Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Паякът "вършее" от днес в Поморие

архив
Снимка: архив

Влезе в сила заповедта на кмета Иван Алексиев за паркингите, които могат да се ползват от жителите и гостите на Поморие.

Без допълнително заплащане за летния сезон са паркингите пред хотелите:  „Поморие”, „Парадайс“, „Токалиев“; както и паркинги: „Ново казино“, „Нови кални бани“, ул. „Н. Й. Вапцаров“ (бивша ул. „Железничарска“), паркинг на кръстовище на ул. „Солна” и ул. „Сливница” и паркинг на кръстовище на ул. “Проф. П. Стоянов” и ул. “Солна”.

Паркингите, които ще се използват срещу заплащане, са: Паркинг „Нео Анхиало“ – пред сградата на Община Поморие и Паркинг „Рибарско пристанище” – Поморие. Таксите са:

за автомобили – от 1 до 4 часа престой – 1 лв./час, за над 4 часа, но не повече от 24 часа – 5 лв.
за автобуси – от 1 до 4 часа престой – 2 лв./час, за над 4 часа, но не повече от 24 часа – 10 лв. 

От 15 юни 2021 г. започва работата и на репатриращия автомобил тип „паяк” на територията на гр. Поморие. „Паякът” ще премества принудително автомобили, чиито водачи са нарушили Закона за движение по пътищата. Репатрираните превозни средства ще бъдат извозвани на Паркинг „Нео Анхиало“ – пред сградата на Община Поморие. За всеки час от престоя там собствениците ще заплащат по 2 лева, а за освобождаване – 48 лв. Телефон за връзка с „паяка”: 0879 388 288.

Туристическите автобуси, влизащи в гр. Поморие с цел превозване на туристи, почиващи в частни квартири и хотели, имат право на престой максимум 30 минути при пристигане – за слизане на пътниците и 30 минути при заминаване – за качване на пътниците, на обозначените места: на паркинга по ул. „Н. Й. Вапцаров“ (до манастир Св. Георги) – 2 броя автобусни места и на паркинга пред Община Поморие – 2 броя автобусни места.

На същите места могат да паркират и туристическите автобуси, влизащи в гр. Поморие с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, като правото на престой е максимум 10 минути при пристигане – за слизане на пътниците и 10 минути при заминаване – за качване на пътниците. След слизането на пътниците, автобусите се насочват за престой на паркинга пред Община Поморие, с адрес: гр. Поморие, ул. “Цар Петър”.

Забранява се спирането и/или престой на автобуси, изпълняващи случайни превози на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт, както и извън определените за това места.

В периода от 21.06.2021 г. до 15.09.2021 г. (включително), за часовете от 18.00 ч. до 22.00 ч. , в гр. Поморие, по ул. “Княз Борис I”, в участъка ѝ от площад “Св. св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. “Велико Търново”, е въведена временна забрана за движение на ППС и МПС. Забраната не важи за гражданите на гр. Поморие с постоянен/настоящ адрес в посочения участък.

В периода от 15.06.2021 г. до 15.09.2021 г. (включително), се забранява извършването на товаро – разтоварни и снабдителни дейности в зона „А”от територията на град Поморие, която е с граници от кръстовището на ул. „Княз Борис I” и ул. „Манастирска”, кв. „Свобода” бл.25, ул.”Солна”, ул. “Проф.Стоянов”, ул. “Крайбрежна”, бул. “Яворов”, съгласно Наредба № 5 за организацията на транспортната дейност в Община Поморие.

Достъп и престой в зона „А” за извършване на товаро-разтоварни и снабдителни дейности е разрешен само:

  • в делнични и почивни дни: от 08,00 часа до 11,00 часа;
  • при национални и местни празници, и обществени мероприятия достъпът се съобразява с организационния график.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Експерти: Въвеждат зелена вълна по "Демокрация“, булевардът е безопасен

В края на август по булевард „Демокрация“ ще се въведе зелена вълна за придвижване на превозните средства. В момента се извършва мониторинг за натовареността на пътната артерия.  Преброяване на превозните средства и пътниците по булевард „Демокрация“ се провежда в момента.   Данните ще послужат за изговяне на система за зелена вълна..

публикувано на 23.07.21 в 15:55

Община Сливен е в готовност да започне ремонт на „Стефан Стамболов“

Община Сливен е в готовност да започне ремонт на един от най-големите и най-натоварени булеварди в града – „Стефан Стамболов“, съобщиха от общинската администрация. Ремонтът ще бъде направен в два етапа. За първият етап са заделени 700 хиляди лева. Първият етап от ремонта на булевард „Стефан Стамболов“ ще започне след месец и ще включва..

публикувано на 23.07.21 в 14:41

"Булевард Демокрация " на 23-ти юли

Темите в "Булевард Демокрация": Растът случаите на коранавирус в бургаска област, подготвят отново инфекциозното отделение в болницата в Айтос, ще се изхвърлят ли ваксини,  за ситуацията към момента в региона репортаж на Нина Рангелова Също тя ще ни разкаже според пътни експерти безопасен ли е ремонтираният буле. Демокрация или не..

публикувано на 23.07.21 в 14:29

Близо 1,5 млн. лева са задълженията към ВиК Ямбол

Близо 1,5 млн. лева са задълженията към ВиК Ямбол. От държавното дружество печелят съдебните дела срещу некоректните абонати, но в много от случаите те не са в състояние да погасят дълговете си. Всяка година ВиК – дружеството успява да събере около 15 процента стари задължения, но междувременно се натрупват нови, обясни управителят инж...

публикувано на 23.07.21 в 11:15

БНР - Бургас провежда кампания в помощ на Дома за хора с умствена изостаналост в Русокастро

БНР – Бургас провежда кампания в полза на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро. Социалната институция съществува от 1973 година, разположен е на 30 км от Бургас и се намира в община Камено. В него са настанени 130 младежи и мъже от 18 до 65 години. Те имат нужда от дрехи, одеяла и спално бельо. Ще сме..

публикувано на 23.07.21 в 09:30

"Булевард Демокрация" на 22-ри юли

Един от проблемите лятно време са случаите на нерегламентирано тралене на морското дъно. От ИАРА признаха, че те са зачестили и вече има санкционирани. Повече очаквайте в днешната ни тема. Засега се очертава силен този сезон. От туристическата камара дори предупредиха да не се тръгва към морето без рецервация. Подробностите също в първия час на..

публикувано на 22.07.21 в 14:51

Спряха ремонта на пътя Маринка -Твърдица

Ремонтът на пътя от Маринка до Твърдица е спрян, съобщи кметът Любомир Узунов. Той е изпратил писмо до министерството на регионалното развитие и благоустройстовото, за да разбере каква е причината.Това се случва след освобождаването  на управителя на "Агенция пътна инфраструктура". В писмото Узунов  подчертава,че рехабилитацията започна след дълго..

публикувано на 22.07.21 в 14:02