Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Международен морски форум ще се проведе в Бургас днес

Снимката е илюстративна.

В Бургас служебният министър на транспорта информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров ще открие Международен морски форум „Синьото бъдеще-наша отговорност“. Той се провежда в Деня на моряка и в него ще участват български и чужди експерти, както и много компании и институции, свързани с морския бизнес. По-късно министър Тодоров, на ж.п. гарата в Бургас ще представи проект за изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив - Бургас. 
Близо 20 български и чуждестранни експерти ще участват с доклади, презентации и лекции в Международния морски форум. Ще се проведат и дискусии по темите: „Морската индустрия - гарант за работеща икономика”; „Синьо предприемачество - изследвания и иновации” и „Морски бизнес в черноморски регион”. След това министър Георги Тодоров ще представи проект свързан със изграждането на системи за сигнализация и телекомуникация по железопътната линия Пловдив- Бургас, който е част от мащабния проект за рехабилитация на тази линия. На представянето ще присъстват представители на държавни институции, както и кмета на Бургас Димитър Николов.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

По-сигурни влакове след модернизация по жп-линията Пловдив-Бургас

Нови модерни системи за сигнализация и телекомуникация се изграждат в момента по жп-линията Пловдив-Бургас. С тях ще се управлява по-добре безопасността на железопътния транспорт, а закъсненията на влаковете ще бъдат сведени до минимум. Предвидени са и редица нововъведения в полза на пътниците.  Изграждането на новите системи е..

обновено на 16.09.21 в 18:02

Потокът от мигранти в Странджа се е увеличил

По 30-40 мигранти преминават в района на малкотърновските села на ден. Това са млади хора, предимно мъже, твърдят местни жители. Според  тях, контролът на Гранична полиция също е завишен през последните месеци.  Ловци засичат групи в близост до селата, въпреки това хората не се страхуват и знаят как и на кого да съобщят за чужденците, обясни Стоян..

обновено на 16.09.21 в 17:22
нефтени утайници край Пода

РИОСВ: Няма замърсяване на въздуха, чистени са утайниците

11 сигнали на граждани за миризми на нефтопродукти са постъпили само за час тази сутрин, информират от РИОСВ – Бургас. ( вижте повече тук ) Извършена е проверка на основната плщадка на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД съвместно с Регионална лаборатория-Бургас към Изпълнителна агенция по околна средa. През изминалото денонощие там са извършвани..

публикувано на 16.09.21 в 17:07

Над 300 души се включиха в протеста "Свобода за бизнеса" в Бургас (СНИМКИ)

Близо час и половина с оглушителни скандирания, освирквания, сигнални аларми и силна музика над 300 ресторантьори, собственици и служители на нощни заведения, представители на детски центрове, както и на сватбарския бранш протестираха в Бургас. Те настояват да отпаднат ограниченията за заведенията и бизнесите им, наложени заради влошената..

обновено на 16.09.21 в 16:50
Снимката е илюстративна.

Висок остава рискът от пожари в Ямболска област

Висок остава рискът от пожари в Ямболска област. Продължава и порочната практика за паленето на стърнища и растителни отпадъци в зеленчуковите градини.  Въпреки понижението на температурите, опасността от пожари е голяма. Изоставени имоти и дворове, особено в селата, са сред най- рисковите места, предупреди за пореден път началникът на Регионалната..

публикувано на 16.09.21 в 16:17

Бургас отново замириса, десетки сигнали за задушлива миризма в целия град

Бургас отново замириса, десетки сигнали за задушлива миризма в целия град Десетки бургазлии сигнализират за неприятна, задушлива миризма, която се е усещала в града тази сутрин. БНР-Бургас се свърза с хора, които живеят в различни квартали – „Славейков“, „Лазур“, „Братя Миладинови“, „Изгрев“ и „Сарафово“. Миризмата наподобява на газ..

обновено на 16.09.21 в 16:07
Община Сливен

Общинският съвет в Сливен прие изменение на бюджета

Общински съвет Сливен одобри Програма и план на действие за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината за периода 2021-2025 г. и Програма за опазване на околната среда 2021 г. – 2028 г. Съветниците гласуваха и актуализацията на бюджета.  Общо 46 предложения бяха подложени на гласуване. С 27 гласа „за“..

обновено на 16.09.21 в 15:46