Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пълнят с минерална вода басейнът във кв. "Ветрен"

Басейнът в квартал „Ветрен“ през това лято ще е с минерална вода от местното находище. Съоръжението вече работи и посреща любители на плуването. Оборудвано е с всички удобства за почивка през свободното време като чадъри, шезлонги, душове и кътове за отдих.
Басейнът в спортния комплекс в квартал „Ветрен“ предлага и възможност за деца да тренират плуване. Бургаският клуб „Метропол“ стартира в началото на тази седмица програмата „Уча се да плувам“, като в тренировките могат да участват начинаещи и напреднали.
Повече информация за обученията може да получите на телефон: 0884 005 858.
Водата от местните минерални извори е с температура 37 градуса. Докато стигне до басейна тя ще се охлажда до 27 – 30 градуса.
С вода от минералните извори се снабдяват двата профилакториума във „Ветрен“, както и чешмите при „Акве калиде

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бившата ДАИ с нов директор. Има решение на драмата с техническите прегледи

Дамян Войновски е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобила администрация", бившата ДАИ, съобщи пред bTV служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Войновски заменя на поста Борислав Муеров, освободен в началото на тази седмица. "Човекът на тази длъжност трябва да има визия и да показва резултат. Не е..

публикувано на 07.08.24 в 09:42

145 години от създаването си отбелязват Военноморските сили

Военноморските сили на Република България отбелязват с различни събития 145-годишнината от своето създаване.  В Бургас програмата за годишнината ще започне днес: 10:00 ч. Военен ритуал по полагане на венци и цветя пред „Паметника на моряка“ в град Бургас. 19:30 ч. Празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили за жителите..

публикувано на 07.08.24 в 08:50

Започва изплащането на пенсиите за август

Изплащането на пенсиите през август чрез пощенските станции започва от днес и ще приключи до 20 август, съобщиха от Националния осигурителен институт. Днес пенсии ще получат пенсионерите, които получават парите си по банков път. Обезщетенията за безработица ще бъдат изплатени на 15 август, посочват още от НОИ.

публикувано на 07.08.24 в 08:35

Представят проекта за фотоволтаична централа на покрива на "Парк Арена"

Представят в Бургас най-новата инициатива на общината за създаване на Енергийна общност. Тя  си поставя за цел да изгради фотоволтаична централа с мощност 400 kWp на покрива на Плувен спортен комплекс в жк. „Славейков“. Очаква се над 85% от произведената енергия ще се консумира на място от плувния басейн, което е сред най- важните условия за..

обновено на 07.08.24 в 08:17

Без вода до 17 часа на няколко места в Бургас

Днес от 8:30 до 17:00 ч. без вода остават няколко адреса в Бургас: -ул."Уилям Гладстон", от ул."Фердинандова" до ул."Иван Шишман". -ул."Цар Асен", от ул."Цар Петър" до ул."Уилям Гладстон". -ул."Шейново", от ул."Иван Шишман" до ул."Фердинандова". -ул."Патриарх Евтимий", от ул."Цар Асен" до ул."Фердинандова". Ще се извършват строително монтажни..

публикувано на 07.08.24 в 08:08

Откриха паметна плоча на странджанската Баба Тонка в село Момина църква

В днешния ден /6 август/, на Преображение, когато преди 121 години избухва въстанието в Странджа, ви разказваме историята за странджанската Баба Тонка, както наричали Мария Тенишева. Паметна плоча, която напомня за нейното участие в националноосвободителното ни движение, има вече в село Момина църква. Инициатор за поставянето й е..

публикувано на 06.08.24 в 15:35

Стоян Стоянов ще е директор на НКЖИ до провеждане на конкурс

Министърът на транспорта назначи нов генерален директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура" до провеждане на конкурс. По закон генералният директор е и член на Управителния съвет на НКЖИ. Постът се заема от Стоян Стоянов, който е експерт с над 30-годишен професионален опит в сферата на железопътния транспорт, посочват в съобщение от..

публикувано на 06.08.24 в 14:32