Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кристофър Бъкстон представя новия си роман в Бургас

Новия си роман „Проклятието на вечните сънища“ представя днес в Бургас писателят Кристофър Бъкстон. Англичанинът, който повече от 40 години живее в Бургас, има силен интерес към българската история. Новият му роман също ни отвежда през 14 -ти век, във времето на цар Теодор Светослав Тертер.

 „Винаги съм се интересувал от по-интересни личности, по-интересни загадки в българската история. Винаги съм искал да напиша нещо за цар Теодор Светослав Тертер. Той е бил много успешен цар, успял да умре в леглото си, а не на бойното поле, както много други. Когато погледнем към неговата лична история, се вижда, че е бил много комплексен човек“, обясни той.

Премиерата на новата книга „Проклятието на вечните сънища“ в Бургас ще е днес от 17.30 часа в Културния център "Морско Казино".


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Sylver Music се присъединяват към SPICE Music Festival 2021

Sylver Music се присъединяват към SPICE Music Festival 2021 и ще се качат на сцената на най-чаканото събитие тази година още в петък. Освен това, тъй като много от феновете ги пожелаха, и тази година любимите DJ Dian Solo и DJ Marti G ще се погрижат за доброто ви настроение на музикалните фенове.  Пълната програма на фестивала, който започва в петък ще..

публикувано на 02.08.21 в 15:56

Несебър бе домакин на Международен театрален фестивал

Несебър бе домакин и съорганизатор на Международен театрален фестивал на Актьорски школи МОНТФИЗ. Публиката видя забавни постановки по мотиви от популярни произведения. Имена като  проф. Ивайло Христов, проф. Пламен Марков и Мира Гоговска (НАТФИЗ), Мария Сапунджиева, Димитър Касабов и Людмила Лвовна (Русия) водеха  ателиета по актьорско..

публикувано на 02.08.21 в 13:09

Спектакъл с участието на деца откри Дни на куклите в Бургас

Постановка с участието на деца даде старт на осмото издание на фестивала Дни на куклите. Програмата се откри със спетакъла "Пук" по текст на Валери Петров, претворен от малките актьори от Детската театрална формация „Усмивка“ с ръководител Румяна Кралева. След това бе представен и премиерният спектакъл на Държавен куклен театър-Бургас "Любопитното..

публикувано на 02.08.21 в 11:15

Бургазлии почетоха голямата Ваня Костова

С бурни аплодисменти и на крака в препълнения Летен театър бургазлии почетоха снощи голямата и обичана певица Ваня Костова. Концертът с участието на нейни колеги, приятели и почитатели, започна с ретроспекция на дългия и забележителен творчески път на маестро Стефан Диомов по автобиографичната книга „Белите и черни клавиши на моя живот“,..

публикувано на 02.08.21 в 10:56

Започва фестивалът “Дни на куклите” в Бургас

От днес до 7 август в морския Бургас куклите превземат сцените на открито. Градът отново е домакин на Международния куклен фестивал под открито небе „Дни на куклите“. Началото на осмото му издание ще даде спектакълът „Пук“ на детската театрална формация „Усмивка“ , а след него ще бъде представен и премиерният спектакъл „Любопитното..

публикувано на 01.08.21 в 11:15

Концерт и изложба в читалището в Сарафово

Пиано, китара, цигулка и оперно пеене на сцената на читалище "Ангел Димитров 1929" в Сарафово днес. Изпълнители са ученици и студенти от България, Русия, Австрия и Шотландия. Концертът е от 18 ч. с вход свободен.  След него може да разгледате изложбата "В плен на музиката" на Светла Чиракова. Тя представя картини "вълненоритъмна живопис"...

публикувано на 01.08.21 в 10:00

Продължава фестивалът „Sun Tribe Open Air” в парк „Росенец“

Продължава фестивалът за електронна и алтернативна музика „Sun Tribe Open Air” в парк "Росенец". 12 години подред, абсолютно безплатно събитието събира фенове от цялата страна. Две сцени за електронна и алтернативна музика са разположени в парк „Росенец“. „Тази вечер продължаваме като на главната сцена ще се изявяват DJ само на транс..

публикувано на 31.07.21 в 15:48