Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Камено отново бойкотираха обсъждането за крематориум


За 4-ти път жители на Камено бойкотираха общественото обсъждане на екодоклада за изграждането на крематориум край града. Хората представиха декларация на Общинския съвет и подписка против проекта. Въпреки протеста, обаче, общественото обсъждане се води законно проведено. Според протокола от срещата хората са отказали да изслушат екипа на инвеститора. 

15 минути продължи срещата в препълнената зала на читалището в Камено. На нея беше прочетена протестна декларация и хората изразиха възмущението си.

Ще ви изслушаме, ако намерим за необходимо. Предлагам да чуем декларацията от името на Инициативния комитет. Стига сте ни събирали тука, ще ни обяснявате нещо, което ние не искаме. Ние не искаме технология. Ние сме против този инвестиционен проект, защото той не е само инвестиция, той унищожава града ни, той има психологически удар върху населението“

Недоволството на хората е наобратим процес, но ако нашия проект има всички необходими документи крематориумът ще бъде изграден, категоричен е инвеститорът Кристиян Киров

„Проектът трябва да бъде гледан единствено от гледна точка на законосъобразност, дали документите ни са такива, каквито трябва да бъдат, дали инсталацията отговаря на нормите, ако тя отговаря, какво значи искаме, не искаме“

До месец Регионалната екоинспекция трябва да се произнесе дали приема документите по проведеното обществено обсъждане

Повече чуйте в прикачения файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Председателят на общинския съвет в Ямбол Антон Шиков.

Ямболските общински съветници даряват заплатите си на опожарените Воден и Крайново

Общинските съветници в Ямбол гласуваха месечното им възнаграждение да бъде дарено на най-тежко пострадалите при пожара в селата Воден и Крайново. Сумата от 45 хил. лева ще бъде насочена към хората, останали без дом, уточни председателят на Общинския съвет в Ямбол Антон Шиков: „Така или иначе средствата не са кой знае какво, когато..

публикувано на 25.07.24 в 15:53
Село Воден след пожара.

25 заявления за помощи са подадени след пожарите, парите са преведени за 11 от тях

Потърпевшите от пожарите в страната са подали досега 25 заявления с искане за отпускане на еднократна помощ в размер до 1 578 лева за покриване на жизненоважни потребности. На 11 семейства тя е отпусната ден след подаването на заявлението, а за останалите предстои в най-скоро време - съобщи служебният министър на труда и социалната политика Ивайло..

публикувано на 25.07.24 в 13:50

Разширението на кв. Крайморие на север: По-ниски сгради до 300 квадрата

Намаляват се параметрите за височина на сградите в северната част на предвиденото разширение на бургаския квартал Крайморие. Въвежда се и ограничение за максимално допустимата застроена площ на жилищните сгради там. Промените предлага местната администрация. Преди да стигнат до общинския съвет те предизвикаха дебати днес в комисията по..

публикувано на 25.07.24 в 13:32

НС прие промени за размера на обезщетенията за безработица

Депутатите приеха на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване. Те предвиждат при определяне размера на обезщетенията за безработица на осигурявалите се в България и в страни от ЕС, да не се вземат предвид само доходите от последната работа, каквато е практиката досега, а изчисленията да се правят на база последните 24..

публикувано на 25.07.24 в 13:00

НСОРБ със становище по законопроекта за консолидиране на ВиК дружествата

Националното сдружение на общините в България излезе със становище относно законопроекта за водоснабдяването и канализацията. Той предвижда консолидиране на останалите общински ВиК дружества в страната към държавните, както и промени, свързани с регулиране цената на услугата. Според Сдружението, това ще намали конкуренцията, ще елиминира..

публикувано на 25.07.24 в 12:08

Държавата даде имот на община Созопол, свързан с ВиК проект

С решение на правителството Община Созопол получава собствеността върху имот - частна държавна собственост, намиращ се в. м. „Синетудис“, гр. Созопол.  Той е с площ 9565 кв. м и ще бъде използван за изграждане на нова водна камера към съществуващ напорен водопровод „Каваци“. Обектът е част от проект „Интегриран воден проект на област Бургас“,..

публикувано на 24.07.24 в 16:39

Новата детска градина в сливенското село Сотиря ще е готова през септември

Сградата на новата детска градина в сливенското село Сотиря трябва да е готова през месец септември. Това стана ясно по време на посещението на кмета Стефан Радев на обекта. Той се запозна с напредъка на строителството и разговаря с управителя на фирмата-изпълнител Тодор Дечев. Изграждането на новата сграда започна през месец септември 2023..

публикувано на 24.07.24 в 16:08