Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Площад „Кирил и Методий“ в Поморие става пешеходна зона

Снимка: google maps

Централният площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в Поморие става пешеходна зона. Това се случва след заповед на кмета и ще важи за периода от 21.06.2021 г. до 16.09.2021 г., Според Генералния план за организацията на движението в града, се променя посочността на движение по улиците: „Черковна“, „Ахелой“, „Цар Асен“ и „Братя Миладинови“. За целта ще бъде поставена нова хоризонтална маркировка, вертикална сигнализация и елементи на градска среда, ограничаващи достъпа на МПС.

В тази връзка е необходимо собствениците на автомобили, в срок до 24.00 ч. на 20.06.2021 г., да освободят от паркираните превозни средства следния район:

  • Площад „Св. св. Кирил и Методий“
  • Ул. „Ахелой“ – от кръстовището с ул.“Братя Миладинови“ до ул. „Цар Асен“
  • Кръстовище на ул. „Цар Асен“ с ул. „Ахелой“
  • Кръстовище на ул. „Братя Миладинови“ с ул. „Ахелой“
  • Кръстовище на ул. „Алеко Константинов“ до площад „Св. св. Кирил и Методий“
  • Пред Туристически информационен център – Поморие

Автомобилите, които не са преместени след посочения час ще бъдат принудително преместени на паркинга пред Община Поморие.

Новата организация на движение налага и промяна в спирките на градския транспорт по линии № 1 и № 2, за периода от 21.06.2021 г. до 15.09.2021 г., както следва:

  • Автобусите няма да спират на спирките: ул. „Черковна“, Руски паметник и ул. „Солна“ (пред СУ „Иван Вазов“)
  • Последна спирка ще бъде на на ул. „Солна“ (до ВиК), от там следва спирката пред Община Поморие.

Автобусите за гробищен парк ще тръгват вместо от сп. „Руски паметник“ – от сп. ул. „Солна“ (до ВиК).


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обновяването на пътната инфраструктура приоритет за община Малко Търново

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев потърси институционална подкрепа от областния управител Мария Нейкова за решаване на важни инфраструктурни проекти, свързани с водоснабдяването и канализацията в прилежащите към общината села. Това стана ясно след проведената изнесена приемна на областния управител в общината. В основата на разговора бе и..

публикувано на 25.07.21 в 11:42

Благотворителен плувен маратон се провежда днес

За пета поредна година Сдружение "Окоболни и приятели" провежда   благотворителен плувен маратон. Чрез него се събират средства за подпомагане на дейностите за социална рехабилитация на хора с онкологични заболявания. Ще се проведе и музикален концерт, а организацията ще представи ревю с новата колекция на социалното си предприятие...

публикувано на 25.07.21 в 08:21

Корабчета ще пътуват до новия културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“

От месец август атракционни корабчета започват регулярни курсове до новия културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“, съобщи директорът на общинско предприятие „Туризъм“ Радовеста Стюърт. Сред тях ще е и ново общинско корабче, което се очаква скоро да акостира в Бургас: "Дали с корабчето "Мави", или с някои другите малко по-големи..

публикувано на 25.07.21 в 07:34

Ще използват геотермална енергия за отоплителната и охлаждаща система в бургаска детска градина

Община Бургас възнамерява да кандидатства за финансиране на проект за подобряване на енергийната ефективност на сградата на Детска ясла №3 в Бургас. Предвижда се за целта да се използва геотермална енергия.  Детска ясла №3 се намира в бургаския комплекс „Братя Миладинови”. Нейният капацитет е за 190 деца и персонал от 43 души. За да подобри..

публикувано на 24.07.21 в 14:44
Снимката е илюстративна

Възстановено е движението на пътя Бургас-Айтос

Възстановено е движението на пътя Бургас – Айтос в посока София, съобщават от  Агенция „Пътна инфраструктура“. Причина за въведеното по-рано временно ограничение е катастрофа при км 492 тази сутрин.  За този период  шофьорите минаваха по обходен маршрут: Бургас – Братово – Камено – п.в. "Българово" – АМ "Тракия".

публикувано на 24.07.21 в 10:25

Експерти: Въвеждат зелена вълна по "Демокрация“, булевардът е безопасен

В края на август по булевард „Демокрация“ ще се въведе зелена вълна за придвижване на превозните средства. В момента се извършва мониторинг за натовареността на пътната артерия.  Преброяване на превозните средства и пътниците по булевард „Демокрация“ се провежда в момента.   Данните ще послужат за изговяне на система за зелена вълна..

публикувано на 23.07.21 в 15:55

Община Сливен е в готовност да започне ремонт на „Стефан Стамболов“

Община Сливен е в готовност да започне ремонт на един от най-големите и най-натоварени булеварди в града – „Стефан Стамболов“, съобщиха от общинската администрация. Ремонтът ще бъде направен в два етапа. За първият етап са заделени 700 хиляди лева. Първият етап от ремонта на булевард „Стефан Стамболов“ ще започне след месец и ще включва..

публикувано на 23.07.21 в 14:41