Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Царете на Магията“ пристигат в Бургас

| обновено на 09.07.21 в 11:27

Създателите на най-мащабния фестивал за илюзионно изкуство Магична среща „Златна Котка“- Quick Hands Project представят новия си проект „Царете на Магията“ в Бургас тази събота. Топ илюзионистите на България ще представят света на магията както отблизо, така и на сцена, и ще дадат възможност на най-любопитните да надникнат зад кулисите на изкуството, разкривайки основни похвати и техники.

От 16.00 часа посетителите на Морската градина ще имат радостта да се забавляват с най-младите таланти на българското илюзионно изкуство, които ще демонстрират магичните си умения, при това в най-модерния стил на магията, а именно „магия отблизо“ (close-up magic”).

Зрителите ще станат не само свидетели на магията, но и ще могат активно да участват в създаването и изпълнението ѝ. Между 17:30 и 18:30 ще се проведе работилницата за фокуси, където всеки желаещ е добре дошъл да се научи на базови магически умения.

Съботната вечер ще приключи с магичен галаспектакъл „Царете на Магията“ с начален час 20:00 часа, който ще се проведе отново в градския парк на открита сцена „Охлюва“ с вход свободен, а на сцената ще се качат основателите на магичното сдружение Дани Белев, Мистър Джим и Маг Жиров, както и Мат Мърдок.

Събитията са част от инициативата на Quick Hands Project „Царете на Магията“, която се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Фондация „За Нашите Деца“, Съюз на илюзионистите в България - СИБ и Община Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Малко Търново организират "Фестивал на обредния хляб в Странджа"

„Фестивал на обредния хляб в Странджа“ ще се поведе през тази седмица в Малко Търново. Той се организира за първи път и е посветен на обредите и традициите, свързани с хляба на нашите предци. Проявата ще е два дни, петък и събота, 13 и 14 септември и се организира от Община Малко Търново и местния Исторически музей „Ал. Фол“. Ще има..

публикувано на 09.09.24 в 09:20

Кулинарни състезания на рибния фест в Царево

Традиционният Рибен фест, който Община Царево организира, е днес на пристанището в града и ще започне още по обяд. Кулинарни състезания за приготвяне на рибена чорба, атрактивно кулинарно шоу от Ути Бъчваров и страхотна музика за всеки вкус ще бъдат сред акцентите на фестивала. Разбира се - ще има и впечатляващо пиротехническо шоу, както и..

публикувано на 07.09.24 в 08:42

В Созопол канят на Фестивал на старите занаяти и изкуства

АРТ Изложба-базар „Старите занаяти и изкуства“ Созопол 2024  ще се проведе за седма година в морския град.  Фестивалът предоставя възможност на автори, фирми и творчески обединения да представят пред жителите и гостите на Созопол дизайнерски, ръчно изработени и уникални произведения от различните изкуства и занаяти. За първи път в събитието ще..

обновено на 05.09.24 в 10:19

Фестивалът на рибата и виното събира музика и вкусове в навечерието на празника

Петото издание на Фестивала на рибата и виното започва днес в Морската градина на Бургас. Фестивалната зона ще бъде в района на експозиционния център "Флора" и ще посрещне над 200 артисти и участници. Продължаваме добре позната успешна линия със желанието да надграждаме и създаваме нови възможности за посетителите, каза пред БНР-Бургас Николай..

обновено на 05.09.24 в 10:07

Оперната прима Добрина Икономова: Много обичам морето, Южното Черноморие е моята страст

Добрина Икономова е водещ солист на Музикалния театър „Стефан Македонски”. Тя е дъщеря на Димитър Йосифов е първият български естраден певец, известен с песните си „Марина“ и „Бела Белинда“ през 50-те години. Той има записани около 100 италиански шлагера.  През миналата година Добрина Икономова чества 30 г. на сцената на..

публикувано на 01.09.24 в 14:00

Откриват паметника на цар Иван Александър до крепостта Русокастро

Монумент на цар Иван Александър ще бъде тържествено открит тази неделя до крепостта Русокастро. Това е първият паметник посветен на владетеля от Второто българско царство. Тук той печели победа срещу войските на византийския император Андроник III. Тя е и последната за Средновековна България преди падането й под турска власт. Паметникът..

публикувано на 01.09.24 в 08:30

Проучиха северозападната крепостна стена на Русокастро, откриха нова кула

Проучванията на крепостта Русокастро продължиха и през това лято. Усилията на археологическия екип ръководен от Милен Николов, директор на Бургаския музей бяха насочени към северозападната крепостна стена. Тя е локализирана през миналата година, разкрито е вътрешното й лице, а сега е проучена и от външна страна. „Напълно..

публикувано на 30.08.24 в 15:00