Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На сцената на Летния театър

"Петлите" и Деси Добрева с общ спектакъл в Бургас

"Непозната" разказва чрез песни и танци за българските традиции и обичаи

| обновено на 10.06.21 в 08:55


Танцова формация „Петлите“ ще представи новия си спектакъл „Непозната” тази вечер в Бургас. В него се разказва за малко момиче от Франция с български корени, което идва в България, за да научи повече за миналото и обичаите на страната. Гост на спектакъла ще е обичаната от всички Деси Добрева. Тя ще се вплете в сюжета и заедно с малките танцьори ще разказва за българските традиции и обичаи, разказа ръководителят на формацията Георги Димитров:

"По спектакъла работим от октомври миналата година. Свързахме се с Деси, с която отдавна имаме планове да направим нещо съвместно и сме много щастливи, че тя ще участва в "Непозната". На сцената ще бъдат 70 танцьори, като участват 15 деца от домовете. Деси освен, че ще пее, самата тя ще влезе в роля в спектакъла! Направихме нещо много позитивно и различно. Искаме да кажем на младите, че трябва да се завръщат назад във времето и да пазят българските традиции!"   

Премиерата е на сцената на  Летния театър от 20 ч. Предстоят много емоции, мултимедия и специални пиро ефекти.

Спектакълът е поканен да гостува и в Созопол.

Културната проява е финансирана от Национален фонд "Култура" към Министерство на културата.

повече може да чуете в интервюто в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Художничката Джанета Русева представя изложбата си "Посока" в Казиното

Над 70 творби са включени в изложбата „Посокa” на бургаската художничка Джанета Русева. Това е шеста самостоятелна изложба за авторката, която изучава тънкостите на зографисването в школа „Византийски иконопис и стенопис” в Атина. Експозицията ще бъде представена на 18 октомври /понеделник/, от 18.00 часа, в зала „Ал. Г. Коджакафалията”, Културен център..

публикувано на 17.10.21 в 14:00

Ремонтират художествената галерия "Жорж Папазов" в Ямбол

Художествената галерия "Жорж Папазов" в Ямбол ще бъде ремонтирана през следващите две години. Фондът на галерията вече е изнесен.  Дейността на галерията няма да бъде преустановена и ще се осъществява в другата ямболска галерия - „Кирил Кръстев”, и в някои от съседните градове. Докато траят ремонтните дейности, фондът на галерията ще се съхранява в..

публикувано на 17.10.21 в 12:45

Нови експонати от Козарева могила са представени в музея "Старинен Несебър"

Нови експонати са включени в изложбата "В зората на цивилизацията" в музей "Старинен Несебър" . Те са от проучванията на  „Козарева могила“ в землището на  Каблешково, която е учебен обект на катедра Археология към СУ „Св. Климент Охридски“ с научен ръководител доц. д-р П. Георгиева. Материалите от тези проучвания се съхраняват във фондохранилищата на..

публикувано на 17.10.21 в 10:10

Три спектакъла в последния ден на фестивала "Ерата на Водолея"

Днес е последния ден на 11-тото издание на фестивала „Ерата на Водолея“.  Ще бъдат представени три спектакъла - куклен, театрален и танцов. Ето я и програмата: Държавен куклен театър Бургас (България), 11 ч. “ЗЛАТНАТА ГЪСКА” куклен спектакъл Сценарий по Братя Грим и режисура Тодор Вълов Режисура Бисерка Колевска Сценография и кукли Христина..

публикувано на 17.10.21 в 09:10

Стенли идва с "Чужди тела" в Бургас

Станислав Сланев-Стенли представя последния си албум "Чужди тела" в Бургас. За клубното участие в морския град на 16 октомври в "Синатра" легендарният изпълнител е подготвил и любимите парчета от периода с "Тангра", както и от соловата му кариера като "Пътят към храма" и "Обсебен".  За първи път за този албум, появил се след 17 години мълчание,..

обновено на 16.10.21 в 10:15

Камерен концерт с руски произведения ще звучи в Бургаската опера

Камерен концерт "Руска есен" ще звучи от 19 часа в залата на Бургаската опера.  Публиката ще има възможност да се потопи в неповторимата атмосфера на руската култура – чрез музика, стихове и изобразително изкуство, синкретично съчетали своите послания в единно внушение. Сопраното Мария Цветкова-Маджарова, басът Диман Панчев и пианистката Илиана Тодорова..

обновено на 16.10.21 в 07:47

Музикалните школи с общ концерт Made in Бургас

Бургаските танцови и музикални школи се обединяват за общ концерт "Made in Бургас“ oт 19.00 часа, в Културен Дом НХК. Ше участват Тони Фонтайн, Estreya, Българо-Испански Културен Център, Група за ориенталски танци "Амал" към сдружение "Белиденс Бургас", ръководител и хореограф Таня Шахова, „Танго Дел Мар“, Танцов Клуб "Чайка", Детска академия „Lil'..

обновено на 16.10.21 в 07:46