Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

31 участници ще се включат във „Вашата ваканция“ в Бургас

| обновено на 14.05.21 в 15:15
Снимка: Архив

31 участници, от които 11 общини, ще се представят на 18-тото туристическо изложение „Вашата ваканция“ в Бургас. То се открива днес в Експозиционния център „Флора“ и ще продължи 2 дни. Акцентът тази година се поставя върху възможностите за пътувания и почивки в страната в посока здравен туризъм.

Участниците, сред които всички общини по Южното Черноморие, както и общините Варна, Тетевен, Стрелча, Карлово и Силистра ще имат свои щандове на туристическата борса. Възможностите за уикенд туризъм и различни пешеходни турове ще представят от ръководството на ПП "Странджа" и Сдружението „Зелена Странджа“, каза Соня Енилова-председател на Бургаската регионална туристическа асоциация,която е организатор на събитието. „Югоизточният съюз на екскурзоводите „Ваня Райкова“ също ще има собствен щанд. те разработиха доста интересни маршрути – както пешеходни в Бургас, така също и в областта. ОП „Туризъм“ в Бургас ще представи новите си програми и обекти. Тази година ще се открие нов туристически обект на Ченгене скеле“, обясни тя. 

По време на туристическата борса, участниците ще посетят туристически обекти в Бургаска област и ще се запознаят с новостите в предлагането за летния сезон.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Чипилски: Целта ни е 1 милион пътници

Юли и август ще са решаващи за работата на летище „Бургас“. Това коментира неговият директор Георги Чипилски. Това е най-трудният сезон за прогнозиране, подчерта той и добави: „ 2020-та пак беше тежка, но тогава беше ясно, че така ще свършим. Ежедневно си обновяваме нашите прогнози и смятаме, че ако достигнем 1 милион пътници пристигащи и..

публикувано на 12.06.21 в 10:21

ДНСК със заповед за премахване на незаконно заведение на плаж "Каваци-юг"

Дирекцията за национален строителен контрол издаде заповед за премахване на незаконен преместваем обект на плаж „Каваци-юг“. На 17 май служители на регионалното подразделение са извършили проверка на място, вследствие на която е съставен констативен акт с установените нарушения. В схемата за поставяне, одобрена от министъра на туризма е..

публикувано на 11.06.21 в 15:41
Зам.-кметът на Община Бургас Весна Балтина /вляво/ също се включи в представянето на 5 G

КРС: И след старта на 5G гларусите се държат по същия начин

Още една една телекомуникационна компания обяви присъствие на 5G мрежата си в Бургас. Освен че беше представена технологията, от ръководството отговориха и на въпросите, свързани с безопасността й. В много градове у нас през тази година, включително и в Бургас, имаше подписка с искане за мораторуим на 5G.  По-надеждна, по-бърза и с..

публикувано на 10.06.21 в 16:01

Чипилски: Полетите тръгнаха добре, чакаме края на юни

Нивото на полети през този период е по-добро в сравнение със същия период на миналата година, когато положението беше трагично. Това коментира директорът на летище „Бургас“ Георги Чипилски. Започнахме полети до Полша, Чехия, Украйна, Люксембург и с всеки ден има нарастване, добави той: „ Очакваме в последната седмица на юни да има..

публикувано на 10.06.21 в 15:54
Даниела Стоева

Правителството уреди отпускането на държавната помощ за туроператорите

Правителството уреди начина, по който ще бъде отпускана държавната помощ за туроператорите. Средствата ще са насочени към крайните потребители, които заради пандемията не можаха да осъществят своите платени пътувания през миналата година, а сега изтича 12-месечният период за възстановяването им. Заместник-министърът на туризма Даниела Стоева обясни,..

публикувано на 10.06.21 в 13:24

Малко над 14 милиона евро са договорени за България за справяне с последиците от Брекзит

Брекзит оказа негативно влияние върху различни сектори на икономиката в Европейския съюз. Излизането на Великобритания се отрази както върху фирмите занимаващи се с износ, така и върху сезонните работници. Туризмът в България също е сред засегнатите след излизането на Обединеното кралство. Брекзит, заедно с пандемията, оставиха пусти улиците..

публикувано на 09.06.21 в 09:59
архив

В Ямболско очакват високи добиви на пшеница и ечемик

По- високи добиви при ечемика и пшеницата се очакват през тази година в Ямболска област, в сравнение с миналогодишната реколта. Засега е добро състоянието и  на пролетниците.  По- малко от 5 процента са пропадналите с пшеница площи през тази година в региона, в много добро състояние са около 15 на сто от посевите, а в добро - близо 60 процента,..

публикувано на 09.06.21 в 07:40