Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Първите руски туристи пристигнаха на летище Бургас

Първият полет с руски туристи за сезона пристигна на летище Бургас. 172-ма руски граждани пристигнаха с полет от Москва, а в 22 часа се очаква втори полет със 178 души, които ще бъдат на почивка по Южното Черноморие. По 14 полета на седмица от Русия са планирани до края на лятото на бургаското летище.

Приятели и познати чакаха руските туристи на летището в Сарафово.

За влизане в страната руските граждани трябва да представят тест, документ че са ваксинирани или, че са преболедували ковид 19. Първите руски туристи изразиха радостта си, че отново идват на почивка в България. Повечето от тях споделиха, ча са ваксинирани със "Спутник V".

900 са планираните полети в от Русия и в обратна посока да края на годинана, съобщиха още от бургаското летище.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 1500 жители искат изграждане на фермерски базар в Несебър

Над 1500 подписа за изграждане на фермерски базар внесе Сдружението „Напред Несебър“ в местната администрация. Инициативата е на Иван Дашев, Стоян Стоянов и Петър Тодоров. Идеята им възниква след срещи с жителите на несебърските села и градовете Обзор и Свети Влас.  В района на Несебър има достатъчно качествена местна продукция, която търси..

публикувано на 29.05.23 в 12:20

Бургас се сближава с полския Гданск

Бургаските съветници одобриха предложението за подписването на споразумение за сътрудничество между Община Бургас и Община Гданск. Целта е задълбочаване на взаимоотношенията и обмяна на опит в сферата на икономиката, културата и образованието. От Община Бургас информират, че между двата града съществуват множество прилики и потенциал за партньорство...

публикувано на 29.05.23 в 12:03

Летище Бургас: Ръст от 15% на пътниците за Лято 2023

Очакванията на Летище Бургас са за по-голям брой пътници през това лято спрямо миналия туристически сезон. Прогнозите са за ръст от над 15%. Това съобщи експертът от отдел „Авиацоинен маркетинг“ Иво Барзов на среща с туристическия бранш в Поморие: „Чакаме около 1 900 000 пътници в сравнение с 1 630 000 пътници през Лято 2022. Основните пазари, които..

публикувано на 28.05.23 в 15:36

Българо-турски дамски бизнес форум ще се проведе в Бургас

Българо-турски дамски бизнес клуб, в партньорство с Община Бургас, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и Българо-турската търговско-индустриална камара организира Българо-турски дамски бизнес форум. Той започва от 10:00 часа в Експозиционен център "Флора" в Бургас. Проявата  ще насърчи срещи на бизнес дами от България и..

обновено на 27.05.23 в 07:25

Политики за транспортна свързаност на Балканите обсъждаха в Бургас

Стратегическата инициатива „Три морета“ тепърва ще играе огромна роля. Това коментира в Бургас нейният основател, четвъртият президент Росен Плевнелиев по време на форум за транспортна свързаност на Балканите. Миналата година се случи нещо, което досега не се беше случвало, коментира Плевнелиев: „Три морета“ създаде фонд. Този фонд се..

публикувано на 26.05.23 в 16:36

КЕВР предлага токът за бита да поскъпне средно с 4%

Токът за бита да поскъпне средно с 4%, а цената на парното и топлата вода да се увеличи с до 0,5% от  1-ви юли, предлага Комисията за енергийно и водно регулиране . Регулаторът публикува за обсъждане доклад, от който става ясно, че се предвижда най-голям скок при тока за бита да има за потребителите на Енерго Про в Североизточна България - с малко над..

публикувано на 26.05.23 в 16:11

Одобриха промени в Кодекса на труда

Със 151 гласа “за” народните представители одобриха на първо четене промени в Кодекса на труда, с които се въвежда електронна трудова книжка. Против гласуваха 37-те депутати от възраждане, а 28 от ДПС избраха позицията “въздържал се”.  Промените предвиждат още Националната агенция за приходите да води регистъра на заетостта вместо Агенцията по..

публикувано на 26.05.23 в 12:09