Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 90 души ще получават грижи в домашна среда в община „Тунджа“

Снимка: община Тунджа

Над 90 лица с увреждания и възрастни хора с хронични здравословни проблеми, живеещи на територията на община Тунджа, ще се възползват от новите патронажни услуги в домашна среда за период от 12 месеца. Проектните дейности включват предоставяне на мобилни медико - социални грижи за хората от малките населени места и превенция на COVID-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности. Ще бъде осигурена заетост за 12,5 щатни длъжности. Медицински сестри, социален работник, психолог, рехабилитатор и домашни помощници ще бъдат в подкрепа на потребителите.

Всички дейности са по проект „Патронажна грижа +“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“ и предвижда предоставяне на интегрирани социално–здравни услуги за лица с увреждания и лица в риск, във връзка с ограничаване разпространението и преодоляване на последиците от COVID-19.

Планираната продължителност на проектните дейности е 13 месеца, като през 12 от тях ще се предоставят патронажни грижи в обичайната семейна среда.

Осигурената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 383 092.18 лв .


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Ваксинират в мобилни пунктове днес в Слънчев бряг, Несебър и Поморие

Ваксинационна кампания срещу COVID-19 ще се проведе днес от 10 часа в Слънчев бряг и Несебър.  Пунктовете ще са разположени в двора на Центъра по занаятите на ул.“Отец Паисий“ 46 / бившата поликлиника/ в Новия Несебър и пред административната сграда на „Слънчев бряг“ АД в курортния комплекс.  Мобилен пункт ще бъде разположен и в Поморие, на..

публикувано на 29.07.21 в 09:39

За и против задължителна ваксинация

Лекари и социални работници в Бургас са резервирани към идеята за задължителна ваксинация в сектора.  Идеята лансира главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Правата вървят със задължения,  казва  директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров. Той допълва, че  обществото е общество, когато става въпрос за общественото здраве, да..

публикувано на 28.07.21 в 14:06

13 са новите случаи на коронавирус в бургаска област

13 са новите случаи на коронавирус в бургаска област, в сливенски регион са 7, а в ямболски 1. 193 са новозаразените в страната, това са 0,92 процента от направените 20 910 теста през последното денонощие. Най-много са новите случаи в столицата - 74, следват Пловдив с 19 и Бургас.  В болница се лекуват 729 пациенти, 73-ма са в интензивни отделения...

публикувано на 27.07.21 в 08:37
Студенти по медицина на практика във Второ детско отделение.

Над 90 младежи на практика в УМБАЛ Бургас

УМБАЛ Бургас привлече над 90 младежи по програмата на МОН "Студентски практики". Най-много са студентите от Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Те са бъдещи лекари, медицински сестри, рехабилитатори. Болницата е подписала договори за практики и с други висши учебни заведения и сред действащите стажанти има студенти по право, счетоводство,..

публикувано на 26.07.21 в 13:10

платена публикация
Инициативата „С любов към здравето” ще проведе безплатни консултации с офталмолог и кардиолог на 29 юли

Здравна шатра в Бургас ще бъде разположена на 29 юли от 17:30 до 19:30 часа за безплатни консултации на алеята до Културен център „Морско казино” пред терасата на моста. Организатор е Национално Сдружение „Младежки глас“ с партньорството на Министерство на младежта и спорта, Офталмологичен медицински център „Оксиком“,..

публикувано на 26.07.21 в 10:46
Снимката е илюстративна

Бургас премина в жълтата Covid зона, отварят нови легла за болни

Бургаска област се подготвя за ръст на случаите на коронавирус. От три дни областта премина от зелената в жълтата зона на увеличен риск. Лечебните заведения поетапно отварят отново Covid легла.  Случаите в Бургас нарастват, макар и не стремглаво, посочва директорът на регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров. „Тенденцията..

публикувано на 23.07.21 в 13:32

Пресъхване на устата и замаяност – първи симптоми на прегряване

Рисковите групи хора да избягват жегите, съветват специалистите . Необходимо е да се пие по няколко литра течности, за да не се обезводнява организма.  Уязвимите при жеги хора трябва да си позволяват разходки навън само в ранните сутрешни часове или по-късно вечерта. В тази група попадат хората с хронични заболявания, на..

публикувано на 20.07.21 в 14:30