Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Созопол не е издала разрешително за монтаж

Няма нарушения на плаж "Смокините-Север"

Няма нарушение при изграждането на временни обекти на плаж "Смокините-Север". Това констатираха при проверка двама експерти от Министерството на туризма.Същите констатации са направили от регионалната дирекция за национален строителен контрол. 
Фирмата-концесионер на плажа очаква до края на седмицата да получи одобрение за монтаж на новите два обекта.

Община Созопол не е издала все още такива документи, обясни за  БНР Бургас кметът на Созопол Тихомир Янакиев:

От новите разрешителни не сме издали нищо. При нас са постъпили схемите, които са одобрени от министерството на туризма и заявленията, които са направени от концесионерите за временни преместваеми обекти. Те ще бъдат разгледани днес или утре.Само отбелязвам, че активният строителен сезон с тежка техника приключи на 15 - ти май. Довършителните мероприятия могат да текат до 31-ви май. Ние също влизаме в хипотезата на стоителни забрани.

Тихомир Янакиев подчерта, че процесът с администрирането на дейностите на плажовете трябва да се промени -то трябва да става или само от държавата, от името на някое от министерствата или само от общините.

Три прокурорски проверки, по две проверки от Министерството на туризма и Регионалната екоинспекция в Бургас, както и няколко проверки на Регионалната дирекция за строителен контрол са извършени за два месеца на плаж „Смокините-Север“. Това каза концесионерът Иван Алексиев.

Аз съм най-проверяваният концесионер тази година.От февруари подготвям всички документи, които се изискват по закон.Новата схема за плажа струва 12 хиляди.

Бетонните пети  ще бъдат забити на пясъка. Отгоре ще има метална греда и върху нея се изгражда самата преносима конструкция.Те не нарушават  абсолютно нищо, правят заведението по-стабилно. Няма да има дискотека, няма да има "Бедрум". Ще има ресторант.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Облекчени процедури за наемане на непълнолетни искат хотелиери

За облекчения при наемането на работа на непълнолетни настояват хотелиери от Слънчев бряг. И това трябва да стане възможно най-бързо, заяви Мария Инджова: "Инспекция по труда и държавата трябва да отрицателно време да коригира своите изисквания за наемане на работни места от 16 до 18 години. Процедурата е много тежка. А ние в момента имаме..

публикувано на 20.06.21 в 12:31

Площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в Поморие става пешеходна зона

От утре за целия летен сезон се забранява се забранява движението и престоя на автомобили на централен площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в Поморие. Заповедта е заради влизането в действие на одобрения  Генерален план за организация на движението в курортния град като в часта „Пешеходно движение“се променя посочността на движение по улиците:..

публикувано на 20.06.21 в 09:13

Мидите са главният герой днес на остров Света Анастасия

Миди на тенекия и почистване на морето предстои днес на остров св. Анастасия. Това е акцентът в поредния тематичен летен уикенд, който организират Община Бургас и партньори. Събитията са  посветени на черноморската мида.  Единственият обитаем остров в Черно море очаква над 600 гости през целия ден.  Водолази от клуб "Приятели на морето" ще..

публикувано на 20.06.21 в 08:38

Благотворителен футболен турнир в помощ на Криси

Благотворителен футболен турнир ще се проведе в Бургас на 3 и 4 юли. Инициативата е в подкрепа на 5-годишния Криси, който има нужда от вливане на стволови клетки. Турнирът ще се проведе на игрищата на Спортния център Славейков  във формат 5+1, като всеки отбор ще изиграе минимум два мача. Всички събрани средства ще бъдат преведени по сметката на..

публикувано на 19.06.21 в 15:26

Поройният дъжд наводни кръговото кръстовище до Летище Бургас

Поройният дъжд наводни и направи непроходимо кръговото кръстовище до Летище Бургас. Образуваха се колони от автомобили, а части от тях потънаха в наводнените участъци.  Снимки: Магдалена Текла.  

публикувано на 19.06.21 в 14:59
Снимката е илюстративна.

Обновяват спортната инфраструктура в община Айтос

Продължава обновяването на спортната инфраструктура в община Айтос. Два от проектите са за Спортния комплекс "Крум Делчев", съобщиха от Община Айтос.  Единият от проектите е за нова спортна площадка в комплекса "Крум Делчев". Общата стойност на проекта е около 100 000 лв.  Финансирането е по "Програмата за развитие на селските райони"...

публикувано на 19.06.21 в 14:35
Снимката е илюстративна.

„Зелената вълна“ по бул. „Демокрация“ стартира до края на август

До края на август ще стартира т. нар. зелена вълна по бургаския булевард „Демокрация“. Това каза за БНР-Бургас Иван Гюлев, началник на общинското звено по пътна безопасност. В момента системата се настройва, поясни той. „Всяка една светофарна уредба работи с определени фази. Иначе ще бъдат така направени, че при една определена скорост,..

публикувано на 19.06.21 в 14:27