Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Море от цветя за Ваня Костова

"Море от нежност ", " Дом от мечти", "Цвете за обич", " Закъсняла любов", "Искам тази нощ нещо да ти кажа" - част от песните, които докоснаха чрез неземния глас на Ваня Костова сърцата на хиляди хора.Те звучаха днес в нейна памет пред  знакови за Бургас места - „Флората", сградата на Общината, Дома на НХК, Морското  казино и Младежкия културен център. Точно в 12 часа пред снимка на певицата, поставена на Часовника, представители на общинското ръководство, общински  съветници и граждани поставиха цветя, и се поклониха пред таланта й.

Ваня Костова винаги е казвала, че Бургас е нейното място, заяви кметът Димитър Николов :

Винаги се отнасяше с огромен сантимент към града. Многото срещи, които сме имали винаги завършваха, че обича страшно много Бургас.и Бургас я обича. Тя е един от най-емблематичните творци на нашия град. Със сигурност мога да кажа, че Бургас ще направи всичко необходимо, за да запази за следващите поколения нейното творчество, нейните песни. В бъдеще ще има концерти в нейна памет, ще се изучават нейните песни. Ще я запомним обичаща, силно вярваща, с изключително светли мисли.

Общинският съветник Йордан Георгиев заяви: 

Това е един от символите на Бургас,ще я запомним преди всичко с гласа, с тези песни, които и като ученици и като младежи, се  пееха навскякъде. Прочувствени са. Тя възпя морето, Бургас, любовта, една певица, която остави огромна следа в българската музика.

Бургазлии споделиха:

Много обичам песните й,ще я започним с това, че възпя красотата, любовта, морето.

Губим огромен глас. За мен глъсът й е невероятен! Все едно изразява едно голямо сърце. 

Всеки, който желае, може  остави цвете в памет на Ваня Костова днес пред Часовника.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Облекчени процедури за наемане на непълнолетни искат хотелиери

За облекчения при наемането на работа на непълнолетни настояват хотелиери от Слънчев бряг. И това трябва да стане възможно най-бързо, заяви Мария Инджова: "Инспекция по труда и държавата трябва да отрицателно време да коригира своите изисквания за наемане на работни места от 16 до 18 години. Процедурата е много тежка. А ние в момента имаме..

публикувано на 20.06.21 в 12:31

Площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в Поморие става пешеходна зона

От утре за целия летен сезон се забранява се забранява движението и престоя на автомобили на централен площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в Поморие. Заповедта е заради влизането в действие на одобрения  Генерален план за организация на движението в курортния град като в часта „Пешеходно движение“се променя посочността на движение по улиците:..

публикувано на 20.06.21 в 09:13

Мидите са главният герой днес на остров Света Анастасия

Миди на тенекия и почистване на морето предстои днес на остров св. Анастасия. Това е акцентът в поредния тематичен летен уикенд, който организират Община Бургас и партньори. Събитията са  посветени на черноморската мида.  Единственият обитаем остров в Черно море очаква над 600 гости през целия ден.  Водолази от клуб "Приятели на морето" ще..

публикувано на 20.06.21 в 08:38

Благотворителен футболен турнир в помощ на Криси

Благотворителен футболен турнир ще се проведе в Бургас на 3 и 4 юли. Инициативата е в подкрепа на 5-годишния Криси, който има нужда от вливане на стволови клетки. Турнирът ще се проведе на игрищата на Спортния център Славейков  във формат 5+1, като всеки отбор ще изиграе минимум два мача. Всички събрани средства ще бъдат преведени по сметката на..

публикувано на 19.06.21 в 15:26

Поройният дъжд наводни кръговото кръстовище до Летище Бургас

Поройният дъжд наводни и направи непроходимо кръговото кръстовище до Летище Бургас. Образуваха се колони от автомобили, а части от тях потънаха в наводнените участъци.  Снимки: Магдалена Текла.  

публикувано на 19.06.21 в 14:59
Снимката е илюстративна.

Обновяват спортната инфраструктура в община Айтос

Продължава обновяването на спортната инфраструктура в община Айтос. Два от проектите са за Спортния комплекс "Крум Делчев", съобщиха от Община Айтос.  Единият от проектите е за нова спортна площадка в комплекса "Крум Делчев". Общата стойност на проекта е около 100 000 лв.  Финансирането е по "Програмата за развитие на селските райони"...

публикувано на 19.06.21 в 14:35
Снимката е илюстративна.

„Зелената вълна“ по бул. „Демокрация“ стартира до края на август

До края на август ще стартира т. нар. зелена вълна по бургаския булевард „Демокрация“. Това каза за БНР-Бургас Иван Гюлев, началник на общинското звено по пътна безопасност. В момента системата се настройва, поясни той. „Всяка една светофарна уредба работи с определени фази. Иначе ще бъдат така направени, че при една определена скорост,..

публикувано на 19.06.21 в 14:27