Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 златни медала за бургаски каратеки от Държавно първенство

Отлично представяне на Държавното първенство по карате киокушин за деца до 12 и до 14 години записаха състезателите от "Сентоки Бургас". Те се представиха с 14 момичета и момчета. В конкуренцията на 220 каратеки от 30 клуба от цялата страна, бургаските таланти спечелиха 7 златни, 3 сребърни медала и грабнаха отборната  шампионска титла.

Първи места и златни отличия при 12-годишните заслужиха Габриела Димитрова, Рая Иванова при момичетата, Иван Горчев и Стоян Саваков при момчетата.

При по-големите, до 14 години шампиони станаха Худ Жеста Насратуллах за  момичета, както Денислав Либов и Стоян Угренов при момчетата.Гергана Маринова и Ивет Георгиева до 12 години са сребърни медалистки. Същото отличие грабна и Илия Топал при 14-годишните.

Закономерно каратеките от "Сентоки Бургас" триумфираха и с купата за отборни шампиони. "Децата положиха много труд в тренировките и изпълниха поставените цели. Изключително съм доволен. Доказаха, че имат сериозен потенциал за развитие и успехи в бъдеще", заяви главният треньор на шампионите от Бургас - Сенсей Живко Андреев 4-ти Дан.  Опитният специалист работи в екип с Ивайло Върбанов 2-ри Дан и Анатоли Топал.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 600 ентусиасти ще бягат на седмото издание на Бургас Рън’ 2024

Тази неделя, 15 септември, стартира седмото издание на Бургас Рън. Стартът е с начало 9:00 часа, пред КЦ „Морско казино”.  Регистрираните състезатели вече са над 600.  Утре, 12 септември, е последният ден за онлайн регистрация. Тази година събитието предлага трасе с дистанция 10 км, което ще премине през сърцето на града. Част от главните пътни..

публикувано на 11.09.24 в 12:35

Валентин Люцканов с рекорд по титли от Държавно първенство по подводен риболов

Състезателите на СКПР „Черноморец Бургас“ за пореден път застанаха в челните позиции, спечелвайки отборната и индивидуална титли в 56-то Държавно първенство по подводен риболов. То се проведе от 5 до 8 септември в акваторията на Несебър и Радва. Бургаският тим в състав Пламен Арабаджиев, Антон Арабаджиев, Николай Танев и Валентин Люцканов беше първенец..

публикувано на 11.09.24 в 12:30

Приморско отново събра 800 "Лъвски сърца" на мащабен триатлон

Ултра крос триатлонът „Лъвско сърце“ приключи успешно за девети пореден път този уикенд. Приморско събра хиляди атлети, доброволци и любители на спорта от цяла България и чужбина на вече традиционното тържество на издръжливостта и масовия спортен дух. Близо 800 души участваха в няколко дисциплини – 3 км плуване в залива на север от..

публикувано на 10.09.24 в 12:05

Цанко Цанков със световен рекорд по плуване в река Дунав

Световен рекорд на 108 километра непрекъснато плуване в река Дунав постави плувецът Цанко Цанков вчера в деня на Съединението на България. Той стартира в 03:17 часа от брега на село Кошава и финишира на брега на град Козлодуй в 21:31 часа. Времето, което той постигна с плуване беше 18 часа и 12 минути,  никъде няма такова постижение, което да е над 50..

публикувано на 07.09.24 в 16:00

Несебър е домакин на турнир по спортни танци

Международният турнир по спортни танци  „Купа Несебър“  ще събере този уикенд над  1400 участника в  най-новото спортно бижу на общината  -Многофункционалната зала „Арена Несебър“. Състезателите, които ще покажат красотата и грацията на танцовото изкуство, са от 14 държави - България, Германия, Гърция, Израел, Молдова, Нидерландия, Полша, Словения,..

публикувано на 07.09.24 в 09:46

Бургас е домакин на турнир по диск голф

Бургас е домакин на турнира по диск голф Bulgarian Open 2024, който ще се проведе този уикенд. Официалното откриване на надпреварата е в 10:00 ч., а обявяването на победителите и церемонията по награждаването са планирани за 17:30 часа в неделя. Турнирът ще се проведе в парк „Езеро“ на игрището за диск голф. Участието е безплатно...

публикувано на 07.09.24 в 08:48

Започва триатлона "Лъвско сърце"

Днес започва триатлона "Лъвско сърце". Крос триатлонът от 140 км, плуване, колоездене и бягане ще се проведе на плаж Перла – Странджа – Приморско и покрайнините на резерват Ропотамо. За девета поредна година професионални атлети и любители са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанци, като паралелно с триатлона ще се проведе и полу-маратон. Тази..

публикувано на 07.09.24 в 07:48