Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бургаското училище "Св. княз Борис I" празнува 115 годиниС поредица от празнични прояви бургаското основно училище „Св. княз Борис I“ отбелязва 115 години от своето създаване. Тази вечер от 18 часа на сцена “Охлюва“ в Морската градина свои изпълнения ще представят възпитаниците на училището, детска градина „Детелина“ и ансамбъл "Атанас Манчев". 

По-рано днес минипразничен спектакъл пред общината изнесоха „Мартин тромпетен оркестър“ и учениците от мажоретния състав към училището „Еуренти“. 

645 ученика се обучават в момента в училището. Сформирани са 26 групи занимания по интереси, в които децата спортуват, танцуват, пеят, рисуват, допринасяйки училището да е истински желана територия. Сред успехите на иновативното учебно заведение е получения орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен, казва директорът Александър Иванов

„Ние трябва да вървим към модерно образование, но не трябва да забравяме възрожденската традиция. Благодарим на родителите, които са ни се доверили децата им да намерят тук най-доброто възпитание и образование. За нас за тези 115 години пътят ни ще продължи напред и нагоре, което за нас е основната цел“

Повече чуйте в интервюто с директора Александър Иванов:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Под карантина остава до 21 септември детската градина в село Дражево

При стартиралата нова учебна година в ямболска област, всички учебни заведения са готови при необходимост да преминат към дистанционна форма на обучение.  Под карантина до 21 септември остава детската градина в село Дражево. Две паралелки от ямболското училище „Петко Рачов Славейков” започват обучението си по иновативен за областта начин, подчерта..

публикувано на 16.09.21 в 07:48

Нов физкултурен салон в гимназията по туризъм в Сливен

Нов физкултурен салон посрещна в първият учебен ден възпитаниците на Професионалната гимназия по ресторантьорство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев“ в Сливен.  "Той е част от политиката на общината за изграждане на възможности децата в града и селата да спортуват в училищна среда," каза кметът Стефан Радев.  Изграждането на физкултурния..

публикувано на 15.09.21 в 15:27

ДГ "Моряче" посрещна децата с три нови площадки и нова яслена група (ОБНОВЕНА) (СНИМКИ)

С три нови детски площадки и нова яслена група стартира новата учебна година в ДГ "Моряче" в Бургас.  Директорът на детското заведения Татяна Минкова сподели: "В нашата градина се случват постоянно чудеса и вълшебства. Тази година беше изключително щастлива за нас, защото се обнови с три нови детски площадки. Две са по проект на община Бургас и..

публикувано на 15.09.21 в 14:16

Димитър Николов: Бургаски ученици ще усвояват знания в класни стаи на открито

Ученици от Бургас ще имат възможност да учат в класни стаи на открито. Това каза за БНР Бургас кметът Димитър Николов при старта на новата учебна година. Първата такава открита стая е изградена по проект миналата година за учениците от бургаския квартал "Банево", която ще се ползва от тях и тази година: "Децата, които учат в това училище, там..

публикувано на 15.09.21 в 12:38

Учебната година в Сливенска област започна във всички 69 училища

Учебната година в Сливенска област започна във всички 69 училища. 1918 първокласника за първи път влязоха в учебните стаи. Навсякъде празничните церемонии преминаха при съблюдаване на противоепидемичните мерки. Кметът на Сливен Стефан Радев откри учебната година в ОУ „Панайот Хитов“.   Родителите, които наблюдаваха празничната училищна церемония през..

публикувано на 15.09.21 в 11:49

Тържествено бе открита новата учебна година и в Болярово

Тържествено бе открита новата учебна година в СУ "Д-р Петър Берон" - Болярово. С ново оборудване в компютърната зала, извършен основен ремонт на покрива, площадки за обучение по безопасност на движението посрещат там учебната година. Приветствия към ученици, учители и родители отправиха кметът на община Болярово Христо Христов и председателят на..

публикувано на 15.09.21 в 11:37
Българска агенция по безопасност на храните

БАБХ започва проверки на всички обекти, предлагащи храна в училищата

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва проверки на всички търговски обекти, които предлагат храна в училищата.  Очаква се до 30 септември инспекторите да са посетили учебните заведения в цялата страна. Те ще контролират столове, бюфети и всички търговски обекти, предлагащи храни в училищата. Ще се проверяват произхода и..

публикувано на 15.09.21 в 09:07