Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 2 юли

Снимка: БГНЕС

По-добре машините да дойдат. Не, това не е цитат от „Терминатор“, но така ще изглеждат изборите, след като Конституционния съд обяви, че машинното гласуване не нарушава основния закон. И мисля, че малко прекаляват някои с плашенето. И с принизяването на възрастните хора, които нямало да могат да се оправят с цъкането по екрана. Ей, Богу, всяка втора баба сигурно е във Фейсбук, разцъква рецепти, пише коментари за народни илачи и прави чат – стаи. Личната ми лекарка въведе онлайн система за записване на час. Отивам един ден – четири възрастни жени се записали и чакат. Само една призна, че синът ѝ направил регистрацията. Така че нашите баби и дядовци, в основната си част ще се справят с гласуването с машина. Е, има и млади, които ще се затруднят не с друго, а с четенето по екрана.

Заедно с технологичната революция продължава предаването „Булевард Демокрация“ на БНР-Бургас. До 18 – с Алекс Пенев и с мен, Мариян Иванов. Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – контрареферендум за отделянето на населени места от община Несебър предстои през уикенда. Какви са мотивите на противниците му и как върви подготовката за него

-  Туроператори  от Бургас искат облекчения при влизането на туристи в България.

-  Над 1000 специалисти планират да обучат от „Лайънс клуб“ за работа с диабетно болни деца. Кампанията им днес е в Бургас

-  И още – как ще се развива Атанасовското езеро и как Община Поморие иска да развие района около най-стария действащ храм по Южното Черноморие

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за новините от света на киното. Телефонът за връзка с нас е 056/82 52 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

31.1% е относителният дял на електронно преброилите се лица в област Бургас

 31.1% е относителният дял на електронно преброилите се лица в област Бургас.  Към 28 септември в областта са се преброили общо 54 872 домакинства със 127 236 лица в 50 830 жилища. До 30 септември всяко лице, което се намира на територията на страната, ще може да преброи себе си и семейството си, като попълни онлайн преброителната карта...

публикувано на 28.09.21 в 17:36

Спират водата в част от бургаския комплекс "Славейков"

Водоподаването ще бъде спряно в бургаския комплекс  "Славейков" в района на блокове 55, 95, 126, 127 и на автосервизите в района. Това съобщават от ВиК Бургас. Причината е извършването на строително - монтажни работи в района.  Спиранията на водата са възможни на 29.09.2021г. /сряда/ от 9 часа до 14 часа.

публикувано на 28.09.21 в 16:54
Архив

Ще строят нов мост на р. Дяволска в село Ясна Поляна

Община Приморско ще строи нов мост на река Дяволска в село Ясна Поляна . Проектът за подробен устройствен план за изграждането на съоръжението бе одобрен на днешното заседание на местния парламент. То ще се намира  в зоната на стария бенд, в южната част, в посока дома за възрастни хора.  С него ще бъдат предпазени имотите в близост от..

публикувано на 28.09.21 в 16:33
снимката е илюстративна

Разширяват „зелената зона“ в Бургас заради протестите (обновена)

Новото разширение на „зелената зона“ в Бургас е продиктувано и от протестите на граждани, които, след ремонта на бул. „Демокрация“, няма къде да паркират. Това коментира на сесия на общинския съвет Андрей Рунчев, началник на общинското предпритие „Транспорт“. С промяната, зоната ще стигне до ул. „Васил Петлешков“ и ще обхване целият комплекс..

обновено на 28.09.21 в 16:29

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 28 септември

Зелената зона в Бургас вече обхваща целият комплекс „Лазур“. След разгорещени спорове „за“ и „против“, мнозинството от съветниците подкрепиха предложението на общината. Община Приморско ще строи нов мост на река Дяволска в село Ясна Поляна. Проектът за подробен устройствен план за изграждането на съоръжението бе одобрен на днешното заседание на..

публикувано на 28.09.21 в 14:52

Бургас част от семейството на зелените градове в Европа

Бургас се присъедини към семейството на зелените градове в Европа. Това стана в европейската седмица на мобилността, когато заедно с 8 други големи градове в Европа подписаха зеленото споразумение. Зам.-кметът по стратегическо развитие, екология и дигитализация Весна Балтина отбеляза, че Община Бургас работи за подобряването на състоянието на..

публикувано на 28.09.21 в 11:20

Близки на изчезналия в морето Светозар Стоянов призовават за помощ

Съпругата на изчезналия на 20-ти септември в морето Светозар Стоянов отправи молба към всички хора, които имат желание да помогнат в откриването на мъжа й.  Според изчисления на ветровете и теченията от 20-ти до 27-ти септември, е определен  периметър, където  може да се намира плавателния съд на Светозар. Това е районът от Бургас към границата с..

публикувано на 28.09.21 в 11:19