Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва ремонт на Белодробната болница

От следващата седмица започват ремонтни дейности на медицински кабинети, стълбището и вътрешните помещения в Белодробната болница в Бургас, съобщи кметът Димитър Николов. Ще се създадат по-добри условия за труд на медицинския персонал и по- комфортни условия за пациентите.

Общинското здравно заведение беше важен стожер в битката с ковид-19 и пое лечението на голям брой пациенти от целия регион. Болницата е учебна база за специализация и обучение към Медицинска академия.

Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания е единственото лечебно заведение в Бургаска област, в което се извършва лечение на болни с белодробна патология.

Болничното заведение разполага общо с 90 болнични легла, разположени в две основни отделения: Пневмологично и Пневмофтизиатрично отделения. Болницата има акредитационна оценка "Отлична" за срок от пет години от Министерството на здравеопазването за осъществяване на лечебна и диагностична дейност и е определена от МЗ за лечебно заведение, в което единствено на територията на Бургаска област да се осъществява лечение и диспансерно наблюдение на болни от туберкулоза.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще има ли Бургас Кръвен център?

Бургас може да има Кръвен център още с актуализацията на бюджета и така да бъде решен един дългогодишен проблем на областта. Заявката е политическа . В града функционира единствено Отделение по трансфузионна хематология към УМБАЛ-Бургас, а обработката на кръвните продукти се извършва в центъра в Стара Загора. Усилено в посока разкриването..

публикувано на 04.08.21 в 13:36

54 са новите случаи на коронавирус в бургаска област

54 са новите случаи на ковид в бургаска област, регионът е на трето място по брой заболели след София и Пловдив. В сливенска област новозаразените са 8, в ямболска са 2. Увеличава се броят в страната, през последното денонощие случаите са 462  при направени 16 656 теста. Положителни са  близо 2,8% от взетите проби. 3 ма души са починали, а като оздравели..

публикувано на 04.08.21 в 07:51

По 50 души на ден се ваксинират в Слънчев бряг

Между 50 и 70 души се ваксинират на ден в единствения имунизационен пункт на най-големия курортен комплекс по Българското Черноморие - „Слънчев бряг“. Кабинетът се намира в медико-денталния център в курорта. По 150 антигенни и PCR тестове се правят всеки ден на чуждестранни туристи, които след почивка се връщат в държавите си. Български..

публикувано на 02.08.21 в 15:03

Мерят кръвното и раздават вода в Бургас

Изнесен пункт за раздаване на студена вода, брошури и измерване на кръвното налягане откриха в центъра на Бургас до Часовника. Акцията е с цел предпазване от сериозни здравословни проблеми свързани с горещото време. В нея участват представители на общината, младежи от Българския червен кръст и лекар. Още при отварянето на пункта възрастни хора се..

публикувано на 30.07.21 в 13:25

И днес пункт за помощ и за раздаване на минерална вода до Часовника

Община Бургас и БЧК ще разкрият и днес пункт за помощ и за раздаване на минерална вода до Часовника. Причината са високите температури - над 34 градуса, които ще се задържат до края на седмицата. Пунктът до Часовника ще бъде отворен от 11.00 до 12.30 часа. Той ще се обслужва от доброволци на БЧК - Бургас, които при необходимост ще мерят кръвно..

публикувано на 30.07.21 в 09:33

Доброволци раздават вода в жегите

Община-Бургас и БЧК ще разкрият пункт за помощ и за раздаване на минерална вода до Часовника. Причината са високите температури – над 34 градуса, които ще се задържат до края на седмицата. Пунктът до Часовника ще бъде отворен днес и утре от 11.00 до 12.30 часа. Той ще се обслужва от доброволци на БЧК – Бургас, които при необходимост ще мерят кръвно..

публикувано на 29.07.21 в 10:56
Архив

Ваксинират в мобилни пунктове днес в Слънчев бряг, Несебър и Поморие

Ваксинационна кампания срещу COVID-19 ще се проведе днес от 10 часа в Слънчев бряг и Несебър.  Пунктовете ще са разположени в двора на Центъра по занаятите на ул.“Отец Паисий“ 46 / бившата поликлиника/ в Новия Несебър и пред административната сграда на „Слънчев бряг“ АД в курортния комплекс.  Мобилен пункт ще бъде разположен и в Поморие, на..

публикувано на 29.07.21 в 09:39