Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 14 май

Снимка: БГНЕС

Уволнения и назначения, брифинги и контрабрифинги ще ни съпътстват през следващите седмици. Това е постизборен синдром, който винаги се проявява, независимо дали властта се сменя за дълго или за кратко. Въпреки че у нас никога не се знае. Но има и позитивни моменти. Много българи днес разбраха, че у нас има Агенция по инвестиции. Днес, вече бившия ѝ началник, се похвали, че са поставили рекорд по инвестиции. Ама после каза, че нямало чуждестранни такива, били в преговори. Като завода за немските коли, дето ни подмина. Иначе отчетохме сертифицирани инвестиции за милиони. Тоест – издадени сертификати за клас на инвеститор, което да облекчи процесите им. Спомням си едно заседание на общинския съвет в Бургас, преди много години, където чакахме мегаинвеститор, не помня за кой парцел. И той беше с клас „А“. Покойният Евгений Мосинов тогава каза (цитирам по памет):

„Всички сме се парили от подобни инвеститори. Извинете, но не ми звучи сериозно, фирма от такъв ранг, какъвто се описва, да е регистрирана в София, ж.к. Люлин, бл. 12, вх. 2., ап. 3 – ти десен“.

Та сертификатите за милиони не винаги означават инвестиции за милиони.

Това е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Гюлсюм Али и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес - интересни възможности за туризъм и отдих се представят на 18-тото туристическо изложение „Вашата ваканция“ в Бургас.

-  Стралджа остава без автобусен превоз. Какви са причините?

-  В коментарната ни рубрика: за времето, в което журналистите питат „Извинете, Вас вече уволниха ли Ви?“

-  След 17 ч. – защо партиите не стигнаха до консенсус за председателското място в РИК – Бургас?

-  И още - Фолклорни концерти в селата Момина църква и Светлина ще заменят събор „Божура”

-  И днес – време за вълненията на хората от социалните мрежи, за спорт и за предложенията от големия екран в рубриката „25 кадър“

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Частично спиране на водата в Ахтопол

Частично спиране на водата ще има днес в Ахтопол. Причината са възникнали аварии на ул. "Крайморска" и на ул. "Смокиня".  „По тях се работи, така че водоподаването ще бъде възстановено във възможно най-кратък срок“, съобщават от кметството.

публикувано на 05.08.21 в 09:09
Константин Райков, член на КЗП

Константин Райков: Най-честите сигнали в КЗП са за дублирани почивки и липса на хигиена в заведения и хотели

Най-честите нарушения, за които постъпват жалби в Комисията за защита на потребителите са за липса на хигиена в местата за настаняване и в заведенията за хранене. Има случаи и на дублирани резервации за почивка. 4 екипа на комисията са ангажирани с проверките за нередности от Резово до Обзор.  Комисията за защита на потребителите стартира..

публикувано на 05.08.21 в 08:30

Допълнителен нощен влак ще пътува между София и Бургас до края на лятото

Допълнителен нощен влак ще пътува през Подбалканската железопътна линия по маршрут София-Бургас-София, съобщават от БДЖ. Новоназначената композиция ще се движи от утре до 12-ти септември 2021 г., за да може да предложи допълнителна възможност за пътуващите да стигнат до Бургас за предстоящите музикални фестивали край морето. Новият влак ще бъде..

публикувано на 04.08.21 в 15:55

Само с маски на Spice music festival в Бургас

Всички посетители на Spice music festival трябва задължително да си носят маски, съобщават от Община Бургас. Такива са актуалните изисквания на здравните власти. Във фестивалния град няма да бъдат допускани посетители без лични предпазни средства. Това обявиха организаторите на среща, на която бяха обсъдени всички мерки за безопасност и сигурност. Ще..

публикувано на 04.08.21 в 15:11

Ремонтират пътища в община Несебър

Продължават дейностите по поддръжка на пътната мрежа в община Несебър, съобщават от Общината.  В момента се извършват пътно-ремонтни дейности в района на селата Паницово, Приселци и Раковсково. Ремонтира се участъкът от разклона на Обзор към с. Паницово. Рехабилитират се компрометираните пътни участъци в междуселската мрежа, а в..

публикувано на 04.08.21 в 15:01

"Булевард Демокрация" на 4-ти август

Може ли в Бургас най-сетне да има кръвен център е днешната ни тема. Военноморските сили честват 142 години от създаването си, как ще чуем в предаването. Монтираха нови вендинг автомати за билети на "Бургасбус", кога ще заработят ще разберем след малко.  В пожароопасния сезон, какви мерки трябва да спазваме, за да не допуснем пожар - съветите на главен..

публикувано на 04.08.21 в 14:49

Спасиха от удавяне млад мъж на Централния плаж в Бургас

Спасиха от удавяне млад мъж на Централния плаж в Бургас. На туриста му прилошало от жегата, докато плувал в морето.  Спасителната акция е между 2 и 3 пост е по обяд, когато млад мъж е забелязан да се дави в морето,   разказа старши спасителят Жельо Костадинов: "Мъж на видима възраст от около 32-33 години влиза във водата, губи съзнание, припада..

публикувано на 04.08.21 в 12:31