща информация, да представят своите изследвания в..
Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас. Флаери, свързани със събитието, се намират от днес в няколко културни обекта в града, както и в автобусите на градския транспорт, съобщават от Общината. След като ги откриете и попълнете данните си в брошурите, може да ги пуснете в кутии, които ще бъдат поставени на централния..
Публична лекция, посветена на Великденските празници и тяхното отбелязване в морския град в миналото, ще поднесе Етнографския музей в Бургас . Тя е насрочена за днес от 17:30 часа, в презентационната зала. Темата ще поднесе Соня Кехлибарева, която е краевед, изследовател на историята на стария Бургас. Събитието се организира във връзка с..
ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..
Кемпер, произведен в Швейцария в една-единствена бройка през далечната 1969 година, ще бъде показан на фестивалното изложение в Бургас. Именно 70-те години..