Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 29 юни

Снимка: БДЖ

Уволниха двама началници в БДЖ (пише OFFNews), ДАНС влезли в Българския енергиен холдинг, парното поскъпва… А е само вторник. Интересно какво ли ще се случи до края на седмицата. Но пък радващото е, че пак ни обещаха, че ще стигаме за 3-4 часа с влак от София до морето. Периодично ни радват с тази перспектива, с която е възможно да достигнем скоростта от онова време, в което експресите още се казваха така. После станаха „ускорени бързи влакове“. После май се усетиха, че думата ускорени май не е най-подходяща. Важното е да сме заредени с оптимизъм. Ето, зареден с това чувство, миналата седмица пътувах с родното БеДеЖе до родната столица. Само 6 ч. и 20 минути по разписание. И само 40 минути закъснение. С директен влак, без прикачване и без трансбордиране. А в купето – приятно, топло време. Има прозорец, който се отваря. И после сам се затваря. Находчиви българи го подпират с бутилки от вода. Но времепространството е относително във влаковете. Защото около теб се разлива прекрасната картина на българската природа, а тренът кротко припява „тадуф – тадуф“.

Докато чакаме новите скорости на влака, дойде време и за предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – криза за спасители. Защо концесионери внасят от чужбина – Кирил Спасов по темата. Кога ще има на неохраняемите плажове – областният управител Мария Нейкова.

-  Туристи и собственици на имоти в Синеморец излязоха на протест срещу наредбата за къмпингуване и застрояването на Българското Черноморие.

-  И още – в Приморско скочиха срещу нерегламентиран къмпинг. Отзвук от днешната сесия там

-  А на заседанието в Бургас дадоха зелена светлина за няколко проекта.

-  В рубриката „Знаете ли, че“ – кой е първият български кораб и кои са били неговите собственици.

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Взривни дейности днес на кариера Българово

Днес в периода от 11 до 17 часа на кариера "Българово" ще се извършват взривни работи . От там напомнят на гражданите, че в този период от време е опасно и забранено приближаването на хора и животни на разстояние по-малко от 1 километър около границите на кариерата. Районът ще бъде отцепен за осигуряване на безопасност по време на..

публикувано на 24.09.21 в 08:23
Главен библиотекар Мариета Главчовска

Библиотека в Сливен помага на желаещите да се преброят онлайн

Библиотеката при читалище „Зора 1860“ Сливен обяви кампания за подпомагане на хората, които искат да се преброят електронно в Националното преброяване, но нямат възможност да го направят в дома си. Библиотечните работници ще помогнат на всеки един, които реши да се преброи електронно в законовия срок, обяви главният библиотекар Мариета Главчовска...

публикувано на 23.09.21 в 16:16

"Булевард Демокрация" на 23-ти септември

Предвид днешната среща на служебния премиер с туристическия бранш, нашата тема също е туристическа. От бранша ще направят анализ на сезона. Ще чуем и ресорния министър в отговор на поставени от нас въпроси. След протеста на айтозлии за околовръстен път за извеждане на тежкотоварния трафик от града, дали това е възможно - очакваме отговорите на ДАИ и АПИ..

публикувано на 23.09.21 в 14:47

Бургас се включи към Споразумението за зелени градове

Бургас се присъедини към семейството на зелените градове. Споразумението беше подписано на специална церемония в Брюксел от зам.-кмета по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина. Така Бургас стана първият български град, който се присъедини към други 72 европейски града, за които опазването на..

публикувано на 23.09.21 в 14:34

Профилактика и подмяна на предавател на честота 92.5 MHz

На 23 септември от 14.00 до 17.00 часа поради профилактика и подмяна на предавател, на честота 92.5 са възможни прекъсвания на програмата на БНР Бургас за района на град Бургас.  Може да слушате програмата на БНР Бургас на алтернативната честота 91.9 , както и онлайн .

обновено на 23.09.21 в 14:07

АПИ: Камионите ще преминават не през Айтоския, а през Ришкия проход

Два мобилни кантара измерващи теглото на товарните автомобили са поставени по пътя Айтос- Провадия. Това са част от набелязаните спешни мерки за обезопасяването на пътя, след тежката катастрофа на входа на Айтос. При нея загинаха баща и двете му деца.  Мобилните кантари се намират край селата Подвис и Руен.  Какви са първите предприети..

публикувано на 23.09.21 в 13:38

Приключи техническата рекултивация на депото край Братово

Приключи процесът по техническата рекултивация на старото депо за неопасни отпадъци край Братово. Специализирана комисия е приела мерките по неговото закриване. Депото е с площ от 117 дка. При изпълнението на дейностите е извършено почистване на площи от замърсени почви, предепониране на отпадъците, оформяне тялото на отпадъците и рекултивация на..

публикувано на 23.09.21 в 13:09