Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Чолаков: Мога да дам още в политиката (видео)

Бившият областен управител Вълчо Чолаков се завърна в адвокатската си практика. Това потвърди той в студиото на БНР-Бургас, в предаването „Булевард Демокрация“. Мога да дам още в политиката, посочи той:

Имам идеи за законодателната власт. Ако законодателната власт по някакъв начин изрази желание, че има желание да я подпомагам, аз мога да го сторя това както вътре, като пряк участник, така и отвън. Едва ли ще спра да бъда граждански активен. За политически - бъдещето ще покаже“, коментира той.

На въпрос дали чака решение на ГЕРБ кое място ще му бъде предложено в листата, той поясни:

Нищо не чакам към настоящия момент. Ориентирал съм се с какво ще се занимавам. Вървят преговори, знаете, има коалиция ГЕРБ - СДС“, коментира той.

Резултатът от тях зависи както от решенията на ГЕРБ, така и от решенията на СДС, но и от моята лична преценка, добави Вълчо Чолаков.

Като един от успехите си, извън тези, посочени в неговия „отчет“, той открои по-бързата работа на институцията, за която отговаряше и по-добра диалогичност с граждани и заинтересовани. На въпрос какво е правил в нощта на 30 срещу 31 декември 2016 г., Чолаков отговори:

Много добре помня не само нощта, но и предния ден. Говорите за снежното бедствие между Бургас, Айтос и Карнобат. Бях в един багер, на един човек, на когото дължа огромна благодарност. И не само аз, всички хора, които бяхме там, тъй като благодарение на неговите умения, основно, в резултат на много часова работа, тапата беше отпушена“, разказа Чолаков.

Относно спорните решения, той коментира два конкретни казуса, свързани с „Росенец“ и поликлиниката в „Меден рудник“.

Няма нищо незаконно с  деактуването на кея на Росенец, категоричен бе той:

За това малко кейче, което първоначално е съществувало там, то е изградено към 87-ма година. Единственият изпълнител е бил Нефтозавода, към този момент, някаква гребна база или яхтена база. В последствие, с няколко прехвърлителни сделки, по реда на приватизацията, този кей, заедно с територията на земята там, е станал собственост на сегашния собственик. Дойде сигнал, че това трябва да е държавна собственост. Колегите са проверили, казали са „да“. Направен е акта, след това собственикът представи документи и се установи, че то е тяхна собственост. И това е причината да деактуваме“, посочи Чолаков.

Чолаков посочи, че за времето на мандата си е решил много проблеми, но със сигурност е направил и грешки. Допитвам се до много мнения преди да взема решение, но съм лично отговорен за действията си, допълни бившият областен управител.

Интервюто с него можете да видите във видеото:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Допълнителен нощен влак ще пътува между София и Бургас до края на лятото

Допълнителен нощен влак ще пътува през Подбалканската железопътна линия по маршрут София-Бургас-София, съобщават от БДЖ. Новоназначената композиция ще се движи от утре до 12-ти септември 2021 г., за да може да предложи допълнителна възможност за пътуващите да стигнат до Бургас за предстоящите музикални фестивали край морето. Новият влак ще бъде..

публикувано на 04.08.21 в 15:55

Само с маски на Spice music festival в Бургас

Всички посетители на Spice music festival трябва задължително да си носят маски, съобщават от Община Бургас. Такива са актуалните изисквания на здравните власти. Във фестивалния град няма да бъдат допускани посетители без лични предпазни средства. Това обявиха организаторите на среща, на която бяха обсъдени всички мерки за безопасност и сигурност. Ще..

публикувано на 04.08.21 в 15:11

Ремонтират пътища в община Несебър

Продължават дейностите по поддръжка на пътната мрежа в община Несебър, съобщават от Общината.  В момента се извършват пътно-ремонтни дейности в района на селата Паницово, Приселци и Раковсково. Ремонтира се участъкът от разклона на Обзор към с. Паницово. Рехабилитират се компрометираните пътни участъци в междуселската мрежа, а в..

публикувано на 04.08.21 в 15:01

"Булевард Демокрация" на 4-ти август

Може ли в Бургас най-сетне да има кръвен център е днешната ни тема. Военноморските сили честват 142 години от създаването си, как ще чуем в предаването. Монтираха нови вендинг автомати за билети на "Бургасбус", кога ще заработят ще разберем след малко.  В пожароопасния сезон, какви мерки трябва да спазваме, за да не допуснем пожар - съветите на главен..

публикувано на 04.08.21 в 14:49

Спасиха от удавяне млад мъж на Централния плаж в Бургас

Спасиха от удавяне млад мъж на Централния плаж в Бургас. На туриста му прилошало от жегата, докато плувал в морето.  Спасителната акция е между 2 и 3 пост е по обяд, когато млад мъж е забелязан да се дави в морето,   разказа старши спасителят Жельо Костадинов: "Мъж на видима възраст от около 32-33 години влиза във водата, губи съзнание, припада..

публикувано на 04.08.21 в 12:31

Монтират новите вендинг – машини за билети

До края на седмицата трябва да заработят всички нови вендинг – машини за продажба на билети в Бургас. Първата вече е монтирана на терминал „Изгрев“, посочи управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев. Предстои поставянето на устройствата на Терминал „Юг“ и на Централната автобусна спирка, добави той: „Чакаме фискалното устройство настроено в..

публикувано на 04.08.21 в 11:34

80% от пожарите са причинени от човешка дейност

80 на 100 от пожарите са причинени от човешка дейност. Това каза главен инспектор Николай Николаев,началник на регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението". Най-често причината за тях е небрежност и безотговорност, като най-добре е въобще да не с епали огън, заяви той. "Паленето на огън и използването на туристически..

публикувано на 04.08.21 в 11:31