Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Русия е отменила чартърните си полети до България до края на май

Русия отмени чартърните си полети до България до края на месец май. Това съобщиха от германската фирма концесионер на летищата в Бургас и Варна.

През март е бил последният полет със 143-ма руски туристи, пристигнали по Южното Черноморие, каза Евелина Пулева - туроператор и член на УС на Регионалната туристическа камара в Бургас. На 9 май се очаква още един полет от Русия, след това всички чартърни полети до края на месеца са отменени, заяви тя:

„Полетите са спрени, това е основният проблем, по-скоро не са визите, защото консулските служби от днеска вече отварят, де факто, днеска им е първият работен ден, защото на 1 май влезе в сила заповедта на министъра, правилата за влизане в България и Русия е част от тези правила. Така, че проблемът не е толкова в издаването на визи, колкото в отменените полети. 

Каква е причината според Евелина Пулева:

„Обяснението ми е сложната геополитическа ситуация, в която България трябва да намери правилния вариант“.

Ако не се предприемат незабавни мерки от държавата ни, е възможно да бъдат отменени чартърните програми на двете авиокомпании до края на лятото.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът Николай Димитров инспектира аварийното възстановяване на настилка и подпорна стена в Обзор

Кметът на Община Несебър Николай Димитров провери изпълнението на текущи ремонти, инфраструктурни обекти и визията на град Обзор, очакващ да посрещне туристи от страната и чужбина, както и да обсъди важни аспекти от развитието на града с жителите му.  Първата му среща бе в модерната читалищна сграда-  секретарят на НЧ „Изгрев“ Женя Георгиева  получи..

публикувано на 23.06.21 в 16:52

Министър Асен Личев упълномощи Зинка Стойкова да изпълнява правомощията на директор на РИОСВ - Бургас

Министърът на околната среда и водите Асен Личев упълномощи днес Зинка Кирилова Стойкова да изпълнява правомощията на директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас. Стойкова е била до този момент началник на отдел „Атмосферен въздух, вредни физични фактори, води, опасни химични вещества и КПКЗ“ в дирекция „Контролна..

публикувано на 23.06.21 в 14:39

Международният морски форум ще се излъчва и онлайн

Международният морски форум „Синьото бъдеще - наша отговорност”, който ще се състои в Конгресния център в Пристанище Бургас на 25 юни, ще излъчва онлайн на живо в сайта на „Пристанище Бургас” ЕАД. Така, желаещите да проследят дискусиите, но не могат да присъстват ще имат тази възможност да го направят на следния линк:..

публикувано на 23.06.21 в 11:55

Туроператори: Подмяна на закон с подзаконов нормативен акт ощетява туризма

Туроператори и туристически агенции планират протест пред президентството във връзка с отпускането на последната помощ за бранша. Павлина Илиева, председател на сдружението "Обединение Бъдеще за туризма" обясни, че Министерството на туризма е променило правилата и се бави с отварянето на мярката за кандидатстване. Според Илиева смяната на правилата в..

публикувано на 23.06.21 в 11:12

Плажът „Харманите” посреща туристи със Син флаг

Плаж "Харманите" в Созопол влезе в листата на "отличниците" и посреща туристи изцяло преобразен. Ивицата посреща летовниците с високия международен приз "Син флаг". За първи път този сезон плаж "Харманите" предлага на туристите и нощно осветление. Мощни лампи са монтирани по цялото протежение на ивицата и ярко я осветяват през нощта.  На ивицата е..

публикувано на 23.06.21 в 09:43

Заместник-министър на туризма е Мария Белколева

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на туризма е назначена Мария Белколева. Мария Белколева притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Организация и управление на корпоративната сигурност“ от Военната академия „Г. С. Раковски“-София. Близо десет години е работила в сферата..

публикувано на 22.06.21 в 17:32

Плажен хъб-далеч от познатата работна среда

С развитието на технологиите, много от предприемачите, чийто бизнес позволява това, могат да вършат работата си, независимо в коя точка на света се намират. За втора поредна година споделен плажен офис близо до Созопол посреща ІТ cпeциaлиcти и coфтyepни paзpaбoтчици, xopa cъc cвoбoдни пpoфecии, или т.нap. „фpийлeнcъpи“ - дизaйнepи, жypнaлиcти,..

публикувано на 22.06.21 в 08:05