Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На молебен в Бургас призоваха да запазим православното семейство

Бургаското православно духовенство отслужи молебен в подкрепа на традиционното българско семейство. Той се проведе пред храм „Св. Св. Кирил и Методий“, където се събраха около 20 граждани.

Със специално изявление сливенският  митрополит Йоаникий се обяви против провеждането на Бургас прайд, който е планиран за 16 часа днес. Идеята, според Негово Преосвещенство агатополски епископ Йеротей, който отслужи молебена е:

„Хората да имат повече разбиране за църква, за православно семейство, за български традиции. Това е молебен за здраве и успех на българските семейства, специална молитва, в която Бог да им дарува много мъдрост за възпитание на децата, която винаги е нужна, да ги предпази от гибелни влияния, действия и да им посочи правилният път за духовно и нормално човешко развитие“

В защита на християнското семейство и православните ценности се обявиха присъстващите на молебена граждани:

„…Твърдо съм за християнското семейство, за вярата и съм абсолютно против хората с различна сексуална ориентация да парадират с това нещо  пред цялото общество. Това е много вредно за нашата страна, мисля че можем да изчезнем от картата на света, ако продължаваме с тези политики.

… Мисля, че и християнското семейство трябва да се зачита, мисля, че и гейовете имат права, които трябва да се спазват. Не мога да осъдя нито едните, нито другите.

… Считаме, че това е част от нашата мисия да си запазим християнските ценности. Първо смятам, че човек трябва духовно да се пречисти, да запази собствения си мир и мира с Бог и оттам да тръгне да се бори за добруването на цялото общество“


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 23-ти юни

Темата ни днес е за програмата за ученически отдих „Отново заедно“, която предвижда с 15 милиона лева за почивката на 30 000 ученици. В първия час ще продължим образователната линия с обучението по програмиране на изкуствен интелект, което започва от следвщата учебна година специализираната IT гимназия. Сагата с шефа на бургаската екоинспекция продължава..

публикувано на 23.06.21 в 14:39

Затварят кръстовището между "Цар Калоян" и "Климент Охридски"

Община Бургас съобщава, че продължават ремонтните дейности по обновлението на ВиК мрежата под ул. „Климент Охридски“. За целта ще бъде затворено кръстовището „Цар Калоян“/„Климент Охридски“ – от 11:00 ч. в четвъртък до неделя. Ще бъде въведена временна реорганизация в района, като обходът на движещите се по ул. „Цар Калоян“ автомобили ще е по ул. „Ал...

публикувано на 23.06.21 в 12:22

БНР за поредна година се ползва с най-голямо доверие у нас, показват данни на "Ройтерс"

Българското национално радио отново е медията, в която гражданите на България имат най-голямо доверие, сочи годишният доклад за 2021 г. на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“ към университета в Оксфорд (Digital News Report). Най-голям дял от българите - 72%, се доверяват на новините на БНР, се отбелязва в проучването. В класацията по..

публикувано на 23.06.21 в 12:08

Отбелязват Еньовден по стара традиция в село Стоилово

По стара традиция и тази година ще бъде отбелязан Еньовден в Странджа. В региона празникът се нарича Яньовден. Програмата ще е в два дни – 23 и 24 юни и ще се проведе в местността „Чадъра“ над село Стоилово. Той се организира от Община Малко Търново, читалище „Просвета“ и кметството в село Стоилово. Програмата ще започне днес вечерта от..

публикувано на 23.06.21 в 11:21

Косят банкети между Смядово и Риш

До 17 ч. днес шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по път ІІ-73 Шумен - Карнобат в участъка Смядово-Риш. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е, че ще се извършва ръчно косене на банкети. Трафикът се регулира с пътни знаци.

публикувано на 23.06.21 в 10:44

Служебното правителство ще определи новия размер на социалната пенсия за старост

Новият размер на социалната пенсия за старост считано от първи юли тази година ще определи служебното правителство на днешното си заседание. Увеличението е с 5 на сто, със същият процент и от същата дата ще бъдат индексирани и размерите на отпуснатите до края на миналата година пенсии за трудова дейност.  Сега социалната пенсия за..

публикувано на 23.06.21 в 07:20

Ремонтни дейности затварят участък от ул.„Акве Калиде“ в бургаския к-с „Изгрев“

Община Бургас съобщава, че на  24 и 25 юни (четвъртък и петък), от 08:00 до 17:00 ч. за ремонтни дейности ще бъде затворен участък от ул. „Акве Калиде“ в к-с „Изгрев“ – от ул. „Димитър Аврамов“ до пресечката при бл.60 . Автобусите от градския транспорт ще се движат по ул. „Транспортна“.

публикувано на 23.06.21 в 07:30