Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спор за такси стоянка в центъра на Бургас
Жители на Бургас се оплакват от нерегламентирани таксиметрови стоянки в близост до жилищата им. Те са входирали подписка до Общинския съвет с искане за намеса на контролните органи. Проблемият район е в близост до старата поща, обяснява Петър Цанков от инициативната група

„Няма преминаване. Там се събират над 20-25 таксита редовно. Тротоарът е разбит целия, чистят си колите, той буквално чисти си стъклото с един вестник и вестника го хвърля на земята. Това е най-малкото от тия неща, които правят. Има едно павилионче в градинката, което го използват като тоалетна буквално. Искаме да спрат да спират на тротоара, което е абсолютно недопустимо, а ние да не можем да минем. И тази отсечка на ул. „Конт Андрованти“ между „ Цар Петър“ и „Съгласие“ да стане синя зона“ 

Искаме контрол от компетентните органи и използване само на регламентирани и очертани за престой места на таксиметровите автомобили, допълват в писмото си от инициативната група.

От браншовата организация на таксиметровите шофьори и превозвачи в Бургас пък настояват за въстановяване на таксиметровата стоянка. Според председателя на браншовото сдружение Снежана Никова стоянката на ул. „Цар Шишман“ в участъка между улиците „Цар Петър“ и „Съгласие“ не е закривана от общината като такава:

„Тази стоянка е разкрита много преди тази, която е отпред. Знакът беше премахнат, макар че си беше стоянка. Тя е необходима, защото там е  възлово кръстовище. Когато слизат от гарата хора  вземат от там таксита, не от гарата. На това ограничение на стоянките в града просто не е редно да се закрива стоянката. Заради грешките на двама или трима шофьори да страда целия бранш“

Становище за възстановяване на такси стоянката и отбелязване й на общинския сайт е внесено в Общинския съвет и ресорната комисия по транспорт и безопасност на движението.

Повече чуйте в звуковите файлове:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Облекчени процедури за наемане на непълнолетни искат хотелиери

За облекчения при наемането на работа на непълнолетни настояват хотелиери от Слънчев бряг. И това трябва да стане възможно най-бързо, заяви Мария Инджова: "Инспекция по труда и държавата трябва да отрицателно време да коригира своите изисквания за наемане на работни места от 16 до 18 години. Процедурата е много тежка. А ние в момента имаме..

публикувано на 20.06.21 в 12:31

Площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в Поморие става пешеходна зона

От утре за целия летен сезон се забранява се забранява движението и престоя на автомобили на централен площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в Поморие. Заповедта е заради влизането в действие на одобрения  Генерален план за организация на движението в курортния град като в часта „Пешеходно движение“се променя посочността на движение по улиците:..

публикувано на 20.06.21 в 09:13

Мидите са главният герой днес на остров Света Анастасия

Миди на тенекия и почистване на морето предстои днес на остров св. Анастасия. Това е акцентът в поредния тематичен летен уикенд, който организират Община Бургас и партньори. Събитията са  посветени на черноморската мида.  Единственият обитаем остров в Черно море очаква над 600 гости през целия ден.  Водолази от клуб "Приятели на морето" ще..

публикувано на 20.06.21 в 08:38

Благотворителен футболен турнир в помощ на Криси

Благотворителен футболен турнир ще се проведе в Бургас на 3 и 4 юли. Инициативата е в подкрепа на 5-годишния Криси, който има нужда от вливане на стволови клетки. Турнирът ще се проведе на игрищата на Спортния център Славейков  във формат 5+1, като всеки отбор ще изиграе минимум два мача. Всички събрани средства ще бъдат преведени по сметката на..

публикувано на 19.06.21 в 15:26

Поройният дъжд наводни кръговото кръстовище до Летище Бургас

Поройният дъжд наводни и направи непроходимо кръговото кръстовище до Летище Бургас. Образуваха се колони от автомобили, а части от тях потънаха в наводнените участъци.  Снимки: Магдалена Текла.  

публикувано на 19.06.21 в 14:59
Снимката е илюстративна.

Обновяват спортната инфраструктура в община Айтос

Продължава обновяването на спортната инфраструктура в община Айтос. Два от проектите са за Спортния комплекс "Крум Делчев", съобщиха от Община Айтос.  Единият от проектите е за нова спортна площадка в комплекса "Крум Делчев". Общата стойност на проекта е около 100 000 лв.  Финансирането е по "Програмата за развитие на селските райони"...

публикувано на 19.06.21 в 14:35
Снимката е илюстративна.

„Зелената вълна“ по бул. „Демокрация“ стартира до края на август

До края на август ще стартира т. нар. зелена вълна по бургаския булевард „Демокрация“. Това каза за БНР-Бургас Иван Гюлев, началник на общинското звено по пътна безопасност. В момента системата се настройва, поясни той. „Всяка една светофарна уредба работи с определени фази. Иначе ще бъдат така направени, че при една определена скорост,..

публикувано на 19.06.21 в 14:27