Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 28 април

Снимка: БГНЕС

Парламентът утре щял да пробва за втори и последен път да поработи тая седмица и в пленарна зала. Дневният ред днес не харесал на част от депутатите, в случая – на по-голямата част и се разпуснали. Което е интересна практика и следва да се обсъди и за други предприятия. Например – отиват служители на смяна, шефът им предлага работен график и задачи за деня, гласуват, мнозинството не го харесва и се разпускат. На другия ден опитват отново. И така – ако съберат кворум ще работят, ако не съберат – почиват. Има логика, нали? А връщайки се на парламента, не отиват на добре нещата. За електоралните единици, които ще ходят пак на избори, де. Въпросът е, че съм леко скептичен, че след следващите избори, някоя от партиите ще изкара резултат за 130-140 депутати, че да управлява спокойно.

Съвсем спокойно започваме предаването „Булевард Демокрация“, до 18 – с Ваня Желева и с мен, Мариян Иванов.

-   В темата ни днес – Цанко Цанков се готви за нов рекорд – да преплува Сейшелските острови. Още за организацията и за ползите за това за страната и Бургас – гост в студиото ще ни е един от моторите на инициативата Илиана Мосинова

-  В коментарната ни рубрика – за нагласите на хората за предсрочни избори или управление

-  И още – за състоянието на Поморийската болница и защо управителят ѝ напуска?

-  Тържество организираха днес за възрастните хора от дома в Русокастро, БНР-Бургас бе част от празника им

-  Нови модерни пристанищни съоръжения за ограничаване на замърсяванията по море и река ще бъдат въведени в експлоатация в българските пристанища за обществен транспорт.

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефан Бакалов - началник на отдел „Борба с наркотрафика“

Агенция "Митници": В пъти повече наркотици са заловени по границата ни тази година

Съвместната кампания „Не сте сами“ на Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“ започна от Несебър. Целта е превенция на наркотичната и хазартната зависимости, като идеята е да се стигне до по-широк кръг от подрастващите. Днес в Несебър представители на агенциите проведоха демонстрации с кучета и запознаха младежи с..

публикувано на 16.08.24 в 13:52

В община Руен забраняват поливане с питейна вода

Със заповед на кмета Ахмед Мехмед в община Руен се забранява ползването на питейна вода за напояване, поливане и миене на улици, превозни средства и други. Мярката е превантивна, с цел песнене на водата с оглед засушаването и липсата на валежи, коментира градоначалникът. На нарушителите ще се съставят актове от служители на ВиК. Режим на..

публикувано на 16.08.24 в 13:34

Мъж е с опасност за живота след катастрофа на входа на Несебър (ОБНОВЕНА)

Мъж е с опасност за живота след катастрофа на входа на Несебър. Кола се е обърнала в канавката. Сигналът за пътното произшествие е подаден на телефон 112 в 8.55 часа. Лекият автомобил, управляван от 54 годишен софиянец, е бил по таван в посока Равда към Несебър на около 200 метра преди светофара. Пострадал е шофьорът на автомобила. Той е откаран..

обновено на 16.08.24 в 11:55

Сливенският митрополит Арсений освети параклис в Лозенец

Сливенският митрополит Арсений освети параклис в прослава на Св. Николай Чудотворец на брега на морето. Той беше посрещнат в село Лозенец от кмета на общината Марин Киров и кметицата на селото Женя Гандиева. Той Негово Високопреосвещенство връчи икона на Божията майка и благодарствено писмо на кмета на община Царево Марин Киров за..

публикувано на 16.08.24 в 08:58

Отменят зарята на Петрова нива заради опасността от пожари

Със заповед на кмета на Малко Търново Илиян Янчев се отменя тържествената заря по време на възпоменателния събор на Петрова нива, който ще се проведе в събота, 17 август. Забранява се и паленето на  огън на открито, заради опасността от пожари.   Националният възпоменателен събор в местността "Петрова нива" ще се проведе на 17 август..

публикувано на 16.08.24 в 08:50

От Несебър започва съвместната кампания на НАП и Агенция "Митници" срещу зависимостите

От Несебър стартира съвместната кампания на Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“, които обединяват усилията си за превенция и противодействие на хазартната и наркотичната зависимост.  Двете приходни агенции сливат кампаниите си като общата инициатива остава под надслов „Не сте сами“. Идеята е посланието до по-широк кръг от..

публикувано на 16.08.24 в 08:45

Инфлуенсъри и музиканти призовават да изберем доброто

Младежкото двудневно събитие „Тийн Буум Фест“ тази година се обединява около каузата Избери доброто. Организаторите, Агенция Митници, Националната Агенция за приходите и Община Бургас решават да свържат всички превенции в една кампания. Фестивалът ще се проведе за пета година на Морската гара на 17 и 18 август. Teen Boom Fest 2024..

публикувано на 16.08.24 в 08:30