Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Ненчев отстранен и от общинския съвет

Доскорошният началник на строителната инспекция Милен Ненчев вече не може и да е общински съветник. 

Общинската избирателна комисия в Бургас е информирана за установения при него конфликт на интереси. Решението им за прекратяване на правомощията му е от 8 май. Именно този конфликт на интереси коства и поста му в РДНСК (вижте подробности тук)

Тъй като решението на КПКОНПИ е потвърдено и от съда, Ненчев не може да е съветник и на негово място ще влезе Ивайло Вагенщайн. 

Решението на комисията подлежи на обжалване пред ЦИК. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Биляна Петрова на свобода: Изненадана съм-не очаквах, че ще ме пуснах предсрочно

Бившият заместник-кмет на столичния район „Младост“ Биляна Петрова излезе на свобода. Днес Апелативният съд в Бургас потвърди решението окръжните магистрати в Сливен, които през юли отсъдиха Петрова да бъде освободена предсрочно. Биляна Петрова беше осъдена на 5 години затвор по обвинение в корупция. Заедно с нея ефективна присъда получи..

публикувано на 12.08.24 в 17:47
Затвор Сливен

Освобождават предсрочно бивша зам.-кметица на столичния район "Младост"

Бившият заместник-кмет на столичния район "Младост" Биляна Петрова ще бъде освободена предсрочно 11 месеца преди да и изтече присъдата. Това реши днес Апелативният съд в Бургас, който потвърди решението на Окръжния съд в Сливен от началото на месец юли тази година.  Решението бе атакувано от Окръжната прокуратура пред Апелативния съд в Бургас...

публикувано на 12.08.24 в 16:44

Задържаха над 430 кг хероин на бургаско пристанище (видео)

Рекордно количество 436 кг. хероин на стойност 70 млн. лв. откриха митнически служители в товарно ремарке пристигнало от Батуми на фериботното пристанище в Бургас. Товарното ремарке и с казахстанска регистрация. Тръгнало е от Киргизстан до пристанището в гръцкия град Александруполис. По случая няма задържани. Образувано е досъдебно производство за..

обновено на 12.08.24 в 16:21

Четирима пострадаха при ПТП между бус и лек автомобил в Новозагорско

Катастрофа между бус и лек автомобил в района Новозагорското село Караново завърши с четирима пострадали. Инцидентът е станал рано сутринта на 11 август при разклона за селото на пътя Нова Загора – Стара Загора, съобщават от полицията. Лекият автомобил застига буса и се удря в задната му част. От удара двете превозни средства се преобръщат...

публикувано на 12.08.24 в 14:31

Масов бой с камъни и бутилки в Сливен

Четирима са задържани за масов бой в квартал „Надежда“ в Сливен. Причината е скандал между два рода за силна музика. През почивните дни е проведена специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред и сигурност в областта.  Скандалът между родовете прераства в бой и замеряне с камъни и бутилки. При овладяване на конфликта са нанесени..

публикувано на 12.08.24 в 14:21

Задържаха двама за възпламенен самоделен взрив и притежание на взривни вещества

Съобщение за силен взрив в района на земеделска нива до бл.96 в ж.к. „Меден рудник“ е подаден през почивните дни в Четвърто районно управление в Бургас. Полицаи са установили, че става дума за възпламенен самоделен взрив, който е бил подготвен от двама бургазлии - на 35 и 45 години, които са задържани за срок до 24 часа. При претърсване в..

публикувано на 12.08.24 в 13:26

Трима души се удавиха по Южното Черноморие

В Районното управление в Несебър е получено съобщение за инцидент на плажа пред хотел в Слънчев бряг, при който в морето се удавил 35-годишен мъж от Нови Искър. При извършения оглед видими следи от насилие не са констатирани. Тялото на мъжа е откарано в петък за аутопсия бургаската болница.  При друг инцидент в събота, около 07:35 ч. в Пето..

публикувано на 12.08.24 в 12:55