Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 5 май

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Годината е 2121. Човечеството отдавна вече е колонизирало Марс. На планетата Земя са останали само българите и северномакедонците. Вторите отказват да се преселят на Червената планета, докато не се признае, че техните деди са я видели първи. А българите… Българите правят избори. Тъкмо в днешния ден внучката на някогашната лидерка на социалистите връща проучвателния мандат на президента. За пореден път той насрочва избори, а лукавият български народ, само да им гледа сеира, гласува по един и същи начин и партиите не могат да сформират мнозинство. В парламента продължават да спорят дали машините, които ще се купят за машинния вот са от Венецуела, въпреки че отдавна венецуелците са се преселили на Марс и не произвеждат машини. Днешният пленарен ден е бил успешен, парламентът гласува анкетна комисия за Росенец. Проблемът е, че отдавна никой не помни какъв е бил проблемът с Росенец. И така българите остават поне до следващите избори на Земята, защото няма кой да гласува актуализация на бюджета, за да се закупят космически кораби, които да ни преселят на Марс.

Така, с тази научнофантастична нотка, започваме предаването „Булевард Демокрация“. До 18 с Мариян – Райнов и Иванов.

Ето и акцентите:

-  БСП върна третият мандат и отиваме на избори? Правилно ли беше това решение, лесно ли бе взето и какво следва от него? По темата – областния председател Стойко Танков и Йордан Георгиев – член на Националния съвет на партията

-  В коментарната ни рубрика – ще има ли летен сезон в „Слънчев бряг“ - хотелиерът Малина Стратиева

-  След 17 – в темата ни днес – кога продължава санирането и кога ще обхване и къщите? Заместник – министърът на енергетиката Жечо Станков и главния архитект на Бургас Емил Бурулянов отговаряха на въпроси на граждани

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за рубриката „Новини в минало време“

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възстановено е движението по пътя Варна - Бургас

Възстановено е движението по пътя Варна - Бургас, информират от пътната агенция. По-рано заради катастрофа на пътя част от трафикът се пренасочваше в едната лента.

публикувано на 30.07.21 в 16:07

Бургаски депутати питат регионалния министър за ремонтите на пътищата в областта

Депутатите от ГЕРБ-Бургас Жечо Станков, Деница Николова и Галя Желязкова отправиха въпрос към регионалния министър в служебния кабинет Виолета Комитова относно ремонтът на пътищата в областта. Бургаските депутати поискаха повече информация какво се случва след отмяната на заповедта за спиране на ремонтите дейности от АПИ. „Надявам се да се..

публикувано на 30.07.21 в 15:47
Спряганият за кандидат - премиер Петър Илиев

"Булевард Демокрация" - на 30 юли

Целокупна България е притаила дъх, направени са аларми на телефоните, навити са будилници за студио… извинете – за часа „Хикс“ (или „Хъ“). Тогава, спечелилата изборите партия, ще обяви кой ще е вторият им кандидат – премиер. Защото първият, Николай Василев, отнесе един ЗИЛ хейт, както е модерно да се казва. Втората номинация е обвита в тайнственост..

публикувано на 30.07.21 в 15:02

Започва информационна кампания срещу трафика с цел сексуална експлоатация

В Международния ден за борба с трафика на хора – 30 юли, стартира информационна кампания срещу трафика с цел сексуална експлоатация. Тя е по инициатива на Местната комисия за борба с трафика на хора и подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ). Чрез специално създадения за кампанията клип „Трафикът на хора..

публикувано на 30.07.21 в 14:56

Търси се управител за Международния младежки център в Меден рудник

Търси се управител за Международния младежки център в Меден рудник Търси се управител за бъдещият модерен Младежки международен център, който в момента се изгражда в ж.к. „Меден рудник“. Община Бургас започна прием на документи за подбор на управител на центъра. Кандидатите трябва да представят заявление, автобиография, копие от документи..

публикувано на 30.07.21 в 14:52

Движението по пътя за Варна е в едната лента заради ПТП

Движението при 156 км на пътя Варна - Бургас се осъществява временно в едната лента поради катастрофа, информираха от Агенция пътна инфраструктура.  Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват указанията на "Пътна полиция".

публикувано на 30.07.21 в 14:36
Снимката е илюстративна.

Бургас ще се разширява в района на „Изгрев“ и „Славейков“

Предвижда се разширяване на Бургас в района на кварталите „Изгрев“ и „Славейков“, местността „Мадика“ и около университета „Проф. д-р Асен Златаров“. Това посочи главният архитект на Общината Емил Бурулянов. По ОУП там могат да бъдат създадени както бизнес сгради, така и частично жилищно строителство. Покрай коронакризата се наблюдава и..

публикувано на 30.07.21 в 13:35