Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Котел отмени частичното бедствено положение

Община Котел отмени частичното бедствено положение, което бе обявено след наводнението причинено от обилен валеж миналата седмица. Тогава пострадаха около 60 къщи в Котел и село Тича. В Котел на най-пострадалите две семейства бе раздадена покъщнина, храна от Българска хранителна банка, дрехи и одеяла, дарени от частни лица и организации.   

По решение на местния парламент 40 хиляди лева ще бъдат заделени от общинския бюджет за пострадалите от наводнението, съобщи заместник-кметът Шериф Кованджъ:

"Тези 40 хиляди лева ще бъдат разпределени по справедлив начин на тези, които пострадаха."  

Цялостно обзавеждане получиха най-пострадалите семейства Хубови и Баеви, съобщи организаторът на дарителската кампания Таня Христова:

"Обзавеждаме напълно със всички необходими мебели, електроуреди, спално бельо, дрехи." 

Семействата, които днес приеха даренията коментираха, че не за първи път се наводняват:  

"Искам да се обърне внимание да не идва тази вода. Не искам аз това нещо да го взимам (помощите б.а.), аз искам моето си, за което съм се трудила и съм работила за това нещо. Отиде си. Какво да го правя? Аз го взимам със страх, защото пак ще дойде водата. 
Значи през година става наводнението. Ей го – всичко ново навънка. " 

През следващите дни ще бъдат раздавани помощи на останалите пострадали от наводнението. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пунктовете за технически прегледи без свързаност с Автомобилна администрация спират работа

От днес спират дейност пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване със системата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". С промени, приети миналата година, резултатите от измерванията ще се изпращат електронно, обясни Станимир Арабаджиев, заместник изпълнителен директор на Агенцията: "С..

публикувано на 22.07.24 в 09:20
Снимката е илюстративна

За над 6 млн. лева ще ремонтират водопроводната мрежа в село Гълъбец

Обществена поръчка е обявена за реконструкция на водопроводната мрежа на поморийското село Гълъбец. Дейностите са на обща стойност над 6 280 000 лв.  Настоящата водопроводна мрежа на село Гълъбец се състои от над 10 км. тръби. Част от тях - около 8,9 км., са азбесто-циментови, положени между 1963 г. и 1985 г. Другите около 1,2 км. са стоманени,..

публикувано на 22.07.24 в 08:20

Спират водата на няколко места днес

Днес от 9:00ч до 17:00ч ч ще бъде спряна водата в к-с "Славейков" по бул. "Янко Комитов" , в участъка до ул. "Даме Груев". Прекъсването на водоподаването е само за промишлената зона, поради извършване на строително монтажни дейности. Също така ще бъде спряна водата от 10:00ч до 16:00 ч. за Високата зона на всички блокове в к-с "Зорница", както и за..

публикувано на 22.07.24 в 07:26

Без промяна в състоянието на Иван Гарелов в "Пирогов"

Без промяна остава състоянието на големия български журналист Иван Гарелов, съобщиха за БГНЕС от "Пирогов". Бившият водещ на "Панорама“ беше приет по спешност в реанимацията на "Пирогов" в четвъртък. Бившият водещ на "Панорама" Иван Гарелов е в реанимацията на "Пирогов" 81-годишният журналист е претърпял тежък инцидент край морето, където е..

публикувано на 21.07.24 в 17:54

Още доброволци се включват да помагат в опожареното село Воден (ОБНОВЕНА)

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна. Една част от тях ще бъдат включени в разчистването на опожарените къщи, други ще бъдат в гасителните действия.   Младежите са от различни градове на страната. Тони Ангелов от Бургас и неговия приятел Атанас донесоха с личния си автомобил храни, дрехи и вода. Идеята им е след това..

обновено на 21.07.24 в 11:57

Почти 6000 лв са дарени до момента на пострадалата крайгранична община Болярово

Вълна от съпричастност към пострадалата крайгранична община Болярово.  Само за часове в обявената дарителска сметка за пострадалите жители  на общината са събрани почти 6000 лв. Освен това са дарени стотици литри вода, храна и пакетирани хранителни стоки. От Общината изказват своята благодарност към дарителите: “БЛАГОДИМ ВИ за съпричастността!..

публикувано на 21.07.24 в 08:16

Допълнителни автобуси през уикенда за фестивала в бургаските “Минерални бани”

Допълнителни курсове на автобусите по линия №3 ще има в късните часове в събота и неделя. Освен с редовния курс в 22.35 часа от кв. "Банево", ще има и извънредни автобуси, информират от ОП "Бургасбус". Причината е провеждащия се фестивал  Metalhead Beer Fest в бургаския парк “Минерални бани”.  Общо 19 пивоварни от България, Германия,..

обновено на 20.07.24 в 12:14