Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Възраждане“ сигнализира за неправомерна практика на ВиК


За неправомерна практика на ВиК – Бургас сигнализираха представители на партия „Възраждане“. Жители от Айтос, Поморие и Несебър са получили предписания от дружеството да изградят и обезопасят за своя сметка водомерни шахти пред имотите си. От партията посочват, че според Наредба това трябва да бъде направено от ВиК.

Според предписанията, изпратени от ВиК, жителите на съответните сгради трябва да изградят в рамките на 30 дни разпределителните шахти с общ водомер за своя сметка. Това обясни Звeзделина Каравелова, председател на партията в Несебър. Тя разказа за подобен случаи от морския град. През март на цял жилищен вход в пететажна сграда е спряна водата. От Вик са обяснили на хората, че причината е, защото не са изпълнили изискванията на предписанието. „Тези хора бяха принудени да ходят в съседните блокове, където имат приятели и познати, да мъкнат с туби вода. Бяха принудени да ходят и да взимат пари назаем, за ад могат да си изградят такава шахта“, обясни тя.

За подобен случаи, само че в Поморие, разказа Димитър Петков, председател на партията в морския град. Той самият е бил потърпевш. „Получихме едни писма, с които в рамките на един месец ние трябва да изкопаем една шахта на чисто новоизградения тротоар. Повечето от моите съседи са пенсионери и за тях е абсолютно непосилно това нещо.

От партията уточниха, че въпросните шахти се предвижда да бъдат изградени не на частни терени, а на общински. Според Наредбата, изграждането на водомерната шахта не е ангажимент на абоната, а на дружеството, посочи Тодор Ангелов, член на партията. „Една такава шахта или изграждането варира от 1000 лв. до 3000 лв. в зависимост от дебита на водомера – колкото е по-голям, толкова е по-скъпо“, обясни той.

Потърсихме за коментар по казуса ВиК - Бургас, очакваме отговор от дружеството.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 17-ти юни

Какви са очакванията на зърнопроизводителите за жътвата тази година е темата ни днес. Институции започнаха проверка в бургаския кв "Победа", която установи 25 незаконно поставени лодки на плажа там. Как бяха посрещнати органите и какво още се случва в квартала, ще ви кажем в първия час на предаванвето. Представители на бизнеса и местната власт обсъдиха на..

публикувано на 17.06.21 в 14:33

Продължава модернизацията на уличното осветление в Бургас

Продължава поетапното изпълнение на проекта за модернизация на уличното осветление в Бургас. От утре работата се премества на бул. „Демокрация“ – от ул. „Цар Симеон“ до ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“, както и на ул. „Константин Величков“. Обновлението вече се случи на бул. „Тракия“, бул. „Стефан Стамболов“ - от „Никола Петков“ до „Демокрация“,..

публикувано на 17.06.21 в 11:21
Снимката е илюстративна.

Ремонтират част от АМ „Тракия“ около Карнобат

Движението от км 324 до км 336 на АМ "Тракия" в посока Бургас, в района на Карнобат, днес до 17.00 ч. ще се осъществява в активната и аварийната лента. Това съобщават от АПИ. Причината са ремонтни дейности на асфалтовата настилка в изпреварващата лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

публикувано на 17.06.21 в 09:14
Снимката е илюстративна.

Водата ще бъде спряна днес в част от кв. "Сарафово"

Водата ще бъде спряна днес в част от бургаския квартал "Сарафово". Вода няма да има от 9.00 ч. до 15.00 ч. в района на ул. „Ангел Димитров“ 58. Причината е извършването на строително - монтажни работи, съобщават от ВиК - Бургас.

публикувано на 17.06.21 в 08:33

Над 11 000 лв. са събрани от полицейски благотворителен турнир по футбол

11 360 лв. са събрани след проведения традиционен полицейски благотворителен турнир по футбол. Сумата ще бъде разделена между 16 деца на починали служители от различни структурни звена на МВР – област Бургас, обяви Павлин Ковачев - председател на Управителния съвет на футболен клуб „Свети Никола” – Бургас, организатор на спортната надпревара...

публикувано на 17.06.21 в 08:27
Антон Кутев

"Булевард Демокрация" - на 16 юни

Все по-интересно става в тази държава. Докато шефове на служби излязоха в дълъг отпуск при смяната на властта, началникът на финансовата инспекция пък се разболял за месец. Дано да се оправи, щом е толкова дълъг болничен сигурно е нещо сериозно. Иначе, ресорният министър разпоредил инспекция на финансовата инспекция. Имало сигнали за нарушения при..

публикувано на 16.06.21 в 14:55

Областният управител на Бургас поиска проверка на плажа в Победа

Областният управител проф. Мария Нейкова издаде заповед за извършване на проверка на плажна ивица, намираща се в кв. Победа. Тя е следствие от проведено извънредно заседание на Съвета за сигурност на „Пристанищен район Бургас“. Там е предоставена информация, че върху плажната ивица има незаконно разположени рибарски лодки и постройки, а..

публикувано на 16.06.21 в 12:37