Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финалът на делото срещу Бенчо Бенчев се очаква през юни

Снимка: Свобода Атанасова

С разпит на свидетели продължи днешното заседание по делото срещу Бенчо Бенчев. Бившият председател на групата на БСП в Общинския съвет беше задържан в Истанбул през лятото на 2018-та, заедно с издирвания тогава Димитър Желязков - Митьо Очите. 


Бенчо Бенчев е с обвинение за укривателство на Митьо Очите, за когото наел стая в хотел в Истанбул, както и за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси.  
Бенчев е с влошено здраве заради различни тежки заболявания, което е причината да се  лекува в Турция. 
През март бургаският окръжен съд му разреши да напуска страната, за да продължи с лечението там.  По време на днешното заседание три вещи лица представиха своите експертизи. Единият от тримата свидетели, които съдът разпита бе и синът на обвиняемия – Николай Бенчев. По думите му мотивът семейството да притежава оръжие, съхранявано в два сейфа е, че са ловци и са се подготвяли за ловния сезон с допълнителни боеприпаси.
Според Марин Колев, дежурeн охранител в къщата на Бенчев по време на обиска - полицаите през 2018-та година са превишили правата си.

Очаква се финалът на делото да бъде на 23 юни. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Турнир по пожароприложен спорт ще се проведе в Бургас

За втора поредна година Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Бургас и „Спортен клуб по пожароприложен спорт – Бургас“, организират провеждането на клубен турнир по пожароприложен спорт за пожарникари и доброволци в най атрактивната дисциплина „Бойно разгръщане от мотопомпа“, съобщават от полицията...

обновено на 05.09.24 в 08:21

Владимир Маринов е новият директор на ОД на МВР

Владимир Маринов е новият директор на ОД на МВР в Бургас. До момента той беше началник на Първо РПУ в града.  Маринов сменя на поста старши комисар Емил Павлов, който вчера бе освободен от длъжност. Това е първата рокада в системата след като Атанас Илков застана начело на МВР. Очаквайте подробности!

обновено на 05.09.24 в 08:01
Стл комисар Емил Павлов

Емил Павлов вече не е директор на ОД на МВР-Бургас

Директорът на ОД МВР – Бургас старши комисар Емил Павлов е освободен от длъжност. По неофициална информация това му е било съобщено днес.  Към момента не е ясно кой ще поеме поста в една от най-натоварените дирекции в страната в навечерието на изборите. Комисар Павлов бе назначен през август 2023 година. Тогава той замени дългогодишния..

публикувано на 04.09.24 в 19:23

Автомобил горя в Средец тази сутрин

Сигнал за горящ автомобил е получен в Районното управление в Средец на 3 септември около 4:26 часа сутринта.  Колата е собственост на 65-годишен мъж от Средец. Тя е била паркирана пред дома му, разположен на ул. "Гочо Кънев".  Огънят е потушен от един противопожарен екип и трима огнеборци. От инцидента автомобилът изгорял напълно без..

публикувано на 04.09.24 в 10:50
Снимката е илюстративна

Млада жена пострада при инцидент с електрическа тротинетка в Равда

29-годишна жена пострада след инцидент в село Равда, съобщават от полицията. Случаят е от 3 септември около 16:30 часа.  В района на Т-образното кръстовище на улиците „Несебър“ и „Аурелия“, лек автомобил, управляван от 48-годишна софиянка, при извършване на завой отнема предимството и блъска електрическа тротинетка.  Тя е управлявана от жена..

публикувано на 04.09.24 в 09:37

Дете е в болница след побой в Айтос

Дете е в болница, а други две са с тежки травми след побой в Айтос. Случаят е от 27 август, след 9 вечерта. 18-годишен младеж е нападнал тримата 15-годишни тийнейджъри в близост до детска градина. След боя едно от децата е със счупен нос, второто – с фрактура на челюстта, а третото – със сътресение. Извършителят е бил задържан за срок до..

обновено на 03.09.24 в 15:57

Пребиха и ограбиха възрастен мъж от Каблешково

Мъж на 72 години е пребит и ограбен в района на ул. " Св. Св. Кирил и Методий" в Каблешково, съобщават от полицията. Нападателят е непознат за пострадалия. След като му нанесъл побой му отнел личните документи, дебитната карта и мобилния телефон. След това го завел в игрална зала в града и го накарал да преведе по пост терминал сумата от 100 лева,..

публикувано на 03.09.24 в 09:29