Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 13-ти май

Първите израелски туристи трябва да кацнат днес на бургаското летище.

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 13 -ти май:

Какви проблеми поставя туристическият бранш в Созопол пред общината и какво предлага местната администрация на прага на новия сезон?Репортаж на Даниела Костадинова.

Пристигат първите израелски туристи у нас, разговар с почетния консул на Израел у нас Орлин Мандов.

Що е то електрически кон и как с автобуси и тролейбуси може да се постигне устойчива еко среда, ще ни разкажат колегите Таня Балабанова от радио Стара Загора и Наталия Ганчовска от програма „ Хоризонт“.

Защо е необходимо електронно досие на децата в градини и училища, отговор  в репортажа на Елена Димитрова.

За традициите и иновациите в училище "Княз Борис I"  ще говорим с директора Александър Иванов ,в деня, в който учебното заведение празнува 115 години от създаването си.

Десетки безработни от бургаска област потърсиха днес работа на провеждащата се в  морския град трудова борса, репортаж за възможностите, които предоставят фирмите на Петя Михова.

До 18 часа ще чуете и коментара на деня, най-коментираното в социалните мрежи, трафик, културен афиш и спортни вести.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поредна вандалска проява в детски кът в Бургас

Една от новопостроените детски площадки в комплекс „Меден рудник“ стана обект на вандализъм. Съоръжението се намира в района на блок номер 95, а инцидентът се случва на 19 юни в следобедните часове, посочват от община Бургас. Камерите за видеонаблюдение са заснели група младежи, които са се разположили в беседката на детската площадка. В..

публикувано на 21.06.21 в 13:03

Община Сливен с призив да не се вадят решетките на шахти

Община Сливен оправя призив към подрастващите да преустановят с разрушаващите общинска собственост действия, които могат да доведат до сериозни последствия. Подрастващи любители на екстремното колоездене масово премахват решетки от дъждоприемните шахти по главната улица в Сливен, за да практикуват уменията си. Решетките се чупят и не могат..

публикувано на 21.06.21 в 12:32

Как да дишаме по-чист въздух?

Как да дишаме по-чист въздух? Темата е близка и еднакво важна за всички европейци, независимо в кой край на континента живеят-Бургас, София, Мадрид или Брюксел.  Проблематиката на повечето големи градове също е сходна. Тя бе поставена в рамките на тематичен уебинар от Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България..

обновено на 21.06.21 в 12:16

Икона с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови идва в Бургас

И кона та с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига в петък в 9.00 часа в храм "Св. Иван Рилски" в Бургас. Светинята ще остане там до събота за поклонение на християните. В събота  от 18 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. От 19 часа в Културен дом НХК в Бургас ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем..

публикувано на 21.06.21 в 12:02

Велоалеята до "Сарафово" вече е осветена с 50 нови стълба

Вече светят 50-те нови стълба по протежение на велоалеята до „Сарафово“. Те са по-издръжливи на вятър, вода, сол и корозия, с по-голяма яркост и по-висока енергийна ефективност. Новите стълбове са монтирани в участъка от Капаните до Солниците. В съседство се намира една от най-харесваните за практикуване на кайтсърф плажни ивици не само у нас, а и..

публикувано на 21.06.21 в 10:36

Болярово запази всички транспортни връзки между населените места в общината и Елхово

Община Болярово е платила на 100 процента планираната субсидия за нерентабилните междуселищни автобусни превози на транспортните фирми за миналата година. Доказаните пред Министерството на финансите разходи, получената и съответно разплатена с превозвачите субсидия е в общ размер 192 315 лева, толкова, колкото е била и утвърдена с приемането на..

публикувано на 21.06.21 в 09:48
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

С празнична програма отбелязват Деня на Ямбол

На големия християнски празник Свети дух се отбелязва Денят на Ямбол . Учениците няма да са на училище, а от общината са подготвили богата програма. Празничният понеделник започва със Света литургия в най-старата ямболска църква "Света Троица" . Непосредствено след ритуала по издигане на знамената и словото на кмета Валентин Ревански, започва..

публикувано на 21.06.21 в 08:18