Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Радиомагазинче Надежда" представя:

Марина Рашкова прави прекрасни сувенири и подаръци


Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни „Радиомагазинче Надежда“. Всяка седмица ви срещаме с една от тези майки, за да чуем нейната история и да ви представим това, което изработва.

Марина Рашкова е майка от Бургас. Родена е в Сандански, но в морския град я води любовта, от тук е съпруга й. Имат две дъщери. Едната е с гръбначно изкривяване – S образна сколиоза и се нуждае от непрекъснати терапии, другата е със страбизъм.

Марина изработвам подаръци със снимки, картинки, надпис, колаж. Предлага чаши,тениски, часовници, пъзели, преспапиета и фотокамъни, със снимки пожелание на клиента и др. Тя шие покривки, скрънчита, тишлайфери, калъфки за възглавници, детско спално бельо и др.

„Включих се в тази група малко след нейното създаване и благодарение на нея се чувствам като пълноценен човек, който има възможност да работи! Създадох и много запознанства, обменяме информация с останалите майки за лекари, за лечение. Тук срещам разбиране, положително отношение и подкрепа.“

Марина е категорична, че обществото трябва да се научи да приема различните деца, защото те са като всички останали :

„Те съществуват и мисля, че трябва да бъдат по добре приети и на детските площадки, и в училище. Аз и останалите майки и бащи в групата не сме първите, но за съжаление не сме и последните, които имат деца с по – специални нужди, но те също имат нужда от социален контакт, от обич, от разбиране, от игра с деца на тяхната възраст!“

Красивите сувенири и изделия, които изработва Марина Рашкова, може да видите в нейната страничка https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.188854489616468&type=3

повече може да чуете в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Медиците от КОЦ в Бургас танцуваха на Jerusalema на Острова (Видео)

Медиците от Комплексен онкологичен център в Бургас изиграха танца на надеждата на остров Света Анастасия.  Здравното заведение се включи в предизвикателство - Jerusalema Challenge.  26 служители танцуват на фона на световния хит. В годината на коронавируса видеоклипът е отговора на хората в бяло на стреса и страха от заразата...

публикувано на 14.06.21 в 16:52

Бургаски ученици влизат в ролята на краеведи

Започва двуседмичното лятно училище по краезнание, което се организира по общинската програма „Моят град Бургас“ от Центъра за подкрепа на личностното развитие. В него ще участват ученици от 1-ви до 4-ти клас, за които е подготвена интересна програма, наситена с разнообразни дейности и занимания, свързани с миналото и съвремието на морския град...

публикувано на 14.06.21 в 11:35

"Талантино" с нова приказна бъркотия

В третата премиера от афиша на театрална школа „Талантино“ за този театрален сезон групата от кв.Банево ще ни отведе в един приказен и вълшебен свят. Истории познати, но представени по изненадващ начин: прекрасно-щур и забавно-ироничен. Весела приказка, оцветена, премесена и наново опечена – хрупкава като курабийка. Децата с радост и желание..

публикувано на 14.06.21 в 10:52

Светла Чиракова твори картини, бижута и аксесоари от плъстена вълна

Светла Чиракова е вдъхновител и творец, рисува с фини влакънца от вълна с техника без аналог. Тя използва живата вълна в направата на картини. Те са сътворени от фини влакънца от вълна, обагрени в най-различни цветове. Светла използва разнообразни техники за тяхното подреждане и благодарение на специфичните качества на вълната,..

публикувано на 13.06.21 в 16:41

Ина Мархолева, "Кралица на Бургас": Сбъдвам мечтите си! Продължавам и с музиката, и с модата

Ина Мархолева е тазгодишния носител на титлата "Кралица на Бургас" 2021г. 20-годишната красавица спечели и симпатиите на зрителите и бе определена и за Лице на публиката. Бургазлийката е студент в София. Учи реклама в Нов български университет. Дълги години е част от Вокален ансамбъл "Фортисимо". Ина ще представлява морския град на..

публикувано на 13.06.21 в 15:48

Ралица Чикова изработва прекрасни квилинг картини и картички

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката..

публикувано на 13.06.21 в 15:00
Градени гробове в некропола

Музеят "Лувър" отново се включва в разкопки в Созопол

Археологическото лято вече започна в Созопол. Проучена е част от от римския и елинистически некропол в зоната на провлака т.нар. Морска градина.   Разкрити са 63 гроба, след тях има 7 римски и един елинистически с много интересни находки, съобщи директорът на Археологическия музей в Созопол Димитър  Недев:  Фибула/ украшение за..

публикувано на 13.06.21 в 13:00