Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стела Балтова: Не са установени нарушения на плажа в „Сарафово“

Не са установени нарушения на плажа в „Сарафово“ и няма да бъдат наложени санкции на концесионера. Това посочи министърът на туризма Стела Балтова. Проверката беше по сигнал за извхърлени големи количества водорасли. Експертите  трябваше да установят и дали е спазено необходимото отстояние на чадърите на плажната ивица.

"Наши колеги отидоха на място по сигнал. Няма констатирани нарушения. Съжаляваме, че на концесионера му се налага да извършва такива дейности, но това е природа. Всичко на този етап е нормално. 

Мога да ви кажа, че за това лято сме предвидили 266 проверки. Някой от тях вече започнаха." 

 Министърът допълни, че ако се установят нарушения, ще се наложат и съответните санкции. 

До края на месеца трябва да се махнат водораслите от буната в „Сарафово". Такова предписание бе издадено от РИОСВ Бургас на концесионера на плажа миналата седмица. Директорът на екоинспекцията Детелина Иванова също уточни, че няма нарушение на екологичното законодателство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

До края на месеца трябва да се махнат водораслите от буната в „Сарафово“

До края на месеца трябва да бъдат почистени струпаните на крайбрежна буна в „Сарафово“ водорасли. ( подробности вижте тук ) Такова предписание е издадено от бургаската екоинспекция на концесионера на плажа, след подаден от медията ни сигнал...

публикувано на 11.06.21 в 12:42

Министерството на туризма ще проверява за струпаните водорасли в "Сарафово"

Проверка на областната администрация, по сигнал на БНР-Бургас ( подробности - вижте тук ), е потвърдила, че на буна в кв. „Сарафово“, са извхърлени големи количества водорасли. Служителите са били информирани, че представители на концесионера на..

публикувано на 09.06.21 в 14:02

Отпадъци и водорасли - струпани на буна в „Сарафово“ (галерия)

Огромни количества отпадъци и водорасли са струпани на една от крайбрежните буни в бургаския квартал „Сарафово“.  За това сигнализираха местни жители.  Водораслите вече са започнали да гният и миризмата в района е неприятна. БНР-Бургас..

публикувано на 08.06.21 в 14:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

С изложба на икони и гмуркане откриват сезона на остров "Света Анастасия"

Откриване на изложба с икони и великденско гмуркане ще даде старт на туристическия сезон на остров "Света Анастасия". Той ще започне по – рано и ще предложи на посетителите си богата културна програма с театрални спектакли, концерти и..

публикувано на 25.04.24 в 08:40
Димитър Главчев

Украинската помощ за земеделците ще бъде изплатена до 15 май

Най-неотложните проблеми в сектор "Земеделие" обсъдиха на среща в Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев, вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, земеделският министър Георги Тахов и представители на земеделските организации...

публикувано на 25.04.24 в 08:15

Бургас е спирка от Националното роуд шоу "Пътят към твоя успех"

Бургас днес е втората спирка от националното роудшоу “Пътят към твоя успех” на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии. В рамките събитието представители на учебни заведения се срещат с мениджъри в сферата на аутсорсинг и..

обновено на 24.04.24 в 15:19

Кметове и институции на среща за готовността за летния сезон

Новият областен управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с кметовете на общини и председателите на общинските съвети в област Бургас. На срещата присъстваха и директорите на териториалните дирекции на МВР, РЗИ и Областна дирекция по безопасност..

публикувано на 23.04.24 в 17:00

Трима инвеститори с интерес към Бургас (ОБНОВЕНА)

Общинският съвет в Бургас определи представител на Общото събрание на акционерите на Индустриалния и логистичен парк в Бургас. Това ще е общинският съветник Тодор Йосифов. Докладната записка беше изтеглена в началото на сесията по молба на кмета..

обновено на 23.04.24 в 15:40

Археологическите разкопки може да забавят проекта за автогара в Созопол

Средновековен некропол откриха при разкопки на мястото на бъдещата автогара в Созопол в началото на април. Обектът се намира в местността „Провлак“ между стария и новия град. Именно добрата локация е причина мястото да бъде избрано за изграждането на..

публикувано на 22.04.24 в 12:27

С писма и обаждане по телефона, НАП напомня за декларирането на доходите

НАП изпраща имейли или се обажда по телефона на физическите лица, за които има информация, че през 2023 година са получили хонорари, земеделски субсидии, суми от наложени платежи от продажби в Интернет и др., като им напомня, че трябва да декларират и..

публикувано на 22.04.24 в 11:57