Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Зелени коридори в две болници в Сливен

Зелени коридори за ваксиниране ще има днес в Сливен.Те ще работят  в болница „Д-р Иван Селимински“ от 10 до 15 часа и в болница  „Хаджи Димитър“ от 16 до 17 часа.
 На 9 май ще се извършват имунизации от 16 до 17 часа  само в  „Хаджи Димитър“. И през двата дни ще се използва информационна РНК-ваксина. Над 4 500 са хората в региона получили две дози .

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на Царево: Трябва да има нов Медицински център, а не да ходим чак до Бургас

Царево има нужда от изграждането на нов и модерен Медицински център, който да отговаря на здравните нужди на жителите и гостите на града целогодишно. Това стана ясно след двучасово повторно обществено обсъждане, което се проведе тази вечер на открито, в Лятното кино, за намерението на общината да поеме дълг в размер на 8 млн. лева от фонд ФЛАГ за..

публикувано на 24.06.21 в 23:00
Снимката е илюстративна

Болничните лимити ще отпаднат с дигитализацията на здравеопазването

Електронна система между болниците и здравната каса, която в реално време да отчита медицинските дейности в лечебните заведения трябва да замени сегашния модел на болнични лимити. Становището е на председателя на Регионалната лекарска колегия д-р Цветомир Цветков. Повод за него са обсъждани промени за отпадане на лимитите в новия..

публикувано на 24.06.21 в 16:43
МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

БЛС-Сливен с декларация срещу обидна квалификация

Регионалната колегия на Български лекарски съюз - Сливен излезе с декларация срещу обидната квалификация „Убийци“, скандирана пред МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ по време на импровизиран митинг от роднини на починалата в болницата 15-годишна Зейнеб. „Отправените обидни квалификации и упреци без доказана вина противоречат на общоприетите морално-етични..

публикувано на 24.06.21 в 13:20

Предлагат отпадане на 24-часовото дежурство на джипитата

Обсъжда се в новия рамков договор да отпадне 24-часовото разположение на личните лекари.  Бургаските джипита са съгласни с предложената промяна, но не знаят как точно ще бъде решен въпроса и кой ще финансира новата организация на работа. Пред БНР Бургас председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Петко Желязков коментира:..

публикувано на 24.06.21 в 10:45

Родилното отделение в Ямбол преустановява временно дейността си

За пореден път родилното отделение в Ямболската многопрофилна болница „Св. Пантелеймон“ временно преустановява дейността си. До 17 юли родилките ще се пренасочват към областната болница в Сливен.  Причината за поредното затваряне на родилното отделение е излизането в отпуск на единствения щатен неонатолог. Спешните случаи ще бъдат обслужвани, уточни..

публикувано на 23.06.21 в 15:35

Персоналът на многопрофилната болница в Ямбол протестира в защита на досегашния директор (ОБНОВЕНА)

Лекари, медицински сестри и санитари от областната многопрофилна болница в Ямбол протестираха в подкрепа на досегашния директор на лечебното заведение. Д-р Димитър Рунков подаде оставка, след като не спечели два конкурса и обвини комисията в тенденциозно отношение.  Над 90 на сто от персонала да болницата поиска д-р Димитър Рунков да остане на..

обновено на 22.06.21 в 21:53
Снимка: Архив

Частично се разрешават свижданията в болниците

От днес частично се разрешават свижданията в болниците. Това гласи заповед на здравното министерство. Тя засяга пациентите с повече от 5 дни болничен престой. Посещенията на пациентите стават по преценка на лекуващия лекар. Тя се определя от степента на риск от заразяване с Covid. Забраната за свиждания не се отнася и за посещения при пациенти с..

публикувано на 22.06.21 в 09:01